Máte někdo zkušenost s policií při předání dítěte otci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2714
24.12.22 22:49
@smečka.blech píše:
Heleď, tak je snad jasný, že když si pořídíš dítě, tak ho snad budeš i živit ne? Drtivá většina ženských to dělá automaticky a nestěžuje si. I spousta prarodičů cpe vnoučatům horem dolem bez nějakého soudního rozsudku. Rozumní chlapi (jako @jege) si taky dají pozor, aby jejich dítě mělo vše, co potřebuje.Tak akorát lakomci, neplatiči a různé pochybné existence neustále vymýšlí důvody, jak omluvit svojí neochotu do dětí něco investovat. Pokud máš pocit, že kdybys dal dítěti dárek a matka ho třeba obratem vyměnila za balík cigaret, tak není nic jednoduššího než si zažádat o svěření dítěte do svojí péče a předvést se. Ale to bys asi moc neušetřil, že…

Dyt ho v peci( stridavy) mam, proboha. Vim, kolik to stoji, ze si vydelam min a nemam s tim sebemensi problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37341
24.12.22 23:04
@ondrej190 píše:
"Já se choval slušně k ní i k dítěti, ona se chovala slušně ke mně, dítě ke mě jezdilo rádo a vracelo se s novými hračkami, oblečením a dalším vybavením nad rámec alimentů. "
Je to tam takto vedle sebe poskladano. :nevim: Nekdo dalsi psal, ze otec ma zabezpecit dite, nebo pustit chlup atd, a jine zase neplati= nepujcovat.

Nějak Ti z toho vypadlo, že mi taky půjčila na být, který jsem si pořídil s novou partnerkou, což by asi neudělala, kdyby byla taková mrcha vypočítává, jak se tu snažíš navodit. Dokonce mi podepsala i prohlášení, že jsem si jej pořídil z vlastních prostředků a ze na něj nebude vznášet nárok, jelikož v době jeho pořízení jsme pořad byli manžele.

Holt všechny ženské nejsou mrcha, ale chlapi také ne. Ten nový byt byl totiž psán výhradně na mě, byť z 1/3 na něj přispěla ex a 2/3 dala next, která ale z právních důvodů nemohla být zapsána jako vlastník.

A budeš se divit ještě víc, když prozradím, že ex jsem půjčku splatil a next zapsal spolumajitelem hned, jak to právně šlo. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37341
24.12.22 23:13
@Anna766 píše:
To bych neudělala. Zdraví dítěte je mi přednější než něco někomu dokazovat.

Přesně tak, taky bych neriskoval, že se dítěti něco stane, jenom kvůli tomu, abych dokázal, že ex je paličatý, a přitom neschopný osel, z druhé strany na místě ex bych ani takovou zodpovědnost na triko nevzal, abych tahal nemocné miminko mimo známé a stabilní prostředí a rodiče, který jej zná lépe než já.

Osobně si ale myslím, že tu diskutujeme každý o jiné věci, @ondrej190 skoro apriori předpokládá, že zakladatelka je mrcha, která lže a dítě využívá k vyřizování účtů s ex, kdežto většina předpokládá, ze mluví pravdu a ex je paličatý zmetek, který si přes nemocné dítě něco dokazuje. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149648
24.12.22 23:19
@ondrej190 píše:
Hele, tak snad uz naposled. Jak ma otec poznat, ze je to pravda, a ne braneni a vymluva, na Vanoce TAK lakave? No tak at doktor napise " neschopen prevozu ", co na tom? Prece k tomu doktorovi stejne jdete, ne.
A ze si otec pak sam vybere nahradni termin povazuju za samozrejmost. A dalsi Vanoce ze bude mit dite on taky.

Doktor lže, matka lže, dítě je schválně nemocné na Vánoce jen aby otce naštvalo, akorát otec neplatič který si péči o dítě představuje jako chození na fotbal je tu nejvíc v právu.
Běž do koupelny, namoč si kapesník a dej si ho na hlavu. Dobrou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2714
25.12.22 00:22
@jege píše:
Nějak Ti z toho vypadlo, že mi taky půjčila na být, který jsem si pořídil s novou partnerkou, což by asi neudělala, kdyby byla taková mrcha vypočítává, jak se tu snažíš navodit. Dokonce mi podepsala i prohlášení, že jsem si jej pořídil z vlastních prostředků a ze na něj nebude vznášet nárok, jelikož v době jeho pořízení jsme pořad byli manžele.

Holt všechny ženské nejsou mrcha, ale chlapi také ne. Ten nový byt byl totiž psán výhradně na mě, byť z 1/3 na něj přispěla ex a 2/3 dala next, která ale z právních důvodů nemohla být zapsána jako vlastník.

A budeš se divit ještě víc, když prozradím, že ex jsem půjčku splatil a next zapsal spolumajitelem hned, jak to právně šlo. :jazyk:

Tak to je extremne vyjimecne, to snad uznas.
Zkus doporucit zakladatelce Mirus, co nechce dat dite jeho otci, at udela to same, at mu pujci na 1/3 bytu vymenou za to, ze nebude chtit dite na Vánoce. ;)

Takze fajn, pribeh mas vyjimecny, ale zkus se zeptat místních diskuterek, jestli by udelaly to same, a uvidis :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
25.12.22 01:45
@ondrej190 píše:
Zkus doporucit zakladatelce Mirus, co nechce dat dite jeho otci, at udela to same, at mu pujci na 1/3 bytu vymenou za to, ze nebude chtit dite na Vánoce. ;)Takze fajn, pribeh mas vyjimecny, ale zkus se zeptat místních diskuterek, jestli by udelaly to same, a uvidis :lol:

Půjčit na 1/3 bytu týpkovi co neplatí alimenty? :lol:

Víš co, jakej šel, takovou potkal :nevim: Místní diskutérky nemůžou za to, že sis vzal výjimečnou blbku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56300
25.12.22 09:20
@ondrej190 píše:
Zkus doporucit zakladatelce Mirus, co nechce dat dite jeho otci, at udela to same, at mu pujci na 1/3 bytu vymenou za to, ze nebude chtit dite na Vánoce. ;)Takze fajn, pribeh mas vyjimecny, ale zkus se zeptat místních diskuterek, jestli by udelaly to same, a uvidis :lol:

Hele Ondřeji, můj ex vytuneloval účet, vykradl garáž a já se stále chovala slušně. Roky si děti nebral, nikdy jsem se nechovala jako mrcha. Chci být schopna se na sebe podívat. A věř, že bych mu dala, to co ukradl, že peníze jsem nikdy neodklonila. Ty musíš ty ženský nesnaset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2714
25.12.22 09:40
@smečka.blech píše:
Půjčit na 1/3 bytu týpkovi co neplatí alimenty? :lol:Víš co, jakej šel, takovou potkal :nevim: Místní diskutérky nemůžou za to, že sis vzal výjimečnou blbku ;)

Jasne, ze ne, pujcit 1/3 na byt. Z toho vyplyva ze takovy priklad je k teto situaci irelevantni.
A ja si zadnou blbku nevzal, ja mam SP bezproblemovou, ale bohuzel to je vyjimka, neplette si me s jinymi. Asi nectete celou diskuzi 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37341
25.12.22 11:04
@ondrej190 píše:
Jasne, ze ne, pujcit 1/3 na byt. Z toho vyplyva ze takovy priklad je k teto situaci irelevantni.
A ja si zadnou blbku nevzal, ja mam SP bezproblemovou, ale bohuzel to je vyjimka, neplette si me s jinymi. Asi nectete celou diskuzi 🤣

No vidíš… Můj příběh je výjimka, Tvůj příběh je výjimka… Ono těch výjimek bude víc, možná i většina, ovšem také to nevylučuje svinské chování na obou stranách aneb jak já s oblibou říkám - vypadá to jako kachna, chodí to jako kachna, káchá to jako kachna, tak to nejspíš bude kachna, a nebo smysl z ní dělat labuť. ;)

V daném případě by většina normálních rodičů nemocné mimino nikam mimo stálý domov netahala jenom proto, že jsou Vánoce a oni si to z nějakého důvodu usmysleli a neberou na nic ohledy. Z druhé strany, pokud si to zakladatelka trochu přibarvila a přes dítě se mstí expartnerovi, tak tím dítěti, ale ani sobě moc neprospěje. 8)

Jinak přeji všem hezké a klidné Vánoce! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
25.12.22 12:06

@jege rozhodně nemám důvod si něco vymýšlet jen jsem chtěla znát zkušenost s policií nic víc. Trochu se to tu zvrtlo, to jsem rozhodně neměla v úmyslu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
25.12.22 12:10

@jege nakonec neudělal nic, nepřijel si pro dítě a ani dnes už se neozval, jen na zprávu že dítěti je líp napsal to je dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
25.12.22 12:16

@ondrej190 kdyby otec měl opravdu o dítě zájem, tak si bere dítě vždy když má a když mu dítě dám i mimo ustanovené návštěvy. Nejen když si vzpomene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37341
25.12.22 12:30
@Miruš1406 píše:
Trochu se to tu zvrtlo, to jsem rozhodně neměla v úmyslu :nevim:

Ale nezvrtlo, to je tady normální a 10 stráněk na prostý dotaz je na eMiminu hluboký podprůměr. Klidně se to tu mohlo (a ještě může! :mrgreen: ) rozrůst i na 100 a více stránek. :P

Ať je mimčo brzo v pořádku a užijete si Vánoce v klidu a míru! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
25.12.22 12:31

@ondrej190 bohužel to pravda je, kdyby o dítě otec jevil zájem jako když se narodilo, že si ho chtěl od vést 100km daleko rovnou z porodnice jen aby ho ukázal rodině. Což byl taky extrém. Nikdy jsme se na ničem nedomluvili až pak soud stanovil a rozhodl co jsme měli v návrhu a jelikož se jednalo o novorozeně tak mu bylo i stanoveno že jí má navštěvovat častěji aby si ho pamatovalo to udělal jen jednou po soudě pak už vůbec. Každá návštěva byla problém, alimenty od začátku neplatí jak má jen pořád samé výmluvy. Mám zkušenost i ze strany kde vše funguje jen na domluvě obou stran. Prostě ne všichni chlapy jsou ti správní otcové. Ale já jako matka chci pro své děti jen to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
25.12.22 12:35
@Anna766 píše:
Doktor lže, matka lže, dítě je schválně nemocné na Vánoce jen aby otce naštvalo, akorát otec neplatič který si péči o dítě představuje jako chození na fotbal je tu nejvíc v právu.
Běž do koupelny, namoč si kapesník a dej si ho na hlavu. Dobrou noc.
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna