Máte rádi Vánoční období?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
263
25.10.16 15:49

Miluju tu vánoční atmosféru. Výzdoba, vůně, pečení, pohoda… akorát ten sníh mi chybí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
25.10.16 15:50

Slavíte Štědrý den?? My jsme to loni trochu obešli, stromeček jsme neměli, ale kvůli synovy, aby mu to před dětmi nebylo líto, jsme si dali pár dárečků. Letos bych klidně Štědrý den také přeskočila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.16 15:51

Dříve jsem vánoční období vyloženě milovala.Tu atmosféru, děti, jak jásaly u stromku, večer si hrály s dárky dlouho do noci, my u pohádky…
Bohužel na štědrý den mě zemřela babička, bylo jí 68 let. A od té doby cítím hořkost, slzy,smutek.Je to už pár let zpět, ale stále to bolí. Byla mým nejoblíbenějším člověkem-když nepočítám děti a manžela. Ona vánoce vždy milovala, prožívaly jsme je spolu, pekly cukroví, každá něco a vyměnily jsme si ho. Těšila se z vnoučat.
A letos navíc děti odlétly z hnízda, obě najednou, tak o to budou vánoce všednější.
K tomu pracuji na směny, take žádný klidný vánoční čas, volno a pohoda.
A manžel bojuje s onkologickým onemocněním, i přes vánoce bude mít další dávku chemoterapie. Jezdí ambulantně na kapačky.
Ale přesto budu doma zdobit, péct, nakupovat dárky a snažit se, aby vánoce byly co nejhezčí. Ale zdaleka to nebudou vánoce tak jako před lety.

• Citovat
  • Upravit
20767
25.10.16 18:07
@Anonymní píše:
Možná tu někoho naštvu ale nesnáším..Nesnáším Velikonoce, Vánoce, Valentýna.. A proč? Takovéto - povinné nakupování dárků, povinné gruntování, povinné návštěvy. Nemilosrdné vyvraždování kaprů..Když budu chtít někoho vidět - navštívím ho..
Když budu chtít někoho obdarovat - koupím mu dárek..

Nemušís vraždit kapry, nemusíš uklízet, nemusíš dávat dárky, nemusíš nic. Vánoce jsou takové, jaké si je uděláš.

Já je miluju :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.16 16:54

Přiznám se, že kdybych neměla děti, tak bych ani Vánoce neslavila. Když jsou děti malé, tak je to takové veselejší, oni mají nefalšovanou radost z dárečků. Ale větším dětem se kupuje většinou to, na čem se dohodnem tzn. elektronika, oblečení…moc se toho vymyslet nedá. Je to taková povinná radost u stromečku. S mojí mamkou si klasické dárky nedáváme, jen nějakou malou pozornost, ale tchánům „musím“ něco dát a to na Vánocích nemám ráda. Brala bych Vánoce bez dárků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
30.11.16 09:15

Nemám a má to důvod

Já Vánoce nemám rád. Je hned několik důvodů, proč tomu tak je. V první řadě nejsem věřící. Je to svátek křesťanský, nikoli ateistický. Všude se objevují reklamy na vánoční speciální edice na drtivé většině zboží. Co třeba udělat vánoční smrkovou edici toaletního papíru?
Obchody jsou k prasknutí nacpané lidmi, kteří se snaží nakřečkovat si domů co nejvíce jídla, jako by měla přijít třetí světová. A po novém roce píšou na sociálních stránkách, jak jsou tlustý a budou muset vše zase pracně shodit. Jedna rada. Tak to nejezte.
Spíš mi toto období připomíná závody v nějakém víceboji. Kdo má více druhů cukroví, kdo má nakoupených více dárků, kdo má nejvíc ozdobený barák či okna.
Vánoční úklid? Co to je za blbost? Pokud člověk není dobytek, uklízí doma tak, aby neměl bordel. Že se musí umýt tohle a tamto, okna, prach z nejvyšších polic? To uklízíte jednou do roka? To je snad normální, že si doma udržujete pořádek, nebo ne? Že se sejde rodina u jednoho stolu? A na to potřebujeme vánoce? My se scházíme co dva týdny na večeři.
Každý obchod chce vydělat co nejvíce peněz a tak dá cenu do žlutého rámečku, napíše k ní VÁNOČNÍ AKCE a vedle připíše původní cenu navýšenou o desítky až tisíce korun. A lidi jako stádo jdou a berou vše co je v „akci“, bez ohledu na to, že cena je stejná.
Už od října se všude objevují ozdoby, světýlka a Santové (kteří mi vadí ještě víc). Hlavně nakoupit co nejvíc zbytečností, napéct no nejvíc cukroví, pověsit co nejvíce blikajících blbin do oken (aby se nedalo spát) a tvářit se spokojeně, i když to je lež. ŠŤASTNÝ ZIMNÍ SLUNOVRAT. 21. Prosinec 2016 v 11:45.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný