Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
PetaP píše:
Vidíte a já ani nevím, že maj snižovat rodičák, o kolik?? mám 4letou variantu, takže 3800,– neříkejte mi že budu mít ještě míň
míň už to být ani nejde ne ?
Nevím co by na takové částce chtěli snižovat ![]()
PetaP píše:
Vidíte a já ani nevím, že maj snižovat rodičák, o kolik?? mám 4letou variantu, takže 3800,– neříkejte mi že budu mít ještě míň
A není to jen pro „nové případy“? KdyŽ už čerpáš, tak budeš mít pořád stejně a netýká se Tě to, ne? NEBO JSEM NAIVNÍ??? ![]()
Maddlen píše:PetaP píše:A není to jen pro „nové případy“? KdyŽ už čerpáš, tak budeš mít pořád stejně a netýká se Tě to, ne? NEBO JSEM NAIVNÍ???
Madlen doufám,že naivní nejsi,já taky žiju s pocitem,že mě se to netkne ![]()
no oni chtej 4letou uplne zrusit ne??ale to se netyka maminek,co uz ji pobiraj........co jsem poslouchala,tak bude dana castka rp a ty si sama urcis,na jak dlouho ji chces pobirat,treba i rok a pul a tak ti to rozdelej…treba uz to je zas jinak,nevim to jiste…
k tomu manžel dpostal vypoved a nemuže zatím nic nahít. v nejhorším případě jdu do práce já a on doma s prckem.
A směny 12 i noční pro mne je výhoda máš jen cca 16 dní směny. takže lepší než po-pá 8-17. a byt doma jen víkendy.
Katka86 píše:Maddlen píše:Madlen doufám,že naivní nejsi,já taky žiju s pocitem,že mě se to netknePetaP píše:A není to jen pro „nové případy“? KdyŽ už čerpáš, tak budeš mít pořád stejně a netýká se Tě to, ne? NEBO JSEM NAIVNÍ???
No jestli jo, tak mě jebne. Omlouvám se.
Maddlen píše:Katka86 píše:No jestli jo, tak mě jebne. Omlouvám se.Maddlen píše:Madlen doufám,že naivní nejsi,já taky žiju s pocitem,že mě se to netknePetaP píše:A není to jen pro „nové případy“? KdyŽ už čerpáš, tak budeš mít pořád stejně a netýká se Tě to, ne? NEBO JSEM NAIVNÍ???
určitě ne,,,,
marieondatra píše:
k tomu manžel dpostal vypoved a nemuže zatím nic nahít. v nejhorším případě jdu do práce já a on doma s prckem.
A směny 12 i noční pro mne je výhoda máš jen cca 16 dní směny. takže lepší než po-pá 8-17. a byt doma jen víkendy.
mam to taky tak ![]()
marieondatra píše:
Co já bych za to dala, ne teda od 8-17, ale tak 6-14 max. do 15h.Každej víkend volenj.Fakt všema deseti po tom skočím ![]()
verenika píše:marieondatra píše:Co já bych za to dala, ne teda od 8-17, ale tak 6-14 max. do 15h.Každej víkend volenj.Fakt všema deseti po tom skočím
ale to nemáš každej vikend volnej,mas to na stridacku,aspon ja,a 16 dni v mesici delas 12hod smeny a zbytek mesice volny.......taky pakarna,hlavne 3 nocni za sebou ![]()
Bojím se a moc, hypotéka na krku, manžel plat na dvě věci. Už teď se nemůžeme dovolit nic moc koupit. Achjooo…nevím, jak to bude dál.
verenika píše:marieondatra píše:Co já bych za to dala, ne teda od 8-17, ale tak 6-14 max. do 15h.Každej víkend volenj.Fakt všema deseti po tom skočím
tak já bych uplně nejvíc brala 8-15:30 max. abych mohla zvládat školku- zatím se mě to netýká. manžel dělá 7-18 což je uplně zabité vlastně končí tak třeba si polepší protože tato pracovní doba je děs k tomu dojíždí z prahy hodinu domu takže je doma v sedm to jde akorát se najst a uspat dítě.
marieondatra píše:verenika píše:tak já bych uplně nejvíc brala 8-15:30 max. abych mohla zvládat školku- zatím se mě to netýká. manžel dělá 7-18 což je uplně zabité vlastně končí tak třeba si polepší protože tato pracovní doba je děs k tomu dojíždí z prahy hodinu domu takže je doma v sedm to jde akorát se najst a uspat dítě.marieondatra píše:Co já bych za to dala, ne teda od 8-17, ale tak 6-14 max. do 15h.Každej víkend volenj.Fakt všema deseti po tom skočím
to je taky na palici,to dojizdeni,jeste co projede vid??muj taky takhle dojizdel
…HOLKY,VYBEREM BANKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§
Katka86 píše:pannda píše:
Přemýšleli jste, jak zvládnout finanční náročnost, kterou nám připravila naše vláda se zdražováním a změnou DPH? Jsem tak trochu skeptik a pesimista, docela často nad tím přemýšlím, protože vycházíme tak tak…A hlavně se sníží údajně i rodičák..Jak to vnímáte vy???Obavy mám a velké.Zrovna dneska jsem nad tím kutila,co bude
Příspěvek upraven 01.12.11 v 21:17Hlavně,když všude kolem sebe slyším,jak je to problém s prací,vyhazovy,málo zakázek.
Přesně to jsem myslela, nějaké potraviny jsou mi v úvozovkách ukradené..Ale energie, voda, plyn, stočné za vodu má jí až skoro na 85kč/kbm !!!to je hnus. Nehledě na to, že lidé budou těžko hledat práci, nebude koupšschopná síla, bude to začarovaný kruh. Naštěstí nejsme zatíženi hypotékou, ale slácíme kuchyň, je to pár tisíc už jen, ale lidé budou mít celkově hluboko do kapsy. Je mi z toho šoufl, člověk bude jen vydělávat, aby pokryl své životní náklady, ale kde ušetří? Aby mohl jakžtakž žít, dětem dopřát