Už nezvládám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2660
25.2.14 21:11

Já nechápu, jak si to můžeš nechat líbit. Holky tu už napsaly leccos moudrého. Já bych ještě dodala, že rodičák dostáváš za péči o dítě, ne o domácnost. Tak ať se kouká starat o domácnost na půl s tebou. A svoji pracovní dobu ohledně rodičáku beru klasicky 8 hodin, tudíž poté se též střídáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
25.2.14 21:16

@Emilie tak to je hodně trefně napsaný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
25.2.14 21:29

@Emilie Svatá pravda. :palec: Ještě bych přidala - Alespoň jednou týdně se s ním vyspěte a pochvalte ho za výkon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
25.2.14 23:35

@Gabruška93 Co na to napsat? Jaký si to kdo udělá, takový to má. To jsi snad věděla už předem, jakýho chlapa máš vedle sebe. Mám doma chlapa /kterej má nadprůměrnej příjem/, chlapa, kterej svoji rodinu miluje. Máme dva rošťáky 3 a 1,5 roku /kluk, holka/ a já si mateřskou vyloženě užívám. Doma uklizeno, nikdo nehádá, že máme 2 děti, lednice furt plná, vždy nějaká mňamka připravená, s dětma chodím ven, jezdíme společně po výletech, chodíme do aqua, tonga, taťka se věnuje dětem na 100%. Každej den obě děti koupe, já zatím uklidím pokojíček, připravím kakaa, pak čtu pohádky, šup do postýlek a od půl 8 máme celej večer pro sebe, děti spí spolu v pokojíčku a až do rána. Práci časově přizpůsobil rodině, těší se, až budem odpoledne spolu. Dřív jsme si užívali my a soustředili se na sebe, teď jsou děti, tak se zábava podřizuje jim, nelituju a jsme šťastný. To co máš doma ty bych kopla do pr…e!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
25.2.14 23:42

@Gabruška93 Jo a v porodnici jsem měla jednolůžák, takže taťka tam s náma byl celej den a první malýho koupal on a to hned druhý den po porodu!!! Jinak od narození vykoupal, přebalil, oblékl, připravil nutrilon, pomohl i s nočním krmením, když jsem přišla z porodnice, tak u obou dětí si vzal 2 týdny dovču a věnoval se nám. Od narození dětí mám 1 odpolko v týdnu sama pro sebe a taťka obstará vše, pak se zase vyměníme. Přijde mi to úplně normální. No ale tenhle chlap rozhodně nikdy k mání nebude, je můj!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095
25.2.14 23:57

My to máme tak..máme jednoho prcka. Přítel se stara můžu říct s plným vědomím na 100%, kdy může tak hlídá i v noci když je potřeba, odpoledne když příjde z práce už mi volá at připravím kočár, že jde jezdit, jediné co málo dělá je, že mu nedáva napapat a to proto, že se malý vzteká a ja do něho dostanu víc než on! ale to je maličkost. Uklízí, někdy pere, žehlí, včera převlíkl postele ;) bo malý se tam půčaral.. nevyměnila bych ho ani za nic!!! Ale trvalo mi dva roky něž jsem si ho takto vychovala..proběhlo několik hádek atd..Tak že vychovávat vychovávat! Ale stojí to ted za to! ja si ted díky jemu mateřskou užívám, navíc si myslím, že pokud chlap tráví více času s mimikem sám tak cítí jeho potřeby, a jejich vztah je lepší, přítel mi několikrát denně volá z práce co malý, jak papal, kakal atd…A malý jak vidí tatínka tak mám usměv od ucha k uchu! :mrgreen: Nám to takto vyhovuje a jsem moc štastná že to takto máme nastaveno! a souhlasím s tím viz příspěvek přede mnou že to co máš doma tak bych taky kopla do pr…!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095
26.2.14 00:01

@jopo :palec: jo jo! taky ho nedám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
26.2.14 08:34
@Levandule121 píše:
Já nechápu, jak si to můžeš nechat líbit. Holky tu už napsaly leccos moudrého. Já bych ještě dodala, že rodičák dostáváš za péči o dítě, ne o domácnost. Tak ať se kouká starat o domácnost na půl s tebou. A svoji pracovní dobu ohledně rodičáku beru klasicky 8 hodin, tudíž poté se též střídáme.

Pořád tu čtu, jak je starání se o dítě na 24 hodin/den. Jestliže „pracovní dobu ohledně rodičáku“ bereš jako 8 hodin, tak manžel se stará těch zbývajících 16? A do toho chodí do práce a stará se o půlku domácnosti? Tak tomu říkám mateřská DOVOLENÁ! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.14 08:35
@berry4 píše:
@Gabruška93 :lol: ty si nosíš vodu z potoka, topíš dřevem z lesa, pereš na valše, krmíš slepice, staráš se o dobytek, pole a ještě si přivyděláváš 8 hodin na pc, že nestíháš? ŽE JSI BEZ POMOCI CHLAPA TAK DĚSNĚ „STRHANÁ“? :mrgreen:
Přijde mi to přehnané a tak trochu projev vlastní neschopnost.
Ale k věci: jaké sis to udělala, takové to máš. Rad tu máš nepřeberně, opakovat se nebudu. :kytka:

@berry4
Ja to zvladam, oa to jsem si zvykla. Mě prostě mrzí to, že přijde z ranní, jde spát a vzbudí se až v tu dobu co spí i náš malý a pomalu jdu spát i já. Špinavé prádlo nehází jinam než vedle postele nebo sedačky. Vše po mě chce - sedí k kuchyni chce pití, když krmim malého není schopen si sám dojít pro kapesník, ohřát si jídlo. Do dnes neví co se kde v našem bytě nachází. Vždy musím vstát a ukázat mu to!! Vás
by to bavilo, kdyby z manželky v domácnosti dělal plnohodnotnou služku? Docela si tak přijdu. Čekám i na to, kdy mě poprosi o utření zadku.
Když už dojde k tomu že se nám věnuje tak max. Půl hodiny pak řekne už jsem vás měl dost, jdu na pc nebo televizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
26.2.14 08:49
@Gabruška93 píše:
@berry4
Ja to zvladam, oa to jsem si zvykla. Mě prostě mrzí to, že přijde z ranní, jde spát a vzbudí se až v tu dobu co spí i náš malý a pomalu jdu spát i já. Špinavé prádlo nehází jinam než vedle postele nebo sedačky. Vše po mě chce - sedí k kuchyni chce pití, když krmim malého není schopen si sám dojít pro kapesník, ohřát si jídlo. Do dnes neví co se kde v našem bytě nachází. Vždy musím vstát a ukázat mu to!! Vás
by to bavilo, kdyby z manželky v domácnosti dělal plnohodnotnou služku? Docela si tak přijdu. Čekám i na to, kdy mě poprosi o utření zadku.
Když už dojde k tomu že se nám věnuje tak max. Půl hodiny pak řekne už jsem vás měl dost, jdu na pc nebo televizi.

To snad, ale nemůžeš myslet vážně :roll: pokud mu to, ale vždy všechno přineseš a uděláš tak on už je na to zvyklý! A ty nepůjdeš po RD do práce, že mu takto posluhuješ anebo budeš lítat i z práce mu posloužit nebo co. Uvědom si, že i mladý člověk může skolabovat, jestli ti takový vemeno na gauči za to stojí, to nemáš žádnou hrdost nebo co? A navíc tím nemocným modelem rodiny budeš ukazovat svýmu dítěti, že je to normální :roll: Vem rozum do hrsti prosímtě, mě se z toho úplně naježily všecky chlupy, brrrr :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.14 08:59
@belik píše:
To snad, ale nemůžeš myslet vážně :roll: pokud mu to, ale vždy všechno přineseš a uděláš tak on už je na to zvyklý! A ty nepůjdeš po RD do práce, že mu takto posluhuješ anebo budeš lítat i z práce mu posloužit nebo co. Uvědom si, že i mladý člověk může skolabovat, jestli ti takový vemeno na gauči za to stojí, to nemáš žádnou hrdost nebo co? A navíc tím nemocným modelem rodiny budeš ukazovat svýmu dítěti, že je to normální :roll: Vem rozum do hrsti prosímtě, mě se z toho úplně naježily všecky chlupy, brrrr :zed:

Já když náhodou řeknu, ať si to najde, tak mě tak seřve, že mu to radeji dám sama. Někdy si přijet že nejsme manželé ale v roli neposlušné dcery a diktátorského otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
26.2.14 09:10
@Gabruška93 píše:
Já když náhodou řeknu, ať si to najde, tak mě tak seřve, že mu to radeji dám sama. Někdy si přijet že nejsme manželé ale v roli neposlušné dcery a diktátorského otce.

No ale v tom případě ti nikdo nepomůže, já jsem taková povaha, že bych mu udělala ze života peklo, ale ty jsi zřejmě až moc pokorná, takže ti opravdu nezbyde než si na to zvyknout, ale uvědom si, aby se ti to ještě nevrátilo ve zlém, aby ti pak jednoho krásného dne tohle všechno nevyčetl, že je to jen tvoje vina, že jsi ho v podstatě do náruče milenky dotlačila, nebot tvá péče už byla nesnesitelná. Nechci ti nic zlého přivolávat, ale tak nějak tuším co máš nejspíš doma za sortu, tak proto ti to říkám. Taky jsi myslím, že jsi zřejmě velmi mladá, ale to by neměla být omluva proto, že ze sebe necháš dělat šmudlu, myslím, že tvoji maminku by to velmi bolelo, nebo ty by jsi chtěla, aby takhle někdy někdo zacházel s tvojím dítětem? a ono by si to nechalo líbit? :zed: Nevím, chápu, že je to těžké, ale věř že roky rychle letí, tak, aby jsi jednou nelitovala těch promarněných :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
26.2.14 09:18
@Gabruška93 píše:
@berry4

Gabruško promiň, ale základem všeho je, že z tebe bude jen tolik služky, kolik mu ty dovolíš, aby z tebe služku udělal. Každý člověk - a tudíž i ty - má právo na to, aby s ním bylo zacházeno slušně. Tvůj partner si tě neváží a chová se k tobě podle toho, co jsi mu ty sama dovolila.

Nevím jak moc průbojný jsi typ, ale rozhodně jsi mu musela dát důvod k tomu, že si tě nepotřebuje vážit. A nad tím by ses rozhodně měla zamyslet a něco změnit.

Psychologie říká, že pokud chceme, aby někdo změnil jeho chování k nám, musíme my nejprve změnit své vlastní chování my k němu. A to je to nad čím bys měla pouvažovat, zhodnotit a hlavně změnit.

Na rodičovské dovolené pobíráš státní mzdu za péči o dítě. Je to práce 24/7, ale týká se výhradně dítěte, nikoliv tvého muže. Péči o domácnost by jste si tedy měli rozdělit - resp. měla by ses přestat starat o něj a o jeho potřeby a starat se o mimčo a domácnost jen tak, aby byla způsobilá péči o prcka. A  s tím tvůj „drahoušek“ projeví nesouhlas, můžete se dohodnout na změně - např. pokud ti tvůj partner pomůže 2 hodiny denně s tvou prací v péči o malého, ty pomůžeš jemu tím, že mu uvaříš večeři. Pokud ti s malým nepomůže, ať si večeři nachystá sám a umyje si po sobě nádobí.

Já vím, že to možná zní odvážně, ale tvůj chlap po tobě bude šlapat jen tolik, kolik po sobě necháš šlapat. Začni nejdříve pracovat na tom, jaký postoj zaujme tvůj chlap vůči tobě. Teprve potom můžeš řešit jaký postoj má zaujmout k vlastnímu dítěti. ****A neboj se toho, musíš znát svou vlastní hodnotu a úroveň a nenechat se ponižovat. ;)**** Sami muži tvrdí, že žena má být napůl služka a napůl mrcha…tobě z té „mrchy“ leccos chybí a proto se k tobě tvůj muž chová jako ke služce. Spraví se to, ale musíš to ty chtít. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
26.2.14 10:16
@WontTell píše:
Pořád tu čtu, jak je starání se o dítě na 24 hodin/den. Jestliže „pracovní dobu ohledně rodičáku“ bereš jako 8 hodin, tak manžel se stará těch zbývajících 16? A do toho chodí do práce a stará se o půlku domácnosti? Tak tomu říkám mateřská DOVOLENÁ! :mrgreen:

Viď? :lol:

No jinak nečteš, psala jsem, že co je nad můj úvazek 8 hodin, to si DĚLÍME. :pankac: Navíc to tak úplně není, ve všední den se jedná o noc, ty chytráku. :P Je to samozřejmě trochu nadsázka, realita je ta, že ráno se vstává okolo 6 h. podle mladšího (někdy dřív, když se vzbudí, ale nejdéle v 6:15, to vstává manžel a to se prcek vzbudí vždy). Já funguji okolo dětí, snídaně, přebalit, utěšit, vzbudit staršího a vypravit ho do školky. Manželovi ho odevzdávám okolo 7:20, to odjíždí a veze ho do školky.

Pokud něco mám, třeba Dr. nebo jsem ráno chodila na AJ atd., vypraví většinou jednoho sám, s druhým jedu já buď do školky nebo s mladším na hlídání atd. Nemá problém s žádnou činností okolo dětí, snad jen s výběrem oblečení to není 100% - většinou ve skříňce vyhmátne jedinou věc, co už jim moc není nebo v létě oteplené kalhoty např. Ale žijou. :lol:

Večer se vrací mezi 19 - 20 h., teď většinou tak v 19:40. Někdy uvaří sobě a staršímu večeři a jde dát spát jedno nebo obě děti. Když se v noci (častěji mladší) budí, střídáme se. Když jsme děti sestěhovali spolu do pokoje, vstával k nim asi 14 dní jen on, protože se rychleji uklidnily. O víkendech se též střídáme, kdo vstává v noci, přispí si pak ráno. Jak je doma - i v týdnu po práci, střídáme se ve všem - v přebalování, veškeré péče okolo dětí, vaření, uklízení. Já přes den samo víc obstarávám úklid, ale není výjimkou, že když jdu večer spát s dětmi, uklidí komplet kuchyň a obývák - co se za den nashromáždilo. Sám od sebe dá třeba do pračky. Akorát neuklízí skoro nikdy vyprané prádlo, nevytírá (ale pokud ho o to poprosím, tak nemá pro lém), žehlí jen výjimečně svoje věci. No nevidím na tom nic neobvyklého.

U nás doma to chodilo zrovna tak. Akorát teď na stará kolena si máma stěžuje, že nemá tolik času na tátu dohlídnout, tak přestal doma pracovat. Ovšem naši se milují 35 let, táta není podpantoflák, ale jsou to prostě partneři v dobrém i zlém, v práci i zábavě. Bez sebe ani ránu. :srdce: Jsou můj vzor! Už od mala nás táta krmil, vypravoval do školky (měl práci 10 min. z domu, kdežto máma jezdila 1,5 hodiny). Jedině že nevaří, ale když nás měl na starost sám o prázdninách na do olené nebo pár dní doma, uvařil keupicovou kaši, smažák a tak. :-) Pamatuji si, že máma třeba večer žehlila a táta štupoval ponožky. Oba jsou VŠ, ročník 1948 a 1952.

Já si tu vůbec na emiminu všimla, že tyhle problémy s přítelem, manželem mají spíš „rodiny“ s nižším vzděláním a příjmy. Nechci paušalizovat a už vůbec ne urážet. Jestli je to nedostatkem sebevědomí, že chlap musí šlapat aspoň po ženské, když v práci si nemůže vyskakovat a ženská se ze stejného nedostatku se evědomí nechá… Nevím. :nevim:

Já obecně neznám ve svém okolí žádné známé, ani v rodině, kteří by se prostě nestarali o domácnost a děti spolu. Jedná se o několik managerů, doktorů, soudce, právník, veterinárka, učitelka, programátoři. Jo, je pravda, že jedna kamarádka s půlročním dítětem teprve svého přítele právníka začíná zapojovat… Ten zatím nepřebaloval, ale koupe. K dítěti nevstává, malá je kojená. Jinak ale běžně otcové vstávají k dětem, která jsou na UM i když chodí do práce.

Když si to totiž chlap zkusí, ženy si pak váží! Služky si neváží nikdo. Tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
26.2.14 10:34
@Levandule121 píše:Když si to totiž chlap zkusí, ženy si pak váží! Služky si neváží nikdo. Tečka.

:potlesk: :palec: Jj, o tom to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria