Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
mam takovy dotaz. S manzelem mame spolu dvojcata, jsou jim 2 roky. Kluci maji kontakt jen s mymi rodiči, kteri jsou s nimi casto s nadevse je miluji. Rodice manzela deti videli naposled kdyz jim byly 4 mesice na oslave moji mamky, kde me take urazela. Je to psychopatka, neskutecne zakerny, zly clovek, vsichni z rodiny se ji boji, tak delaji vse jak chce ona. Ja jsem se ji postavila a odmitla jsem skakat jak ona piska a bylo zle. Manzel tam jezdi sam, on nechce videt ty jejich nedostatky, boji se jich zrejme. Vcera se ho ptali kdy uvidi kluky…muz rekl ze snad brzy, ale ja s tim nesouhlasim. Kluci jsou na me velmi fixovani, cizich lidi se boji, breci a oni chteji aby muz prijel s detmi sam, ja ale nechci deti pustit bez me pritomnosti. Co byste delaly na mem miste vy?
Pustila, snad jsou zvyklé na tátu, ne? A on to snímá snad taky v klidu zvládne jestli to není před půl republiky.
Psychopatka je tvoje nebo jeho mamka? Jako přijde na to, jestli je zákeřná jako, že pletichaří a pomlouvá… nebo jestli třeba klukům něco hrozí. V prvním případě bych z toho radost neměla, ale děcka bych tam vypravila, možná bych raději jela taky. V druhém bych je tam spíš nepustila nebo určitě jela s nimi ![]()
@Lily-of-the-valley No mela by tendence kluky stvat proti mne. Cca 2 roky je nevidela, jako mimina byli pro ni nezajimavi a najednou ms zajem…ale ja tam nemuzu
@Blueangel111 píše:
Ahoj holky,mam takovy dotaz. S manzelem mame spolu dvojcata, jsou jim 2 roky. Kluci maji kontakt jen s mymi rodiči, kteri jsou s nimi casto s nadevse je miluji. Rodice manzela deti videli naposled kdyz jim byly 4 mesice na oslave moji mamky, kde me take urazela. Je to psychopatka, neskutecne zakerny, zly clovek, vsichni z rodiny se ji boji, tak delaji vse jak chce ona. Ja jsem se ji postavila a odmitla jsem skakat jak ona piska a bylo zle. Manzel tam jezdi sam, on nechce videt ty jejich nedostatky, boji se jich zrejme. Vcera se ho ptali kdy uvidi kluky…muz rekl ze snad brzy, ale ja s tim nesouhlasim. Kluci jsou na me velmi fixovani, cizich lidi se boji, breci a oni chteji aby muz prijel s detmi sam, ja ale nechci deti pustit bez me pritomnosti. Co byste delaly na mem miste vy?
Tady to znělo, že tě urazela tvoje mamka, proto jsem se ptala. I když z dalšího textu to je jasné ![]()
Je otázka, jak si to jako představuješ. Že se tam otočí na jedno odpoledne a vrátí se ti naockovani že jsi zla matka? Ze tam bude manzel sedět a nechá svoji mámu aby tě celou dobu pomlouvala pred detma? Jako ja to chápu, že nemáš tchyni ráda a že to s ní není fajn. Ale vidět vnoučata snad může ne ![]()
@Blueangel111 Na a je to daleko? Manžel je oba zvládne? Třeba je to ježibaba, ale pořád jejich babička a on jejich syn ![]()
@Blueangel111 píše:
Ahoj holky,mam takovy dotaz. S manzelem mame spolu dvojcata, jsou jim 2 roky. Kluci maji kontakt jen s mymi rodiči, kteri jsou s nimi casto s nadevse je miluji. Rodice manzela deti videli naposled kdyz jim byly 4 mesice na oslave moji mamky, kde me take urazela. Je to psychopatka, neskutecne zakerny, zly clovek, vsichni z rodiny se ji boji, tak delaji vse jak chce ona. Ja jsem se ji postavila a odmitla jsem skakat jak ona piska a bylo zle. Manzel tam jezdi sam, on nechce videt ty jejich nedostatky, boji se jich zrejme. Vcera se ho ptali kdy uvidi kluky…muz rekl ze snad brzy, ale ja s tim nesouhlasim. Kluci jsou na me velmi fixovani, cizich lidi se boji, breci a oni chteji aby muz prijel s detmi sam, ja ale nechci deti pustit bez me pritomnosti. Co byste delaly na mem miste vy?
Pustila bych je s nim, snad mu veris?
Tak nejsou to jen tvoje děti, pokud je manžel chce vzít ke svým rodičům, ma na to plne právo. Že tebe urazila neznamená, že bude hrozná i na děti. To je zas jen tvoje osobní pomsta, že ji děti nechceš ani ukázat. Oni to přežijou, budou tam s tátou, ne s cizím člověkem.
Manžel je otec děti.
Jsou jim 2 roky, myslíš že když jim babička bude tlačit něco do hlavy jak si bla bla bla že to pochopí???
Asi těžko. Využíváš své děti jako zbraň proti tchýni.
Pustila bych je s manželem.
Proč by je poštvávala proti tobě? Každopádně manžel by to měl zkusit mezi váma nějak zkusit zlepšit si myslím, neříkám, aby jste si padly kolem ramen, ale zvládnout se vidět párkrát do roka. Nevím teda co ti udělala.
Jinak kdyby je poštvávala proti tobě, tak snad manžel něco řekne, ne?
Už to, že tam jezdí tvůj manžel, když ty tam nejsi vítaná, mi přijde teda dost hrozný. Dál se k tomu snad radši vyjadřovat nebudu. Pokud by tam děti byly, dala bych mu jasnou instrukci, že tchyně před nimi neřekne o tobě ani slovo, nebo jedou ihned domů.
@Blueangel111 píše:
Pustila bych je s tatínkem. Ublížit jim snad nemůže. Až porostou, vyberou si, jestli babku snesou nebo ne.
Tady těžko radit, když nevím, co je tchyně zač a co jste si řekly nebo neřekly. Mně přijde zvláštní, že by najednou, po nějakých dvou letech, teprve projevila zájem o vnoučata?? To se na ně dříve neptala, neviděla fotky, nezajímala se o ně, nebyla pozvaná na narozeniny, nedávala dárky k Vánocům? ![]()
Jak tu padlo… pořád to jsou její vnoučata a Tvůj muž je její syn. Pokud nebydlí přes půl republiky, myslím, že dvouleté děti by tatínek mohl zvládnout na jeden den nebo jedno odpoledne zaopatřit, záleží na tom, jak se zapojoval do péče, jestli to zvládne, jak moc jsou ti dva pohromadě nároční. (Je mi jasné, že ne všude se tátové zapojují do hlídání, přebalování apod., i když je to dneska hodně zvykem.)
No a pak by mě zajímalo, co se na té návštěvě bude dít. Chce tchyně jen děti ukázat a víc ji to nezajímá, nebo třeba půjdou na procházku, budou mít zajištěnou nějakou zábavu v bytě, bude se jim někdo aktivně věnovat? Pokud tam manžel jede na pokec se svými rodiči, kdo se během rozhovoru bude věnovat dětem?
(Svého času můj tchán jezdil ukazovat mého syna svému otci, pradědečkovi, který se mohl zbláznit, když dítě chodilo po bytě a bralo věci z poliček. V bytě nebyly žádné hračky, chlapi si sedli v kuchyni a kecali, čekali, že dvouleté děcko bude sedět na gauči jak zařezané a bude od něj pokoj.)
Pokud tchyně za ty dva roky neviděla ani Tebe, svoji snachu a matku vnoučat, přijde mi divné, aby se nyní chtěla vidět JEN s Tvými dětmi. Na jednu stranu jo, je hezký, že zájem má, že má třeba děti ráda a chce jim dát nějaké dárky, na druhou stranu pokud máte vztahy v rodině takovéhle, měla by se současně snažit si to urovnat i s Tebou. Jít na to přes syna je samozřejmě ta nejjednodušší cesta, ale Ty do toho máš taky co mluvit…
Přiznám se, že fakt nevím, co bych Ti poradila. Na jednu stranu se to dobře říká: táta se o děti postará, je to babička, má právo je vidět, na druhou stranu, když si představím sebe na Tvém místě, taky bych je tam dávat nechtěla.
Já to měla trochu opačně, kdy mi všelijaké výchovné naschvály dělá moje máma, a když jsme se zhádaly, tak se s dětmi neviděla. Přes mého muže na to jít nechtěla, se mnou mluvit nechtěla, takže holt měla přístup k dětem uzavřený. Já to brala tak, že jestli je chce vidět, styk jim odpírat nebudu, protože je má ráda a oni jí taky, ale musí na to jít přese mne jako přes mámu, nemůže mi je jen tak bez ničeho sebrat.