Máte někdo zkušenost s policií při předání dítěte otci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41
23.12.22 14:53

@mackA159 ano mívá u něj horečky, i doktorka mi řekla že to může být psychické. Je velmi těžké slyšet brečet dítě když ho předáváte otci a ono natahuje ručičky a chce k vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
23.12.22 14:54
@Miruš1406 píše:
Děkuji za odpovědi rozhodně mu ve styku nebráním, otce má jen jednoho to respektuji, celou dobu mu vycházím vstříc a už mi nebaví být jen já velkorysá. Dítě si bere jen když se mu to zlíbí. Nikdy nemocné dítě nechtěl ani jen s rýmou a teď vyhrožuje s policií. Ospod se mu snažil taky domluvit a zbytečně.

Skutečně mu zkus říct, že dítěti není dobře a že by bylo vhodnější, aby se stavil u vás, přinesl dárky, podívali jste se spolu na pohádky a dali si něco k jídlu. Vážně by to nešlo? Ani jeden z vás není tak rozumný, aby se o to pokusil? Jenom ničíte svému svému dítěti dětství. Ono je malé, za nic nemůže, ale vy jste dospělé, snad svéprávné osoby, které by mohly přestat být malicherné na úkor batolete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
23.12.22 14:57

@greenapple každý máme své rodiny on má doma těhotnou přítelkyni s jejím dítětem pochybuji že by to přežila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37340
23.12.22 15:03
@Russet píše:
Dítě je spolenčné. Otec roku není, ale třeba bude. Ty sis ho vybrala jako otce, tak se s ním musíš nějak rozumně domluvit. Rozhodně dceři nepřidá, že bude asistovat policie u předání.

A to já bych klidně risknul, záleží ovšem v jakém je dítě momentálně stavu. Minimálně to zdokumentují pro příští soud - jak otec nebere ohledy na zdravotní stav dítěte i jeho strach z otce, kterého kvůli jeho nerespektování pravidelného styku ani pořádně nezná, a třeba policie na místě vyhodnotí, že by to, s ohledem na zdravotní stav dítěte, nebylo ani teď vhodné.

Samozřejmě bych v přítomnosti PČR nedělal žádné divadlo a maximálně bych spolupracoval, ovšem policii bych předal veškeré informace o zdravotním stavu dítěte i doporučeních pediatra a OSPODu. Pokud si zachováš chladnou hlavu a věcný ton, což ale bude v přítomnosti nemocného a brečícího dítěte pro matku hodně těžké, a chlap třeba vypění anebo nebude úplně střízlivý, tak to nemůže pro Tebe dopadnout špatně.

A po Novém roce bych se do toho pořádně obul a řešil to všechno u soudu - nepravidelné alimenty i absenci pravidelného styku s dítětem vs. násilné vymáhání styku v době nemoci. :cert: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
23.12.22 15:07
@Miruš1406 píše:
@greenapple každý máme své rodiny on má doma těhotnou přítelkyni s jejím dítětem pochybuji že by to přežila.

Jeho přítelkyně si vybrala žít s mužem, který už má jedno dítě, tak tohle bude muset přežít. Je vám všem snad pět let, že nejste schopní uvažovat dospěle? Každý jeden z vás je zodpovědný za děti, které jste si pořídili, a za to, jak budou spokojené. Tak se nad tím zamyslete. Ty nemáš otce, ty ses s ním nestýkala, necítíš k němu lásku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
23.12.22 15:09

@jege děkuji moc za odpověď určitě zkusím, já jsem mu několikrát psala že mu dítě nedám. Samozřejmě pokud přijede s policií a s ospodem tak budu jednat jen s nimi. Kdyby mu tak moc záleželo na dítěti tak ho v nemoci netahá z kraje do kraje. A už mám vytisknout žádost o úpravu styku a po novém roce budu vše řešit soudně. Nehodlám se stresovat každý rok já ani dítě. Ikdyz nejsem naivní a vím že s tímto člověk budou problémy vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
23.12.22 15:11

Ty sis toho člověka vybrala za otce svého dítěte, tak na něj neházej špínu a respektuj rozhodnutí soudu.

• Citovat
  • Upravit
10960
23.12.22 15:12
@Miruš1406 píše:
@jege děkuji moc za odpověď určitě zkusím, já jsem mu několikrát psala že mu dítě nedám. Samozřejmě pokud přijede s policií a s ospodem tak budu jednat jen s nimi. Kdyby mu tak moc záleželo na dítěti tak ho v nemoci netahá z kraje do kraje. A už mám vytisknout žádost o úpravu styku a po novém roce budu vše řešit soudně. Nehodlám se stresovat každý rok já ani dítě. Ikdyz nejsem naivní a vím že s tímto člověk budou problémy vždy.

Ty uz vis, ze bude nemocne i pristi vanoce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
23.12.22 15:12

@greenapple já mu ale v ničem nebráním jen mu teď výjimečně nechci dát nemocné dítě ještě v době Vánoc. Ale dík za názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
23.12.22 15:14

@Tarena ne to nevím a doufám že nebude. Nejhorší pohled na dítě je když je nemocné a nemůžete si tu nemoc vzít na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
23.12.22 15:15
@Miruš1406 píše:
@greenapple já mu ale v ničem nebráním jen mu teď výjimečně nechci dát nemocné dítě ještě v době Vánoc. Ale dík za názor

Chapu, ze nemocne, ale proc „jeste v dobe vanoc“. V cem je to pro takhle male dite jine?

No neudelas nic. Jak dlouho uz je nemocne, ze uz jsi stihla Ospod, nekolik emailu, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
23.12.22 15:15

@Tosidelassrandu já na něj žádnou špínu nehazim, ale to vy z vědět nemůžete jak to máme. Ale dík za diskuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
23.12.22 15:17

@Tarena s paní s ospodu jsem v kontaktu od včera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
23.12.22 15:19
@Miruš1406 píše:
@jege děkuji moc za odpověď určitě zkusím, já jsem mu několikrát psala že mu dítě nedám. Samozřejmě pokud přijede s policií a s ospodem tak budu jednat jen s nimi. Kdyby mu tak moc záleželo na dítěti tak ho v nemoci netahá z kraje do kraje. A už mám vytisknout žádost o úpravu styku a po novém roce budu vše řešit soudně. Nehodlám se stresovat každý rok já ani dítě. Ikdyz nejsem naivní a vím že s tímto člověk budou problémy vždy.

Můžeš mi vysvětlit, jak myslíš tu větu, že mu dítě nedáš? Jako že on není jeho otec? On tě snad znásilnil, odmítl se přiznat k otcovství, nebo něco takového? Píšeš, že víš, že s ním/otcem budou problémy vždy… No tak, kočičko, to sis asi měla nechat udělat dítě od někoho jinýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.12.22 15:21
@jege píše:
A to já bych klidně risknul, záleží ovšem v jakém je dítě momentálně stavu. Minimálně to zdokumentují pro příští soud - jak otec nebere ohledy na zdravotní stav dítěte i jeho strach z otce, kterého kvůli jeho nerespektování pravidelného styku ani pořádně nezná, a třeba policie na místě vyhodnotí, že by to, s ohledem na zdravotní stav dítěte, nebylo ani teď vhodné.

Samozřejmě bych v přítomnosti PČR nedělal žádné divadlo a maximálně bych spolupracoval, ovšem policii bych předal veškeré informace o zdravotním stavu dítěte i doporučeních pediatra a OSPODu. Pokud si zachováš chladnou hlavu a věcný ton, což ale bude v přítomnosti nemocného a brečícího dítěte pro matku hodně těžké, a chlap třeba vypění anebo nebude úplně střízlivý, tak to nemůže pro Tebe dopadnout špatně.

A po Novém roce bych se do toho pořádně obul a řešil to všechno u soudu - nepravidelné alimenty i absenci pravidelného styku s dítětem vs. násilné vymáhání styku v době nemoci. :cert: :mavam:

Alimenty by měla řešit na prvnm místě. Když chce tatínkovat, měl by se k tomu postavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna