Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Da se dělat pokud chce. On se ted drží a utrácí „jen 2 tisice“,to opravdu moc není, ale vam to chybí v rozpočtu, který je dost napruzeny. Jediná možnost je se jít léčit se závislosti. Ale jelikož si on myslí, ze to hodne ted omezil tak ho tam nedostaneš. Jenže ta jeho kontrola se muze rychle změnit a zase do toho muze kdykoliv spadnout ve velkém.
Věděla jsi, s kým máš tu čest ještě před svatbou.
Pokud sis nemohla pomoct a něčím Ti imponovalo ( dá se to pochopit), tak jsi s ním měla být nadále, ale rozhodně si ho nebrat a nemít s ním děti. To byla cesta do pekel a Tvoje naivita, ze ho děti změní. Člověk, jako on se nezmění, jeho nezodpovědností budeš trpět, tady je asi jediná cesta - rozvod.
@stinga píše: Více
Kdyz si přečteš jaké měla dětství, tak se není co divit ze nemá zdravé vzorce do vztahu. Prostě jen doufala a bohuzel narazila.
@Trojlístek píše: Více
Je to závislost, ktera se da léčit, to neznamena ze ten člověk ma hned špatný charakter
@lucynka25 píše: Více
No to je materiál teda
Chudáci děti. také jsem v něčem takovém vyrůstala. Tatík prokouřil, později prochlastal, co mohl…později odpojená elektřina, agresivní výpady, rozprodávání věcí atd. Babička-jeho máma z něj nakonec udělala chudinku a otočila vše proti mámě
Strašně nerada na to vzpomínám. ![]()
Jenže zatajování a problémy se ve vztahu mají řešit. A pokud má problém tak pokud ho chce řešit, tak si ho musí připustit a pracovat na jeho odstranění.
Ne že Ti bude lhát a ty ho budeš omlouvat. ![]()
Vůbec nepobírám za a) jak mu můžeš vůbec věřit a v bezpečí vedle něj vychovávat ty 2 děti - vždyť jen to že zaplatí nájem a elektriku nestačí.
b) jak ho můžeš obhajovat
c) proč si místo hraní her nenašel nějakou brigádu, aby tedy mohl zaplácnout dluh, nebo měl ty finance na to hraní? Proč to lepí z rozpočtu, který i tak nestačí?
d) proč se neobjednal k nějakému odborníkovi? Dá se sehnat i zadarmo. To že nemáte prachy je výmluva.
Napíšu svůj pohled. V tuhle chvíli bych chtěla celou jeho výplatu na svůj účet řídili trvalé platby + platby pro rodinu.
On by si našel brigádu kterou by dával do rozpočtu více peněz, z kterých budete řešit rezervu, protože pokud vám udělají takový vítr 2-3 tisíce je to na hraně.
A bude se l=čit. Čili bude někam pravidelně docházet a tu situaci řešit.
A upřímně, udělat tohle nám manžel, tak se dost obávám, že se to dozvědět naši, tak táta stojí ve dveřích a musím ho dost brzdit, aby mu neřekl něco od plic on.
Ano jsem dospělá, ale ten chlap má mít zodpovědnost… Za tu rodinu.
A tedy to píšu teď jako rodič dospělých dětí, kterým do života nekecáme a nějak nesoudíme, neradíme a necháváme rozhodnutí na nich. Ale jsou situace kdy bych svůj názor řekla a postavila se za vlastní děti. A to klidně ve 30, 40. Protože sice dospělé, ale stále jsou to moje děti a ani můj zeď snacha jim ubližovat nemusí.
@Snopy123 píše: Více
Na brigádu nemá prostor, peněz bere dost, je skoro pořád v práci, a za povinné výdaje dá ze svého 25K a já přes 6K
Něco dáme na spořicí a ze zbytku si oba vybereme hotovost a máme ve sklenici na měsíc
Záleží jakou má výplatu, někdy zbyde víc někdy míň, a někdy, jako třeba teď, si vybere méně, aby si mohl nechat stranou na své zájmy, a když dělám denní rozpočet, je těžké se držet třeba na 200 denně/ 1400 týdně, když tohle vše tak nějak pokryje to jídlo
Pokud jsi stále s ním i přes to všechno, tak jsi buď po lobotomii, nebo troll
![]()
@Zita Aussig píše: Více
Protože jsem vždy věřila, že se změní, a nechtěla jsem odejít, protože je jediný, koho mám, a komu si můžu postěžovat když je mi nejhůř, i když zpětná vazba není vždy podle představ, ale nikdo mě vlastně nechápe víc než on
Možná proto přehlížím, že i on spadá do příčin mých problémů, a taky proto, že jsem zažila horší věci, takže tohle je minimum, ale chci to řešit jen kvůli dětem ![]()
Na brigádu nemá prostor, ale na hraní na telefonu a utrácení peněz za nesmysly má? Bych ho hnala. ![]()
Nějak to nechápu. Vy nemáte auto, bydlíte v nájmu? a máte povinné výdaje 31 tisíc?
Pro rodinu se 2 malými dětmi?
To je naprosto šílená částka ne?
A máš 1400 Kč na týden, čili na jídlo máte 5600Kč na takový ty běžný věci jako jídlo a lékárna a tak, protože pán si utratí na hraní…
Tak pokud nemá prostor na brigádu, pak musí omezit výdaje, aby jste neměli problém vyjít měsíčně a ty jsi pro rodinu o 4 lidech nemusela řešit, že lékárna nebo dárek je problém.
Stačí si přečíst všechny svoje reakce, ale to je jedno