Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Úplně Tě chápu. Mě to taky nikdy nebavilo, ale kvůli partnera jsem ze slušnosti jednou za čas šla. Bohužel život není jenom o příjemných věcech.
@VitaminC píše:
Ale ty vychazis z toho, ze lidem (snacham) zalezi na tom, co si o nich kdo mysli. Mne je to srdecne jedno. Ja mam pravo tam nechodit, oni maj pravo me nemit radi. Vsichni jsou spokojeni.
Všichni jsou spokojeni? To vůbec nemusí být pravda. Pokud se nedokážu chovat ani malinko slušně k lidem, kteří znamenají opravdu hodně pro mého muže, tak jemu to opravdu dělat radost nemusí, to samé i těm lidem, když se jim straníš. Ne každý je takový sobec. Nežijeme v bublině, aspoň udržovat základní slušnost k lidem, kteří jsou mi nebo mému partnerovi blízcí.
@Anonymní píše:
Jednou dvakrát za rok ano. Oni chtějí, ať chodím několikrát za měsíc.
no několikrát za měsíc bych taky nešla…
@Barbucha3 píše:
Všichni jsou spokojeni? To vůbec nemusí být pravda. Pokud se nedokážu chovat ani malinko slušně k lidem, kteří znamenají opravdu hodně pro mého muže, tak jemu to opravdu dělat radost nemusí, to samé i těm lidem, když se jim straníš. Ne každý je takový sobec. Nežijeme v bublině, aspoň udržovat základní slušnost k lidem, kteří jsou mi nebo mému partnerovi blízcí.
Manzel ma zase pravo se rozvest. Kazdy ma pravo volby.
@Anonymní píše:
Dnes se často zmiňuje věta, dělej jen to, co je ti příjemné. Mysli na sebe atd.
Jsem introvert, nebaví mě chodit po návštěvách. Dokonce budu raději trávit Štědrý den sama, než bych k někomu šla. Partnerovi rodiče mě občas pozvou na návštěvu, ale odmítám. Byla jsem sice párkrát, ale nebaví mě to. Je mi trapné pořád odmítat.
Ty musíš být zlatíčko k pohledání. Ještě chvilku a budeš mít po starostech ![]()
@VitaminC píše:
Všichni mají práva. Jasně. Na povinnosti a slušnost už se kapku zapomíná. Smutné.
To víš, že to není tím.
Bude mít celkově nějaké psychické problémy, úzkosti, malé sebevědomí, takže se jen utvrzuje, že je vlastně introvert, z vánoční návštěvy se vylže a bude si spokojeně hnít doma a utápět s ev tom dál.
Za pár let se bude divit, že po ní neštěkne ani pes.
Taky nesnasim navstevy a jsem introvert, ale jednou za cas je treba se premoct. Navic introvert neni vymluva pro naprostou asocialnost, clovek jen potrebuje, aby ostatni respektovali, ze mu staci styk mene casto a potrebuje mezi nim dobit baterky.
Co treba jednou za sest tydnu? To je jen o neco vetsi interval nez obvyly mesic a zaroven ti to da dost casu na recharge? Nebo chodit jen na vyznamne akce typu narozeniny?
Neco jineho je, pokud se k tobe chovaji nejak hnusne, to tam pak samozrejme klidne nechod vubec.
@unuděná Prosim te a kdo a jak definuje povinnosti o styku s rodinou?
@unuděná píše:
Dělat to, co chceš a co je ti příjemné je sice super, nicméně nežijeme v sociálním prázdnu a je potřeba rozlišit, co se „sluší“ a co ne. Pokud si tvůj partner přeje, abys na tu návštěvu jednou za čas zašla, tak nevidím nic hrozného na tom zvládnout jednu kávu v prostředí, kde „tě to nebaví“Ono tě neubyde.
zas na druhou stranu, clovek se nemuze ridit ani jen tim, co „se slusi“, to by snachy a maldi lide obecne byli hadry na podlahu a nic vic ![]()
Chce to kompromis, napr oni by radi aby tam chodila kazdy mesic a jeste Vanoce, ona prijde jednou za dva mesice a Vanoce si stravi po svem, ale zato se premuze a prijde na velkou oslavu narozenin ![]()
@VitaminC píše:
@unuděná Prosim te a kdo a jak definuje povinnosti o styku s rodinou?
Jsi asociál, nebo jenom křupan?
@Anonymní píše:
Dnes se často zmiňuje věta, dělej jen to, co je ti příjemné. Mysli na sebe atd.
Jsem introvert, nebaví mě chodit po návštěvách. Dokonce budu raději trávit Štědrý den sama, než bych k někomu šla. Partnerovi rodiče mě občas pozvou na návštěvu, ale odmítám. Byla jsem sice párkrát, ale nebaví mě to. Je mi trapné pořád odmítat.
A jak se k tomu staví partner? Jemu to nevadí?
@VitaminC píše:
Ty budes peknej pokladek ![]()
Co rika na tvuj postoj k jeho rodine tvuj partner?