Maso pro malé děti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj, tak nevím co je teda správně, protože názory se liší i v knížkách, ale podle mého úsudku bych denně maso nedávala..
Beru malého jako mě, že já bych taky denně maso nejedla - přejedla bych se toho…
Já mám tak obden se sladkým -žemlovka, a zeleninovým, uvařený zeleniková polévka např a teda maso..
Ale taky to nemám pravidlem co kdy..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jana206 píše:
Taky není ryba jako ryba. My nejsme vášniví milovníci. Rybu máme tak dvakrát,třikrát do měsíce. Když už, tak kvalitní. Neuznávám pangase, rybí prsty ani žádné levné filé. Máme buď lososa, pstruha, makrelu, měli jsme i žraločí filet a potom ještě nějaké říční ryby. Máme tu výhodu, že mám po ruce prodejnu s čerstvými rybami.Jsou na to různé názory. My alergici nejsme. Starší měl rybu asi od 9 měsíců v Hami příkrmu, mladší ten příkrmu nechutnal a než bych ji krmila Pangasem bez kostí, tak jsme rybu oželili - měla jsem z těch kůstek strach.
Teď si občas dá lososa, podle toho, co máme.
Ryby by se měly konzumovat hlavně mořšké - k vůli omega kyselinám, sladkovodní je neobsahují, ale zase mořské ryby obsahují zvýšené množství rtuti. Což prý není dobré, ale četla jsem, že to není nebezpečnéOmega kyseliny prý ve stravě dětí chybí, jsou důležité pro rozvoj mozku, myšlení - to právě do 3 let je nejdůležitější - věk, kdy nejsou pro alergiky mořské ryby doporučeny. Tak si vyberte.
Já to řeším tak, že dětem šupnu asi dvakrát týdně kávovou lžičku Epavitu - upraveného oleje z mořských ryb - malé teda půl té lžičky a někdy jen jednou týdně. Je tam sice psáno od 3 let, ale dětská dr. i v lékárně říkali, že to dvouletému dítěti občas dát můžu. Žádnou reakci po tom malá neměla. Sama si Epavit dám taky
A rybu tak jednou za 14 dní.
jani, mas nejakou dobrou stranku na netu na vyzivu deti. Vsimla jsem se, ze tomu docela rozumis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lucisko, hodně se doporucuje kojeni.net.
Já jsem ale podle nich nejela, nemám to nastudované, tak nemůžu zhodnotit. Čerpala jsem rady v knížkách, které jsem si půjčila v knihovně nebo od známých a někdy v dětských časopisech.A taky samozdřejmě od dětské dr. Net mám doma asi rok a půl, v době, když byly děti malé, tak jsem na něj neměla stálý přístup, takže jsem odtud rady nečerpala.
Nejsem zastáncem alternativních směrů výživy a ani přehánění „jedině UM až do 3 let“, jak propagují letáky výrobců kojenecké výživy a příkrmů - je v tom trochu zisk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit