Máte někdo matku alkoholičku? :(

885
7.12.21 15:21

Máte někdo matku alkoholičku? :(

Ahoj dámy,

prosim vás, máte někdo matku alkoholičku? Potřebuju se vypovídat u někoho, kdo má zkušenost :(

Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20899
7.12.21 15:23

Můžeš i rovnou tady. Nikdo tě soudit nebude a zkušenosti s alkoholiky v rodině má víc lidí, než si myslíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
7.12.21 15:24
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
7.12.21 15:30

Mám. Klidně mi napiš IP, pokud nechceš řešit tady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
7.12.21 15:32

… Už ne. Chlast se jí stal osudným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.21 15:40

Můj otec by se dal dřív považovat za alkoholika. Dostal se z toho sám. Po tom, co si jeho milovaný bratr, též alkoholik, prostřelil hlavu kulovnicí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.21 15:58

Už ne, v létě se upila k smrti. Je to strašně smutné, ale dýchá se lépe.

• Citovat
  • Upravit
1210
7.12.21 16:09
@Anonymní píše:
Už ne, v létě se upila k smrti. Je to strašně smutné, ale dýchá se lépe.

Nebudu dávat srdíčko ale hezky napsáno!.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.12.21 16:25

Měla jsem. Už taky není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.21 20:00

Ne mámu, ale tátu alkoholika + psychická porucha. Myslím, že lidí s touto zkušenosti tu bude dost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.21 20:11

Mám mámu alkoholicku, ale už 10 let abstinujici. Nicméně pila v době mého dospívání a dětství a bylo to těžké. Myslím, že mě to poznamenalo na celý život.

• Citovat
  • Upravit
27263
7.12.21 20:17
@Anonymní píše:
Mám mámu alkoholicku, ale už 10 let abstinujici. Nicméně pila v době mého dospívání a dětství a bylo to těžké. Myslím, že mě to poznamenalo na celý život.

10 let, to je úžasná práce. Chápu, že sis prošla peklem, ale tohle je neskutečné štěstí.
Máti se zlila hned v den návratu z léčebny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
7.12.21 20:39

Matka chlastala, teď díky sérii operací s tím přestala, nebo aspoň doufám…u ní to není nikdy jisté. Ale abych pravdu řekla, můj negativní postoj k ní je způsobený díky spoustě jiných, daleko horších a bolestivějších, věcí a alkohol je v tom defakto zanedbatelný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
7.12.21 21:38

No teda, vy jste mi daly :( ja nechci, aby se upila k smrti. Ale mam o ni hrozny strach. Strašně se změnila, jak se napije, tak je na nas vsechny zla. Cekam, kdy ji vyhodi z práce a vubec na ničem uz ji asi nezáleží. Dneska nam volala, ze ma stiny na plicích a nemůže dýchat. Chtela jsem ji volat sanitku, to odmítla se slovy, ze jestli ji zavolam, nikdy me uz nebude milovat a at ji dáme vsichni pokoj. A my jsme v haji. Ona bydli sama, kdyby se ji neco stalo, tak to ani nevime. Takže jsme cela rodina na nervy, ja sleduju fb, kdy byla naposledy přihlášena a tak je to furt dokola :( bud brečí, jak na ni všichni kasleme a kdyz se chceme starat, posle nas do haje. Vubec nevim, co mam delat. Prijde mi, ze uz ma i nejakou psychickou poruchu, treba deprese, a zalévá to chlastem. Na polozenou otazku odpovi uplne zcestne. Mozna ji krivdim a nalitá dneska neni, ale je proste mimo. Vsichni o ni mame strach, ze si neco udela, ale nevim, jak ji dostat na psychiatrii. Problém pry zadny nemam, jsme na ni zly a mame ji nechat na pokoji. Takže opet cela rodina z ni na nervy a tak se opakuje furt dokola tak ob dva tri tydny… Tak kdybyste meli nejakou radu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.21 21:49

Mám. Chlastala snad 20 let, před cca 10 lety přestala. Jenže v létě měla babička mrtvici a ona se ze dne na den rozpila neskutečným způsobem. Její přes šedesát, má různá chronická onemocnění. Tímhle tempem se léta nedožije.
Radu nemám.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová