Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, tak nechoď, je to tvé rozhodnutí.. tvůj život..
No tak zase na druhou stranu třeba krátkou návštěvu jednou za čas bys zvládnout mohla..pokud jsou jeho rodiče fajn lidi…nemusíš s nimi přeci trávit vánoce a já nevím co všechno…
@Anonymní píše:
Dnes se často zmiňuje věta, dělej jen to, co je ti příjemné. Mysli na sebe atd.
Jsem introvert, nebaví mě chodit po návštěvách. Dokonce budu raději trávit Štědrý den sama, než bych k někomu šla. Partnerovi rodiče mě občas pozvou na návštěvu, ale odmítám. Byla jsem sice párkrát, ale nebaví mě to. Je mi trapné pořád odmítat.
No… a na co se ptáš?
Jestliže to nevadí Tvému partnerovi, tak je to v pořádku, ne?
Každého věc, s kým tráví volný čas.
Pokud by na to partner ale měl jiný názor, tak už je to o něčem jiném a v zájmu udržení fungujícího vztahu by bylo potřeba najít vhodný a přijatelný kompromis.
Příspěvek upraven 30.11.21 v 14:19
A koho ano
? Samozřejmě, dělej, co je ti příjemné, ale taky člověk musí vzít v úvahu, jak příjemné mu budou následky toho konání. Někdy drobná nepříjemnost stojí za to zabránit nějaké mnohem větší. Musíš sama vědět, když budeš pořád odmítat, co to udělá s vašimi vztahy a jak ti to bude nebo nebude vadit. Já to taky nesnáším, snažím se minimalizovat, ale musím občas přetrpět, jinak by mě nesnášeli, a to by celkově náš život poznamenalo mnohem hůř než pár hodin nudy.
Dělat to, co chceš a co je ti příjemné je sice super, nicméně nežijeme v sociálním prázdnu a je potřeba rozlišit, co se „sluší“ a co ne. Pokud si tvůj partner přeje, abys na tu návštěvu jednou za čas zašla, tak nevidím nic hrozného na tom zvládnout jednu kávu v prostředí, kde „tě to nebaví“
Ono tě neubyde.
@Anonymní píše:
A koho ano? …
Mě třeba jo, obzvlášť u příbuzenstva od tchána (manželovi rodiče jsou rozvedení) je vždycky sranda a přátelská atmosféra. A i tchyně je prima. ![]()
Já jsem taky introvert a spousta věcí mě vyčerpává víc, než by vyčerpala společeštějšího člověka. Jenže život s sebou nese spoustu situací, kdy na to, že jsem introvert, není nikdo zvědavý. A já se jim ani nedivím.
To, že tě něco nebaví, není důvod, proč to nedělat. Chápala bych, kdyby partnerovarodina byla opak a požadovala družení týden co týden, ale občasná zdvořilostní návštěva je prostě slušnost a nechápe to jen hulvát.
@VitaminC píše:
Tak nechod. Za me v poradku.
Děkuji. Stojí mě to vždy enormní psychické úsilí.
@Anonymní píše:
Děkuji. Stojí mě to vždy enormní psychické úsilí.
Aha, takže si stejně z diskuze vezmeš jen posvěcení toho, že nemusíš. Zajímalo by mě, jak se na to tváří tvůj partner. Možná by nebylo od věci řešit své úzkosti s nějakým odborníkem, protože jedna věc je nebýt ze společensky žádoucí návštěvy odvařená a druhá je trpět „enormním psychickým úsilím“.
@Sany80s píše:
Já jsem taky introvert a spousta věcí mě vyčerpává víc, než by vyčerpala společeštějšího člověka. Jenže život s sebou nese spoustu situací, kdy na to, že jsem introvert, není nikdo zvědavý. A já se jim ani nedivím.
To, že tě něco nebaví, není důvod, proč to nedělat. Chápala bych, kdyby partnerovarodina byla opak a požadovala družení týden co týden, ale občasná zdvořilostní návštěva je prostě slušnost a nechápe to jen hulvát.
No tak jsem prostě hulvát. Vždyť já letos všem zalžu, jen abych mohla být na Vánoce sama.
@klamonožka
To byla samozřejmě nadsázka, je mi jasné, že jsou lidé, co mají s tchánovci fajn vztahy. Přeju ti to. Většinou co tak slyším je to ale pro lidi spíš nuda a povinnost.
@Anonymní píše:
No tak jsem prostě hulvát. Vždyť já letos všem zalžu, jen abych mohla být na Vánoce sama.
Nezlob se, ale s každým dalším příspěvkem mi přijde, že to není tím, že jsi introvert. V tvém případě by asi byla zapotřebí nějaká psychická pomoc.
@Anonymní píše:
@klamonožka
To byla samozřejmě nadsázka, je mi jasné, že jsou lidé, co mají s tchánovci fajn vztahy. Přeju ti to. Většinou co tak slyším je to ale pro lidi spíš nuda a povinnost.
OK.
No já mám totiž pocit, že tady je to furt samá diskuse o nejhorších tchánovcích pod sluncem, tak jsem si říkala, že možná někdo už ztratil víru v to, že i v tomto příbuzenském vztahu můžou být vztahy normální a fajn. ![]()
Dnes se často zmiňuje věta, dělej jen to, co je ti příjemné. Mysli na sebe atd.
Jsem introvert, nebaví mě chodit po návštěvách. Dokonce budu raději trávit Štědrý den sama, než bych k někomu šla. Partnerovi rodiče mě občas pozvou na návštěvu, ale odmítám. Byla jsem sice párkrát, ale nebaví mě to. Je mi trapné pořád odmítat.