Máte s přítelem společnou kasu?

108
25.2.14 20:43

Máte s přítelem společnou kasu ?

Maminky, chtela bych se Vas zeptat, delite si s pritelem, se kterym mate miminko penize co a kdo bude platit? Mam pritele, se kterym mam 3 mesicniho syna. Plat ma cca ctyrnasobne vyssi nez ja materskou. s tim, ze on zaplati najem a tim to pro nej hasne a ja ze sve materske zivim dite a nas dva(jidlo, drogerie, potreby pro prcka, lekarna…) Pokud uz nemam a reknu mu, tak mi tvrdi, ze neumim hospodarit a zbytecne utracim a penize mi stejne doma nenecha. Mely jste nektera take takovy problem a jak jste ho resily?? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9989
25.2.14 20:46

Ne, tento problém nemám, finance jsme řešili před pořízením dítěte. Máme každý svůj účet a svoje povinnosti placení ale tak aby nám zbývalo tak nějak stejně :) Když jeden nemá tak má druhý a naopak..

Sedněte si, sepište příjmy a výdaje a dejte hlavy dohromady. Tvůj partner by si měl uvědomit, že rodičovský příspěvek je váně jen příspěvek na výchovu dítěte ale svojí ženu si musí živit on :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
25.2.14 20:48

@Aksinedka
No na tohle je jeden takovej institut, jmenuje se to manželství a tam se ze zákona dávají peníze na jednu hromadu a z té se bere.
Ale nechci tady prudit, jen kdyby se někdo ptal na co ten papír je, když ho nepotřebuje a mají se rádi i bez něho, tak ten je právě na tohle.
Ale v tvém případě není taky nic ztraceno, požádej o výživné na syna a na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117

Jsem staromodni - chlap by mel zabezpecit v prvni rade svoji rodinu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
@Almira-Alm píše:
Ne, tento problém nemám, finance jsme řešili před pořízením dítěte. Máme každý svůj účet a svoje povinnosti placení ale tak aby nám zbývalo tak nějak stejně :) Když jeden nemá tak má druhý a naopak..

Tise zavidim. Take jsme to pred narozenim syna resili, ale kdyz se narodil uplne obratil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
25.2.14 20:49

Máme kasu zvlášť, ale já ze své mateřské živím jen syna. Je na UM, takže rodičovská mi vyjde tak max na jeho mlíko, zeleninu a pod.:-) Občas nakoupím v místním obchodě pečivo, nebo něco drobného. A platím inkaso.
Manžel platí hypotéku, telefony, nakupuje větší nákupy a věci na které si vzpomenu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
25.2.14 20:49

Pokud by to takhle bylo - začla bych kupovat jídlo jen pro sebe a prcka :P

Ne, máme společnou kasu - i když asi jinou než ostatní - ale neni pro manžela problém mi dát peníze když „mě peníze dojdou“

• Citovat
  • Upravit
108
25.2.14 20:50
@Ali-Ali píše:
Jsem staromodni - chlap by mel zabezpecit v prvni rade svoji rodinu… :nevim:

Tez jsem si to myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117

@Heineken
v tom zadny papir nepomuze… znam i manzelske pary, co maji oddelene finance a zenska se jak magor doprosuje penez na boty pro jejich spolecne deti :roll:

jinak jsem ale zastancem manzelstvi, zvlast tam, kde je dite. ovsem kdyz se lidi neumeji dohodnout, tak tenhle problem to manzelstvi nevyresi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179

@Almira-Alm @Ali-Ali
Bohužel ona není ani jeho žena a nejsou vlastně ani rodina. :think: :nevim:
Jsem taky staromódní. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
25.2.14 20:51

Do společně kasy dáváme každý 30% svého příjmu a to mám k dispozici já na jídlo a potřeby okolo dětí, o složenky se dělíme půl na půl…a i tak mi z rodičaku zbyde si nasetrit:-)…doporučuji stanovit spravedlivá pravidla hned od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.2.14 20:52
@Heineken píše:
@Aksinedka
No na tohle je jeden takovej institut, jmenuje se to manželství a tam se ze zákona dávají peníze na jednu hromadu a z té se bere.
Ale nechci tady prudit, jen kdyby se někdo ptal na co ten papír je, když ho nepotřebuje a mají se rádi i bez něho, tak ten je právě na tohle.
Ale v tvém případě není taky nic ztraceno, požádej o výživné na syna a na sebe.

8o ahá, a jak se k tomu pan manžel nutí když tuto povinnost odmítá plnit? Počítám že horko těžko, protože pokud ho budu nutit soudně (jediná legální cesta) tak to bude rovnou rozvodové stání. Takže mi z toho vychází, že by si to chtělo spíš promluvit než plánovat veselku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
25.2.14 20:53

Takže přítel se nechá živit ženou na mateřské (nájem by platil i sám, že)? No chtělo by to nějaký vážnější rozhovor, tohle určitě normální není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
25.2.14 20:54

@Heineken Taky jsem pro manželství a společné hospodaření ale to není cool! :lol: My zvládáme v pohodě hospodařit na rozdělených účtech a nikdo na tom není tratný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
25.2.14 20:54

Jinak jestli jsou finance společné nebo ne, na tom podle mě až tolik nezáleží…hlavní je ta domluva a případně nějaké rozumné rozdělení, ne půl napůl když jeden bere dvakrát tolik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí