Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky… co sakra dělám špatně.. popřípadě, co byste mi poradili změnit.
Máme 9 měsíčního synka. Když bylo před poroden, manžel mi slíboval, že když bude možnost, a už nebudu kojit, že se o něj bude také starat a bude k němu vstávat (když bude mít následující den volno). Do dnes k němu vstal jednou a to mě ještě vzbudil, ať se o něj postarám sama a spal dál. Vůbec ho neprobudí ani jeho pláč, nářek prostě nic. Ale když byl o něco mladší a hlídal své neteře a synovce, tak byl jak plnohodnotný otec! Já to nechápu - cizí ano, vlastní ne. =(((
Dále - stále mě buzeruje za domácnost - že nezvládám. Nevysávám každý den, neperu každý den, nežehlím každý den. Je fakt, že mám někdy i 3 pračky na žehlení najednou. Ale na to jsem si už zvykla.. Nějak to překonala. Ale poslední dobou začal dělat i to, že přijde z ranní, a jde si lehnout a spí až do té doby, než jdu spát já, pak je vzhůru a jde spát tak ve 3 ráno. Musím po něm zvedat jeho prádlo ze země, sklízet po něm ze stolku. TěĎ třeba rozprodáváme nějaké věci, tak sundal těžké krabice ze skříně a do dnes tam nejsou zpět /14 dní - já je tam dát nemůžu, mám problémy po SC. Mohla bych vyprávět.
Neříkám, že já jsem nějaká královna úklidu, ale snažím se vždy nejpozději druhý den mít vše v pořádku.
Je toho spoustu. Jak ho mám /ani ne tak přinutit/, ale spíš přesvědčit, aby mě chápal, aby mi sem tam trochu pomohl, uklidil si své věci po sobě sám. Když nemůže něco najít, tak za to můžu já - pak se to najde v jeho tašce. atd..
A ještě jedna jobovka - byl s námi tak 4 na procházce za těch 9 měsíců, nakrmil ho tak 6×, přebalit tak 10×, koupal tak 5×,.. že máte lepší mužský než jáá? Jak se snaží oni?
Ahoj..na kždého chlapa platí něco jiného kdyby se jednalo o toho mého seřvala bych ho na 3doby ani by si neprd…:D taky to občas musím dělat když už mi skáče poo hlavě
sousedí mají asi radost
musíš si zjednat pořádek
chlapi jsou jako malý děti a musí se pečlivě vychovávat
![]()
No máme lepší, ale k čemu ti to bude?
Ten tvůj byl tak línej vždycky nebo ho to nějak popadlo až po narození dítěte?
To jsi vážně chudina teda, seber se a odejdi jednou prostě z domu, prostě máš něco domluvené a hotovo a uvidíš co se bude dít no. Já osobně bych ho kopla do pr..le
![]()
Podle mě by bylo nejlepší, aby si to na víkend zkusil za tebe. Prostě se nestarat a říct mu ať se postará o malýho, ve dvanáct ať je navařený a aby během víkendu uklidil celej barák. Akorát by byl asi problém, že na to asi nepřistoupí, že
On by rychle pochopil, že to není žádná sranda a že si doma neválíš šunky ![]()
Chlapa tez nevzbudil detsky plac a to mu brecely do ucha a on nic..ale plakaly párkrát v noci, takze jsem to neresila..jeho veci jsem neuklizela, kdyz to neumel dat do pracky, neprala jsem..az nemel v cem chodit, pochopil, ze veci do pracky samy nedojdou…
jinak asi neporadim..ja jsem chlapa ohledne deti zaprahla uz v porodnici..prebalovani, koupani atd.. A syna koupal, pac ja se bala. Ac byl dryhu.. Co kdyby jsi mu syna nechala a sla ven, at se stara..?
Já bych odjela na dovolenou třeba k rodičům, ale ne z trucu nebo naschvál, ale prostě bych se s ním domluvila, sbalila prcka a nechala bych ho doma týden samotnýho ať se stará. Ty si trochu odpočineš, vyčistíš hlavu a bude zase líp ![]()
Kdyz se nam s pritelem narodil syn byl dost uplakany a jelikoz pritel chodil do prace na smeny tak jsem ho nebudila. kdyz se syn v noci budil tak samo kdyz prisel s prace take ho neprebaloval ani nekrmil ale svym zpusobem jsem si za to mohla sama.. nepustila jsem ho k tomu a tak po trech mesicich jsem mu rikala at ho sam prebali nakrmi okoupe oblece atd.. a nakonec se pripojil ![]()
No asi by to chtělo si s manželem vážně promluvit a vyzadovat CAS sama pro sebe, vyrazit někam a kapku se odreagovat, je jasné, ze toho mas po krk, když nemáš jak vypnout, to by nevydržel nikdo-mozna jen robot.mela bys mu to bez emoci říct…
Pisu z mobilu tak snad to prectes. Tohlw jsem mela dima velmi podobne.1.Je treba clapovi natvrdo rict co presne potrebujes aby udelal pripadne mu i napis seznam.Taky mi to byli blby.ale kdyz jen natnacujes a nereknes konkretne co a do kdy tak to vetsina chlapz nepobere.2. Asi ma malinko ponorku chce byt sam a mit chvilku klid-chapu ze se ti to nelibi ale podle meho bude nejlepsi mu to nejaky cas bez reci tolerovat a za tyden dva se to zlepsi. Jinak ja se zarekla, ze nevymenim zarovku v kuch. pripomela jse mu to trikrat pak uz ne. Udelal to sam od sebe za 6tydnu:zed:
@Gina108 píše:
No máme lepší, ale k čemu ti to bude?![]()
Ten tvůj byl tak línej vždycky nebo ho to nějak popadlo až po narození dítěte?
Právě až po narození. No i když, jak vzpomínám, už během těhu. Sama jsem v 8. měsíci malovala ložnici =/, atd. Když jsem byla v porodnici, tak byl zase jak vyměněnej, staral se, pomáhal mi tam. Byla jsem totiž i na rizikovým. Pak ještě tak 3 týdny doma, ale pak zase to samé.
A ohledně toho, že ho nevzbudí pláč, to je asi normální. Mýho muže to taky nikdy nevzbudilo, jen když měl vstávat k malé on, tak to byl vždycky hned vzhůru
Oni si to asi chlapi umí nějak nastavit ![]()
Ahoj. No, je to s těma chlapama těžké, co si budeme povídat.
Mám doma něco podobného. Já do toho teda ještě podnikám, takže mám práce nad hlavu. Snažím se mít doma uklizeno každý den. Většinou to dělám všechno večer, po usnutí malé (15měsíců). A jak donutit chlapa, aby se taky zapojil ti asi moc neporadím. Když po tom svém něco chci, tak mu to prostě oznámím. Dones, přines, udělej. Jen tak to u nás opravdu funguje. Jinak čekat, aby něco dělal sám je zbytečné, protože vidí, že to u vás funguje, ty se o dítě staráš, tak proč by se měl starat on. To si myslím je jejich názor. Neříkám, že je správný, ale pokud to tak budeš dělat dál, asi to k lepšímu nepovede. Manžel taky nevozí. Už jsem na to rezignovala, přece mu nebudu násilím nutit kočárek… Moje asi jediná rada je oznamovat. Třeba, zítra odpoledne spát nepůjdeš, potřebuji do města atd. Tak hodně sil s těmi našimi muži ![]()
Hele po mým chlapovi uklízí moje dvouletá.. ráno vstane odnese nádobí ze stolku posbírá jeho oblečení, a nacpe ho rovnou do pračky..