Jsem bezradná - manželská krize

Anonymní
25.2.14 11:41

Jsem bezradná - manželská krize

Prosím vás o radu jestli jsem vůbec normální :hug: Prosím předem o konkrétní rady a né píchání a jízlivost.

S manželem jsme 7 let já 35 manžel 44let a máme dcery 5 let a 13m.
Začnu od začátku ať je to úplné:

Dostala jsem byt od rodičů 2kk v 19 letech, mněla jsem auto a značné úspory před manželstvím cca 4mil.

Od začátku našeho vztahu jsem věděla, že si neberu boháče a, že náš život bude fajn. Větší výdaje svatba,6ivf, výbavu, dovolené atd… jsem platila sama a nikdy mi to nevadilo a nevadí! to NECHCI ŘEŠIT… Manžel mi přispíval na domácnost cca 12 tis měsíčně a žilo se nám suprově.

Cca loni v lednu začala manželova firma mít ÚDAJNĚ problémy s financi. Přestali manželovi dávat výplatu UPOZORŇUJI, že to je přes 1ROK! Manžel chodí do práce dál, je v pohodě platím vše já… dávám mu do práce obědy, platím MHD a benzín, oblečení vše co potřebuje a on tam setrvává… jinou práci nehledá…jsem divná, že ho nutím, aby něco přispíval do domácnosti? Bydlíme v hlavním městě a on to neřeší… dluhy snad nemá, vlastně to nevím… co mám dělat? vyhodit ho a donutit k zodpovědnosti? přestat mu vařit? nevím co mám dělat, často se hádáme a nikam to nevede.

Já jsem si myslela, že si pořídíme větší byt a takhle všechny moje úspory PROŽEREM :,(

Teď jdu pro dceru do školky a tak tady budu až večer… prosíííííím o nějakou radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2205
25.2.14 11:47

Takže chápu dobře, že manžel chodí do práce, ale přesto do domácnosti nic nepřispívá??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.14 11:47
@Lady Bee píše:
Takže chápu dobře, že manžel chodí do práce, ale přesto do domácnosti nic nepřispívá??? 8o

ano přesně tak

• Citovat
  • Upravit
5702
25.2.14 11:49

A jsi si jistá, že do té práce opravdu chodí? A že mu opravdu neplatí? No já nevím, kdyby mi nikdo za práci neplatil asi radši sedím doma na zadku a nehnu brvou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
25.2.14 11:50

Oznámila bych mu, že nadále budu hradit jenom výdaje domácnosti, svoje vlastní a dětí, jeho ne. Že pokud chce jezdit autem a obědvat, bude si na to muset vydělat, a je mi jedno kde.
Pro něj se vlastně nic nezměnilo tím, že nedostává výplatu, životní úroveň má pořád stejnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
25.2.14 11:51
@Anonymní píše:
ano přesně tak

A jak dlouho, že to trvá??? Tak do práce těžko chodí zadarmo, takže nějaký peníze mít musí a ty končí kde??? To se mi nějak nezdá :think: jestli je pravda co říkáš, tak bych mu veškerý servis hezky rychle utla a ať se snaží, nedal si peníze??? nežereš!!! To je jednoduchý, samořejmě chápu krizovky, manželé jsou od toho aby si pomáhali, ne vždy je povícení, ale tohle mi trošku zavání vyčůránkovstvím, asi sis ho rozmazlila zakladatelko :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
25.2.14 11:52

Jediná rada je promluvit si s manželem. Sám musí cítit, že to tak v pořádku není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.14 11:53
@Bersaba píše:
Oznámila bych mu, že nadále budu hradit jenom výdaje domácnosti, svoje vlastní a dětí, jeho ne. Že pokud chce jezdit autem a obědvat, bude si na to muset vydělat, a je mi jedno kde.
Pro něj se vlastně nic nezměnilo tím, že nedostává výplatu, životní úroveň má pořád stejnou…

to je pravda, ale já mám strach, že mi nadělá dluhy… on šel do manželství s dluhem 150tis, který jsem zaplatila… kolo, dovolené s kámošema… super hodinky atd… zaplatila jsem to a máme dohodu žádné dluhy, občas mu 1× za 3m příjde dopis z banky, že mu tam nechodí peníze a má tam dluh na poplatkách takže nevím… do práce chodí občas volám na pevnou linku přimo do firmy

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.14 11:55

Je jich tam 11 zaměstnanců a já jsem jediná hysterka co řeší, že jim nedává peníze 8o máte každá ka prdelkou 3 mega? chci vědět když jsem jediná jestli by jste to tolerovali? mluvíme, hádáme se… tak mi práci najdi… práce není… snad mi to dají… atd

• Citovat
  • Upravit
2205
@Anonymní píše:
to je pravda, ale já mám strach, že mi nadělá dluhy… on šel do manželství s dluhem 150tis, který jsem zaplatila… kolo, dovolené s kámošema… super hodinky atd… zaplatila jsem to a máme dohodu žádné dluhy, občas mu 1× za 3m příjde dopis z banky, že mu tam nechodí peníze a má tam dluh na poplatkách takže nevím… do práce chodí občas volám na pevnou linku přimo do firmy

Nechci rýpat, nemyslím to zle, ale vzala sis dítě nebo chlapa, který by se měl o rodinu postarat??? jako jak nechodí do práce??? takže ho neplatí v práci nebo jak??? tak proč tam chodí když ho neplatí, proč si nehledá jinou práci???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224

Spis bych se bala jestli nahodou třeba nesazi, nebo něco podobného…zazila jsem to a dost dlouho slepe verila…když se to provalilo, neverila jsem vůbec vlastním ocim…taky jsem ex pritele tehdy dotovala…pry naboural kamaradovi auto a podobne a musel mu to hned platit…platila jsem to ja a vse slo do automatu :roll:
asi bych prekontrolovala jak to v te praci mají…je mi divne, ze by jim rok neplatili…chápu třeba snizeni platu docasne na polovinu a podobne, ale i oni museji vedet ze clovek z neceho zit musí…navíc pokud by do práce nechodil-a delal mezi tim něco jiného, tak mu pravdepodobne vznika dluh na pojistnem…vse bych prověřila…neverim, ze nedostava v praci ani korunu-to je podle me hloupost-ale snad se mylim :hug:

Příspěvek upraven 25.02.14 v 11:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
25.2.14 11:56

Myslím si, že kdyby opravdu chodil do práce zadarmo, tak už si dávno hledá jinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.14 11:57
@Lady Bee píše:
Nechci rýpat, nemyslím to zle, ale vzala sis dítě nebo chlapa, který by se měl o rodinu postarat??? jako jak nechodí do práce??? takže ho neplatí v práci nebo jak??? tak proč tam chodí když ho neplatí, proč si nehledá jinou práci???

asi dítě. Oni údajně v práci vybouchli v nějaké zakázce a platí jen odvody

• Citovat
  • Upravit
G12
25.2.14 11:57

Tak já ti řeknu, že bych nikdy za něj nic neplatila a ani bych si ho nevzala s dluhama. Bohužel si na to zvyknul, že ho skoro živíš, takže to asi teď po dobrém moc nepůjde.

• Citovat
  • Upravit
nikol.ondrášovka
25.2.14 11:58

Jeden rok ho neplati a on s tim nic nedela? Dobre scifi

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení