Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Na jaké procesy? Že Ti opakovaně lže? Máte spolu 2 malé děti a díky jeho nezodpovědnosti máte tak akorát na jídlo? Proč tedy nehákuje někde na brigádě, když máš problém po návštěvě lékárny vyjít s penězi?
Promiň, ale tohle normálnímu finančně normálnímu chlapovi dojde.
Jak dlouho chceš čekat? Tak když to vydržíš 1,5 roku, tak pak to bude pohoda ne?
Pak půjdeš do práce a muže Ti lhát vesele dál.
A ty ho přeci miluješ, tak to zvládneš.
A na tu brigádu na 3 hodiny bych šla. To dáš. Ať má čas na ty procesy.
Bože doufám, že moje děti nebudou nikdy takhle naivní. Promiň. ![]()
Ten by viděl cirkus a papíry na stole už po tom lhaní a větě, že jsou to jeho těžce vydělané peníze.
Příspěvek upraven 25.02.26 v 22:30
@Pauznuto píše: Více
Já vím že to znělo ode mě blbě
Ono první dítě bylo, protože jsem se cítila připravena, a chtěla jsem změnu v životě, nějaký smysl
Druhé bylo v mezičase těch jeho lží takže nebylo,,vytvořeno" primárně za účelem aby se změnil, ale protože jsme druhé chtěli, i když trochu déle, no a mezi těmi odhaleními to je hezký, to že vázne komunikace, jsem si postupně začala zvykat, protože jsem si řekla že jsem na něj moc hrr s informacemi atd. A na komunikaci se dá vždycky pracovat.. jen ten čas nějak letí a já víc a víc přemýšlím a potom tady zjistím jaká jsem hloupá že jsem ten vztah vůbec udržovala a neukončila ho už na začátku.. asi proto, že to je zatím nejlepší chlap jakého jsem měla, ostatní bývalí ke mě byli hnusní a necítila jsem se s nimi tak dobře
I když jsem v tomhle vztahu už zoufalá, nějak se nedokážu dostat přes pocit, že bych se ho zbavila.. jsem fakt 🐮
Co to je zbytečný trvalý platby?
Máš špatný vzor z dětství, přenášíš ho dál, přejmula jsi špatne principy. A nebudeš umět to děti naučit jinak, protože ty to neumíš a navíc jsi jim takový život zařídila zcela vědomě…
Nechápu proč píšeš, že všichni ex něco měli a každý má něco, ale pokud je pro tebe gamblerství taková jakože malá kaňka, tak sama vidís kam to došlo.
To jako fakt neumíš být sama?
Tak ti ex už snad byli jen nevěrníci, alkoholici, fetaci, násilníci?
Tak ty sis z toho seznamu idiotu vybrala toho nejmíň idiota? Nebo jak jsi to přesně myslela?
Přeci víš, že lidi se nemění?
Dyť to je tady snad denně taková diskuse.
Chlap na nic a ženská bez špetky rozumu.
Tak kolik teď stojí řidičák? To jsou tvé úspory? Tak to neni žádná sláva tedy…
Mě mrzí, že máš blby vzory z rodiny. A mezi mě, že lepší chlap o tebe neměl zájem. I věřím, že tenhle chlap je třeba fajn chlap. Ale je závislý a lze Ti. A to opakovaně. A řeší to dalším lhaním … Co jako změnil? Že nemá exekuci a možná půjčku o které ale klidně taky nevíš. Víš určitě že utrácí “ jen “ 3 litry měsíčně?
Nenechej sebou orat. Máš zodpovědnost za ty děti. Jako vydělá peníze je super. Zaplatí nájem úžasný. Ale to snad nestačí ne? Kde je důvěra, komunikace, atd…
A on chce jít do párové terapie?
Pokud ano, sť si najde poradnu pro závislé a začne řešit svůj problém tam … Nějaká cesta určitě se dá najít, pokud bude chtít. ![]()
@Trojlístek píše: Více
Ano, asi neumím být sama, to tak vypadá.
Děsím se samoty.
Noo, lidi se mění když chtějí, já si myslím že jsem se třeba v některých věcech změnila, a znám i jiné lidi kteří se změní k nepoznání.
My máme úspory společně na mém spořicím účtu, každý měsíc tam oba něco dáváme, a nevím přesně kolik je můj podíl. Stačí to takhle? Ale dohromady máme kolem 50K
@Trojlístek Řidičák stojí asi 25 v Praze, tam asi bude nejdražší.
Tak to je fajn ne? Tak bych pro to udělala maximum. Když nebude měsíc hrát, nakupovat do her, tak mate minimálně na hodinu papírové terapie měsíčně. Spíš na 2× To stačí. Ono se tam většinou stejně častěji nechodí.
![]()
Když pro to něco chce udělat a umí volit finance, kam je použije tak ať je použije sem. Ty peníze má - volbu má taky. Třeba vám bude stačit pár sezení. ![]()
Příspěvek upraven 25.02.26 v 22:51
Proč bys měla k dětem tahat někoho novýho? Do bytu si nikoho nemusíš stěhovat, děti ani nejsou často zvědavý na náhradního fotříka. Hloupá tedy jsi a není Ti pomoci. Tak si nech toho svýho gamblera, kvůli kterýmu doma žerete suchý z nosu. Založení diskuse v tomto případě bylo zbytečný.
Ne, lidi se nemění.
Porad je v nich to původní. Jen se to potlačí.
Vidíš to i sama na sobě. Ani ty ses bohužel nezměnila.
Nechce se mi to hledat, ale psala jsi, že máš úspory v hodnotě RP, sama vidíš, že když to rozbalíš, tak reálně nemáš nic.
To už ty peníze opravdu útrat za ŘP, ten ti možná k něčemu muže byt, pokud tedy nebudeš ta jedna z mnoha, pro kterou to budou vyhozené peníze, protože zjistíš, že po otočení klíčem nejsi schopna řídit.
A mimochodem, mate vůbec auto? Chlap řídí?