Stýkání se prarodičů s vnoučaty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102087
3.12.21 21:12

@Cimada Jasne, určitě, když si nesednu na zadek z nekoho, kdo ma pocit, ze vladtni deti, tak jsem musela poslouchat nebo jsem tchyně… Holka do pokusu o nejake psychologické rozbory se fakt nepokousej, je to dost smesny. A když te tak ctu, tak chapu, ze pro nej bylo jednodusdi drzet pusu a krok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
3.12.21 22:05
@Cimada píše:
Ty jsi neměla rozhodovací právo ohledně toho, co budou Tvoje děti dělat?
Já teda jo. Rozhodně mi o nějakých jejich návštěvách nerozhodovala tchyně.
(Matka musí mít rozhodující slovo, protože jinak by byl z rodiny holubník) ;-).
Nezažila jsem podobné spory, ale možná i proto že jsem od začátku dala jasně najevo, že budu žít tak, jak já potřebuji (tudíž i děti). Manžel i jeho rodina s tím neměli problém. A jestli tchyně jo, nikdy to nedala najevo. A o to víc jsem ji měla ráda jak já, tak děcka. Za to, že mě dokázala akceptovat.
Ono když to ty babičky s organizací přehánějí, k ničemu dobrému to nevede.
@Cimada píše:
Ty jsi neměla rozhodovací právo ohledně toho, co budou Tvoje děti dělat?
Já teda jo. Rozhodně mi o nějakých jejich návštěvách nerozhodovala tchyně.
(Matka musí mít rozhodující slovo, protože jinak by byl z rodiny holubník) ;-).
Nezažila jsem podobné spory, ale možná i proto že jsem od začátku dala jasně najevo, že budu žít tak, jak já potřebuji (tudíž i děti). Manžel i jeho rodina s tím neměli problém. A jestli tchyně jo, nikdy to nedala najevo. A o to víc jsem ji měla ráda jak já, tak děcka. Za to, že mě dokázala akceptovat.
Ono když to ty babičky s organizací přehánějí, k ničemu dobrému to nevede.

Počkat, takže když se tchýně normálně a slušně po 2 letech zeptá, kdy děti uvidí, tak je to už klasifikovano jako rozhodování a organizování :lol:

na jednu stranu je tady špatně, že se 2 roky nezajímá, pak je taky špatně, že se na ně zeptá? Pak je špatně, že zakladatelku nezve na návštěvy, ale zároveň ona tam jít nechce, takže je špatně, že tam chodí manžel sám, protože jsou rodina :nevim: když řekne možná někdy, je to špatně, kdyby řekl nikdy, bude to taky špatně, když by domluvil návštěvu tak to bude taky špatně. On ten chlap to má těžké, já se jim občas nedivím.
Narovinu myslíš, že by tvá tchýně plně akceptovala i to, že vnoučata nikdy neuvidí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
3.12.21 22:27
@thalasan píše:
Počkat, takže když se tchýně normálně a slušně po 2 letech zeptá, kdy děti uvidí, tak je to už klasifikovano jako rozhodování a organizování :lol:

Nepsala jsem příspěvek v reakci na nějaké 2 roky… odpovídala jsem Janě. A na tu poslední otázku - řeknu to asi takhle - jsem poslední, kdo by nechtěl dopřát děckám babičky. Ale tvrdím, že se i ta starší generace musí chovat trochu slušně a nemyslet si, že může všechno a mladí že se musí přizpůsobovat.
Měly jsem s tchyní dobrý vztah, ale samozřejmě měla jiné názory třeba na oblékání dětí nebo na trávení volního času - fajn, něčemu se přizpůsobit dalo, ale jak říkám, rozhodovala jsem si sama. Vůbec nikdy mě ani nenapadlo, že by mi do toho, co naše rodina bude dělat, kam pojede nebo nepojede, měl vůbec někdo kecat, ani moji rodiče ne. Opravdu ne. A ostatní mě tak vnímali a byl na všech frontách klid. S manželem jsme se shodovali, on sám měl vůči své rodině výhrady, takže neznám nic takového, jako že by tam tahal naše děcka sám atd. Ani nemusel, protože sám dal tchyni najevo, že jsme pro něho podstatní my, takže pokud (by) chtěla vidět jeho, musela (by) se zklidnit (ale to, pokud vím, nikdy ani nebylo potřeba, ona prostě byla ráda, že my si žijeme spokojeně).

P. S. Jo a nikdy mě ani nenapadlo, že by tchyně neměla nikdy v životě vidět děcka, to teda nevím proč. Ale jak říkám - chovala se vstřícně. Kdyby to byla fúrie nafoukaná, umíněná, rozhodně bych i já potom uvažovala vzhledem k ní jinak.

Příspěvek upraven 03.12.21 v 22:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
3.12.21 22:32
@j.a.n.i1 píše:
@Cimada Jasne, určitě, když si nesednu na zadek z nekoho, kdo ma pocit, ze vladtni deti, tak jsem musela poslouchat nebo jsem tchyně… Holka do pokusu o nejake psychologické rozbory se fakt nepokousej, je to dost smesny. A když te tak ctu, tak chapu, ze pro nej bylo jednodusdi drzet pusu a krok.

Ty jsi marná. Proč by sis měla sedat na zadek? Snad jsi měla svoje vlastní děti a připadalo Ti normální, že o nich rozhoduješ, nebo kdo Ti teda o nich rozhodoval? Tvoje tchyně?
Vůbec nepřemýšlím o nějakých naschválech, nezastávala bych se nějaké nevychované bezcitné mladice, ale zase - v reálu vidím kolem sebe ty obstarožní dámy (mého věku), které si myslí, že můžou rozhodovat o mladých jak o nějakých štěňatech. :nevim: Já si myslím, že je dobré dát mladým svobodu, chovat se k nim slušně a pak se nemůže stát to, co se tady hojně popisuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
4.12.21 07:35
@Cimada píše:
Ty jsi marná. Proč by sis měla sedat na zadek? Snad jsi měla svoje vlastní děti a připadalo Ti normální, že o nich rozhoduješ, nebo kdo Ti teda o nich rozhodoval? Tvoje tchyně?
Vůbec nepřemýšlím o nějakých naschválech, nezastávala bych se nějaké nevychované bezcitné mladice, ale zase - v reálu vidím kolem sebe ty obstarožní dámy (mého věku), které si myslí, že můžou rozhodovat o mladých jak o nějakých štěňatech. :nevim: Já si myslím, že je dobré dát mladým svobodu, chovat se k nim slušně a pak se nemůže stát to, co se tady hojně popisuje.

No, my o nich rozhodovali spolecne s partnerem, jelikož on je rodic uplne stejne jako ja a je uplne stejně schopny o nich rozhodnout a úplně stejně schopny se o ne postarat. A opravdu ho nepotrebuju na každém kroku kontrolovat a nemam problem s tim, aby s detmi jel za nekym, koho treba moc nemusim nebo kam se mi aktuálně nechce. Nicméně to, ze se nechce me, neni duvod, proč by mela mit zakaz cela rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.12.21 07:46
@Blueangel111 píše:
@Lily-of-the-valley No mela by tendence kluky stvat proti mne. Cca 2 roky je nevidela, jako mimina byli pro ni nezajimavi a najednou ms zajem…ale ja tam nemuzu

Pusť je s tátou. Na jednu stranu rozumím. Mám taky velice zvláštní tchýni. Nesnese ji po dlouhé době vlastní dcera, když přijede na dovolenou. Hned druhý den vždy řekne, že zas poletí pryč, ať má klid. I to o té paní vypovídá. Prostě umíněná, taky vždy bylo po jejím. A já se nedám. Mi poroučet a organizovat život nebude. A jsem zlá, že si její řeči nenechám líbit. Ale děti k nim občas pustím. Ať si udělají názor sami, jaká je. Nejstarší dcera jednou od nich přijela, že tam víc nepojede. Protože ji babina vyčetla a nadala, že dlouho seděla na záchodě. Babka má takové jízlivé, vyděračské řeči. Takže si tu situaci dovedu představit. Nenavádím je nikdy, že tam nebudou jezdit. Musí si udělat sami názor. Že ji nemám ráda, tak to ví. S tchánem problém nemám. Když není v blízkosti té paní. Tak on je normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
4.12.21 07:59
@Cimada píše:
Hlavně by měl být manžel se svou manželkou zajedno, že…

To znamená, že má skákat, jak ona píská? A co to obrátit? Manžel poveli, že odteď se budou děti stýkat jen s jeho rodiči, protože její rodiče dětí rozmazluje a viděli je až dost. A manželka, protože mají být zajedno, sklapne kufry a poslušně kývne. Zvláštní představa o vztahu.
Děti bych s otcem klidně vypravila. Je to jejich otec, poradí si a má právo se rozhodovat úplně stejné, jako matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
4.12.21 08:06

@j.a.n.i1 VSimni si zajímavé věci. Tchyně je generál, který chce rozhodovat a velet rodině. Cimada je dobrá máma, protože má doma rozhodovací právo. Tak ti nevím. Co myslíš, že si o ní bude jednou myslet její snacha?
Ne, matka nemá právo zakázat otci vzít děti na návštěvu, i kdyby sebevíc prarodiče nenáviděla. Má toto právo pouze v případě, že by byla v rodině nějaká patologie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
4.12.21 09:04

@inkakřivák I z dalších příspěvků z jiných diskuzí je vidět, že @Cimada to má v hlavě srovnané. Ona rozhodovala o svých dětech, stejný prostor poskytne i své snaše. Já osobně bych takovou tchýni brala všema deseti a to mám velice dobré vztahy s mamkou. Možná je to i tím, že ona mi nekecá do výchovy a já respektuji její zkušenosti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25192
4.12.21 09:14
@Blueangel111 píše:
Ahoj holky,mam takovy dotaz. S manzelem mame spolu dvojcata, jsou jim 2 roky. Kluci maji kontakt jen s mymi rodiči, kteri jsou s nimi casto s nadevse je miluji. Rodice manzela deti videli naposled kdyz jim byly 4 mesice na oslave moji mamky, kde me take urazela. Je to psychopatka, neskutecne zakerny, zly clovek, vsichni z rodiny se ji boji, tak delaji vse jak chce ona. Ja jsem se ji postavila a odmitla jsem skakat jak ona piska a bylo zle. Manzel tam jezdi sam, on nechce videt ty jejich nedostatky, boji se jich zrejme. Vcera se ho ptali kdy uvidi kluky…muz rekl ze snad brzy, ale ja s tim nesouhlasim. Kluci jsou na me velmi fixovani, cizich lidi se boji, breci a oni chteji aby muz prijel s detmi sam, ja ale nechci deti pustit bez me pritomnosti. Co byste delaly na mem miste vy?

nejsi náhodou tak trochu (víc) hysterická? že je tchýně „psychopatka“ máš z její psychiatrické diagnozy? nebo sis to vydedukovala jen proto, že s ní prostě nevycházíš?
děti mají dva rodiče a manželovi rodiče mají právo děti vidět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
4.12.21 09:29
@nuklear90 píše:
@inkakřivák I z dalších příspěvků z jiných diskuzí je vidět, že @Cimada to má v hlavě srovnané. Ona rozhodovala o svých dětech, stejný prostor poskytne i své snaše. Já osobně bych takovou tchýni brala všema deseti a to mám velice dobré vztahy s mamkou. Možná je to i tím, že ona mi nekecá do výchovy a já respektuji její zkušenosti. :kytka:

Ovsem nemyslím si, že má právo z toho rozhodování vyloučit třeba manžela. Myslíš, že ta tchyně se v mládí s každým řádila? Nebo alespoň s manželem byla ochotná ke kompromisům, a pak najednou lup a chce řídit zeměkouli? Mne se jenom nelíbí ten postoj, že matka rozhoduje a otec nemá právo. Jsou to i jeho děti. Ne že veli tchyně, to ne. Ale pokud ten otec chce, aby děti k babičce jezdily, měla by ona mít nadhled. Nebo jak to udělat? Jen říkám představ si opačnou situaci, kdy chlap řekne nepustím moje děti s tebou k tvým rodičům. Divné, že?
Navíc zakladatelka tu vlastně neuvedla vůbec nic ohledně svého sporu s tchýní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11698
4.12.21 09:38
@inkakřivák píše:
Ovsem nemyslím si, že má právo z toho rozhodování vyloučit třeba manžela. Myslíš, že ta tchyně se v mládí s každým řádila? Nebo alespoň s manželem byla ochotná ke kompromisům, a pak najednou lup a chce řídit zeměkouli? Mne se jenom nelíbí ten postoj, že matka rozhoduje a otec nemá právo. Jsou to i jeho děti. Ne že veli tchyně, to ne. Ale pokud ten otec chce, aby děti k babičce jezdily, měla by ona mít nadhled. Nebo jak to udělat? Jen říkám představ si opačnou situaci, kdy chlap řekne nepustím moje děti s tebou k tvým rodičům. Divné, že?
Navíc zakladatelka tu vlastně neuvedla vůbec nic ohledně svého sporu s tchýní.

Tak mě třeba tchýně ještě než byla tchýně řekla, že manžel má závazky (jako že jejich rodinu) a když s ním budu chtít být, budu se muset přizpůsobit :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
4.12.21 09:46
@jita22 píše:
Tak mě třeba tchýně ještě než byla tchýně řekla, že manžel má závazky (jako že jejich rodinu) a když s ním budu chtít být, budu se muset přizpůsobit :P

Tak to je snad logické, oba partneri maji sve původní rodiny a k nim zavazky a jejich protejsky se tomu nejak prizpusobuji. Je to zcela v poradku, jen tam musi fungovat nejaka rozumná mira, nicméně je úplně stejně špatně nebrat žádný ohled na vlastní rodice jako nebrat zadny ohled na vlastní partnerku/ra. Co ovšem sledovala tim prohlášením je zas veci druhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11698
4.12.21 10:09
@j.a.n.i1 píše:
Tak to je snad logické, oba partneri maji sve původní rodiny a k nim zavazky a jejich protejsky se tomu nejak prizpusobuji. Je to zcela v poradku, jen tam musi fungovat nejaka rozumná mira, nicméně je úplně stejně špatně nebrat žádný ohled na vlastní rodice jako nebrat zadny ohled na vlastní partnerku/ra. Co ovšem sledovala tim prohlášením je zas veci druhou.

No vyznělo to jasně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
4.12.21 10:11
@jita22 píše:
Tak mě třeba tchýně ještě než byla tchýně řekla, že manžel má závazky (jako že jejich rodinu) a když s ním budu chtít být, budu se muset přizpůsobit :P
Čemu? Že má rodiče a bude se s nimi stýkat? To je normální. Pokud by předpokládala, že bude manžel žít dál s nimi, to normální není.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová