Odstěhovat se blíže otci či matce?

Anonymní
1.12.21 17:14

Odstěhovat se blíže otci či matce?

Ahoj, prosím Vás o nezávislou radu.
Ale nejdříve uvedu do situace. Já a přítel bydlíme v Praze. Rodiče přítele žijou v Praze, o ně tedy v tomto příběhu nejde.
Já jsem ze západu od Prahy, moje matka bydlí sama taktéž na západ od Prahy, otec s přítelkyní v lokalitě na východ od Prahy.
A teď o co jde - s přítelem chceme kupovat byt mimo Prahu. Top lokality pro nás jsou právě bydliště mého otce i mojí matky, oblíbili jsme si obě strany Prahy. Jenže - mně je západ Prahy srdci přeci jen blíž a je tam máma, která je samotář a nikoho jiného než mě a ségru nemá. Zároveň mám ale strach, když bude otec minimálně hodinu autem, že se skoro nebudeme vídat. Jenže nechci, aby někde zůstával sám. Navíc mi po jeho rodině jednou zbude dědictví, za které bych mohla koupit byt a matku tam na důchod přestěhovat, pokud bude chtít…a mohla bych mít oba po ruce a jednou se o oba starat a nenechat ani jednoho ve štychu. To vše by šlo zrealizovat na východ od Prahy. Jenže já tak nějak podvědomě tuším, že daleko spokojenější bych byla na západ od Prahy, že tam prostě má moje duše daleko větší klid…bojím se, že když se rozhodnu rozumem na úkor sebe, budu pak litovat. co byste dělaly Vy na mém místě?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1711
1.12.21 17:24

Podle nadpisu jsem čekala, že budeš mít rodiče na druhé straně ČR a ne Prahy. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
1.12.21 17:26

Hodinu autem? No to je teda dálka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
1.12.21 17:27

Jdi tam kde je ti to příjemnější. Co to dneska je hodina cesty? Dyt hodinu trvá než dojedeš i někam po Praze, když je špička :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
1.12.21 17:38

V dnesni dobe, kdy se vsude dostanes autem, ale i mhd (kor v Praze a okoli) bych vubec neresila, zda bydlet na zapad nebo na vychod, ale vybrala bych si bydleni podle toho, co mi dana lokalita muze nabidnout a hlavne, jestli se mi dany byt libi…

Ale pokud bych se mela ridit podle tveho uvazovani, tak pak asi shanim byt v centru Prahy/uprostred Prahy, odkud to bude na zapad i na vychod stejne vzdalene :mrgreen: takze vezmi pravitko, vzdusnou carou zmer vzdalenost a nekde uprostred bude vase lokalita :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
1.12.21 18:20

Já bych šla za maminkou. Otec má přítelkyni, ona nikoho. (Tý poznámce, že nechceš, aby otec zůstával sám, nerozumím.) To myslím pochopí i otec.

A jak píšou děvčata, hodina cesty nic není. Já za mámou taky jezdila hodinu cesty, při zácpě na spojce i dýl.

Když se budeš chtít s otcem vidět, tak to jistě zvládneš. Jak praví klasik: Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
1.12.21 19:07

Odstěhovala bych se blíže k mamce.

Jak často teď tátu navštěvuješ? Jak dlouho tvoje návštěva trvá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
1.12.21 20:02

Tak to je dilema, fakt. Ja myslela ze resis Finsko vs. Jizni Afrika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
1.12.21 21:26

Predevsim to prober s pritelem ne s nami. Prece porizujete byt spolu ne ty sama. Hodina cesty neni takovy bugr. Musite spolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2768
2.12.21 01:36

Koupila bych si takove bydleni, ktere by se mne i partnerovi libilo. Dnes je to s nemovitostmi tak prebrane a navic i drahe, ze se divim, ze mas takovy vyber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
2.12.21 17:22

Navíc mi po jeho rodině jednou zbude dědictví, za které bych mohla koupit byt a matku tam na důchod přestěhovat, pokud bude chtít…

Takhle bych vůbec neuvažovala, protože k tomu vůbec nemusí dojít.
A hodina snad není taková hrůza a navíc, jaké sám, když bydlí s přítelkyní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
2.12.21 17:23
@Kacenka.k8 píše:
Ale pokud bych se mela ridit podle tveho uvazovani, tak pak asi shanim byt v centru Prahy/uprostred Prahy, odkud to bude na zapad i na vychod stejne vzdalene :mrgreen: takze vezmi pravitko, vzdusnou carou zmer vzdalenost a nekde uprostred bude vase lokalita :mrgreen:

Tak to jí ještě poraď čísla sportky. :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
4.12.21 17:47

Koupila bych bydleni v místě, na kterém se dohodnete s partnerem, a koukala bych na to, aby se vám dvěma na tom místě líbilo, abyste tam měli oba práci.
Co bude nebo nebude za x let s rodiči je blbost teď řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
4.12.21 17:50
@Cimada píše:
Tak to jí ještě poraď čísla sportky. :D :D

Mně by taky bodly tipy na výherní. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
7.12.21 15:38

Odstěhovala bych se tam, kde se Tobě i příteli bude líbit, bude to pro Vás dobrá lokalita (práce, případné školy pro děti, obchody, dostatek zeleně (záleží co preferujete, to už si musíte zvolit Vy).
Na rodiče bych se neohlížela, resp. nejdřív bych řešila co se líbí VÁM a preferujete VY a pak až jak to bude daleko k rodičům. Hodina cesty je sice dál, ale pokud se nenavštěvujete denně tak se to dá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová