Stýkání se prarodičů s vnoučaty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6794
2.12.21 19:06
@fera21 píše:
Hlavně by se manžel neměl podřizovat kdejaké hysterické panovačné krávě.

Svoji matce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
2.12.21 19:10
@VitaminC píše:
Svoji matce?

Matce, manželce, sestře, švagrové, výběr je libovolný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
2.12.21 19:21
@fera21 píše:
Hlavně by se manžel neměl podřizovat kdejaké hysterické panovačné krávě.

To souhlasím.
Otázka je, zda panovačná kráva není jeho matka. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1949
2.12.21 20:04

Celé detstvo sme chodili k jednej babičke len s otcom. A bratranec/sesternica tiež. Babička sa do pár rokov po svatbe s obomi snachami rozhadala tak, že sa odvtedy nebavili. A keď po 15 rokoch skúsili vzťahy obnoviť, do 2 hodín od začiatku prvej návštevy boli pohadane znova.

Ale k nám deckám sa správala dobre, bola to normálna babička ktorú sme mali radi a radi sme k nej chodili. To, že sa nezhodnete vy dve (resp ona s inými dospelými) vôbec nemusí znamenať, že sa bude nejak zle správať k deťom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
2.12.21 20:18
@nuklear90 píše:
@j.a.n.i1 A proč by se nemohli domluvit a jet oba? Manželé si mohou dát v cukrárně něco dobrého a babička může s dětmi řádit v dětském koutku. Kromě pozdravu nemusí spolu vůbec komunikovat.
Manžel chce jet, manželka nechce jet. Takže pojedou oba a setkají se na jiném místě, když není snacha u nich doma vítaná. Tomu se říká kompromis. ;)

Jako sory, pokud manuel chce jet a manzelka ne, tak je logické reseni, ze on pojede s detmi sam a ne, ze se všichni potahnou do dětského koutku. Tomu cos vymyslela se rika pitomost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
2.12.21 20:19
@Cimada píše:
To souhlasím.
Otázka je, zda panovačná kráva není jeho matka. :?

Nebo manželka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
3.12.21 07:45

Me by zajimalo, co tak neskutecne zakerneho a zleho dela, ze se ji boji cela rodina…a kdyz je tak strasna, proc za ni manzel normalne jezdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
3.12.21 11:49
@j.a.n.i1 píše:
Jako sory, pokud manuel chce jet a manzelka ne, tak je logické reseni, ze on pojede s detmi sam a ne, ze se všichni potahnou do dětského koutku. Tomu cos vymyslela se rika pitomost.

Logické ani slušné není pozvat pouze jednoho z rodičů, ještě pokud jsou děti ještě mamánci. Tady se někdo příliš stylizuje do role babičky. Že by další hysterická panovačná… babička? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
3.12.21 11:53
@nuklear90 píše:
Logické ani slušné není pozvat pouze jednoho z rodičů, ještě pokud jsou děti ještě mamánci. Tady se někdo příliš stylizuje do role babičky. Že by další hysterická panovačná… babička? :kytka:

No, ono to spíš vypadá, že pozvání jen pro muže přišlo až poté, co ona sdělila, že tam prostě jet nechce. A ne matka nemá patent na rozhodování o dětech, takže to, že ona tam jet nechce, neznamená, že tam nemůže jet otec s dětmi, který evidentně chce. Tady se spíš někdo stylizuje do matky, která má pocit, že je výhradním vlastníkem dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
3.12.21 12:19

@j.a.n.i1
Vcera se ho ptali kdy uvidi kluky…muz rekl ze snad brzy, ale ja s tim nesouhlasim.

Jak jste z toho poznala, že tam manžel vyloženě chce s dětmi jet? „Snad brzy“ je taková odpověď, aby se neřeklo, ale nic nemusel slíbit

Kluci jsou na me velmi fixovani, cizich lidi se boji, breci a oni chteji aby muz prijel s detmi sam, ja ale nechci deti pustit bez me pritomnosti.

Tady je zase napsáno, že oni nejdříve po manželovi chtěli, aby přijel sám bez snachy. Že se jí tam teď nechce je pochopitelné.

Ani matka, ani otec nemusí poslouchat požadavky babičky. Takže mohou jet oba a pokud se milé tchýni nebude líbit přítomnost snachy, tak se zase mohou zvednout a jet domu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
3.12.21 12:28
@nuklear90 píše:
@j.a.n.i1
Vcera se ho ptali kdy uvidi kluky…muz rekl ze snad brzy, ale ja s tim nesouhlasim.

Jak jste z toho poznala, že tam manžel vyloženě chce s dětmi jet? „Snad brzy“ je taková odpověď, aby se neřeklo, ale nic nemusel slíbit

Kluci jsou na me velmi fixovani, cizich lidi se boji, breci a oni chteji aby muz prijel s detmi sam, ja ale nechci deti pustit bez me pritomnosti.

Tady je zase napsáno, že oni nejdříve po manželovi chtěli, aby přijel sám bez snachy. Že se jí tam teď nechce je pochopitelné.

Ani matka, ani otec nemusí poslouchat požadavky babičky. Takže mohou jet oba a pokud se milé tchýni nebude líbit přítomnost snachy, tak se zase mohou zvednout a jet domu

Snad brzy taky může znamenat, že manžel chce, ale bude muset přesvědčit hysterickou manželku. Ne ani matka a ani otec nemusí požadavky poslouchat, ale pokud otec děti chce jet s dětmi k babičce, tak je divné, že poslouchá požadavky manželky a nemá žádné slovo ohledně děti. Navíc dle popisu tak zřejmě ani zakladatelka nechce jezdit, ne že by jen nebyla zvaná. To o čem jejich hádka a následný spor byl si můžeme jenom domyslet. Jinak děti nejsou kojenci, že by hodinovou návštěvu bez maminky nevydržely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
3.12.21 20:45
@j.a.n.i1 píše:
Nebo manželka :think:

Tou matkou už jsem právě odpovídala na tu možnost s manželkou, takže - už se cyklíš. :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
3.12.21 20:50
@j.a.n.i1 píše:
A ne matka nemá patent na rozhodování o dětech, .

Ty jsi neměla rozhodovací právo ohledně toho, co budou Tvoje děti dělat?
Já teda jo. Rozhodně mi o nějakých jejich návštěvách nerozhodovala tchyně.
(Matka musí mít rozhodující slovo, protože jinak by byl z rodiny holubník) ;-).
Nezažila jsem podobné spory, ale možná i proto že jsem od začátku dala jasně najevo, že budu žít tak, jak já potřebuji (tudíž i děti). Manžel i jeho rodina s tím neměli problém. A jestli tchyně jo, nikdy to nedala najevo. A o to víc jsem ji měla ráda jak já, tak děcka. Za to, že mě dokázala akceptovat.
Ono když to ty babičky s organizací přehánějí, k ničemu dobrému to nevede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
3.12.21 20:59

@Cimada No, když mas manzela podpantoflaka neschopneho cehokoliv, jo tak pak chapu, ze mas pocit, ze o detech rozhoduje jen matka, chudaci deti, kteri nezaziji normální rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
3.12.21 21:08
@j.a.n.i1 píše:
@Cimada No, když mas manzela podpantoflaka neschopneho cehokoliv, jo tak pak chapu, ze mas pocit, ze o detech rozhoduje jen matka, chudaci deti, kteri nezaziji normální rodinu.

Manžel rozhodně podpantoflák nebyl, ale ctil svou novou rodinu. Tchyně chválabohu taky. Za což jsem jim oběma byla vděčná a konflikty se u nás nekonaly.
A kam děti pojedou, o tom jsem opravdu rozhodovala já, manžel se mnou byl totiž zajedno (ono to pro něho bylo samozřejmě i jednodušší). :-)

Každopádně o mých dětech nemůže rozhodovat tchyně (správnější je minulý čas nemohla - už je to dávno).
Jsi tady dost útočná proti snachám. Jestli to u vás bylo tak, že jsi v rodině svého manžela musela poslouchat, tak to je mi líto.
Buď jsi slabá matka a dnes Tě to zpětně štve, nebo Ti bylo jedno, kam děcka odjedou, hlavně že máš klid pro sebe :D (to by byla ta lepší varianta).
Každopádně působíš tak, že Ti bylo nejspíš rodinou manžela nějak ublíženo. :nevim:
Nebo je ještě jedna varianta: že jsi protivná tchyně. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová