Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nik77 píše:
Cože cože? si někdo našetřil stravenky a zdrhnul?![]()
S manželem máme každej svůj účet, ale většinu platí on, protože já sem na rodičáku. Svůj účet sem si zřídila před 3 mi měsíci, protože sem dědila a nechtěla sem mít problémy, kdyby něco! ![]()
S priatelom som spolocnu kasu nemala, so snubencom sa pocitali moje a jeho peniaze akoby dohromady, ale ten druhy k nim nemal pristup, a s manzelom mame jeden ucet a dve karty.
@Fjodorka píše:
https://www.emimino.cz/…chod-146904/
ježiš, to je kouzelný! obdivuji něčí smysl pro humor (tamata?) 1836kč a 9 stravenek by se mělo stát normativním pojmem
@Emilie píše:![]()
![]()
Ne ale jako vážně, já mít na starosti naše finance, tak… je prostě večer a já mám v peněžence dvacet korun
… a mě by vážně nebavilo honit banky a účty, která má lepší úrok na spořícím účtu…
… není lepší… si koupit nějaké pěné botičky?
![]()
![]()
![]()
no že jo?!!! už jsem si myslela, že jsem tady jediná ![]()
@Emilie píše:![]()
![]()
Ne ale jako vážně, já mít na starosti naše finance, tak… je prostě večer a já mám v peněžence dvacet korun
… a mě by vážně nebavilo honit banky a účty, která má lepší úrok na spořícím účtu…
… není lepší… si koupit nějaké pěné botičky?
![]()
![]()
![]()
Mám podobný přístup, proto jsem ráda, že složenky vidím jen vyjímečně, když partner nemá čas, tak mi vrazí do ruky přibližnou částku a složenku a to je vše (mimochodem, tohle mi udělal první týden naší známosti, vrazil mi složenky a desítku a odjel se synem na hory
) a jinak já se starám jen o ty výdaje, které mě baví řešit (zvířata, drogerie, dětské věci)
A nehodlám na tom nic měnit, dřív jsem se o tohle musela starat a jsou to jen nervy ![]()
@smoulinka71 píše:
Přesně tak a když nebude poslouchat, dostane jenom stravenky.
Tak to má být
![]()
@Heineken píše:
@Aksinedka
No na tohle je jeden takovej institut, jmenuje se to manželství a tam se ze zákona dávají peníze na jednu hromadu a z té se bere.
Ale nechci tady prudit, jen kdyby se někdo ptal na co ten papír je, když ho nepotřebuje a mají se rádi i bez něho, tak ten je právě na tohle.
Ale v tvém případě není taky nic ztraceno, požádej o výživné na syna a na sebe.
nesmysl, žádnej zákon nenařizuje dávat lowe na společnou hromadu.. my máme taky každý svoje a co, funguje nám to už 10 let v poho… je to jen o domluvě.
Mě se líbí starší chlapy mám jednoho doma ![]()
Ahoj holky, mám podobný problém ako stálica Aksinedka, a došlo to až tam že som si požiadala o zverenie do výchovy a na výživné.
Mám priateľa, máme 9 ročnú dcéru, a mali sme vždy kasu spoločnú. keď som začala pracovať, postupom času sa vyrovnal moj plat tomu jeho, a stále som peniaze dávala do domácnosti, úplne všetko, a neušetrilo sa nič, on bol aj je platený 3× týždenne a kedže ja som mala plat normálne mesačne, samozrejme že sa z toho hradili poplatky a nájom, a ostala mi 1000ka a to som hned minula na oblečenie pre malú. On nosí peniaze pondelok, streda piatok po 1000ke a z toho sme žili. ALE…
V pondelok doniesol už len 800,potreboval na svoje potreby, jedlo a cigarety, v utorok som uvarila a dokúpila buď drogérku alebo čo bolo treba (nemáme doma žiadne zásoby jedla, maso v mrazáku, nebolo z čoho takto naraz nakúpiť) a v stredu si vzal 150 na ten deň do práce, než donesie ďalšiu tisícku. Samozrejme v piatok večer doniesol 800 a mali sme to mať do pondelka večera než donesie ďalšiu. A nedá sa vyžiť s 800 korunami keď doma nemáš zásoby jedla, všetko sa kupovalo v ten deň na ten deň plus cigarety pre oboch.Tie výmeny názorov trvali dlho, samé vyčítanie že neviem viesť domácnosť, kde dávam peniaze atd. Rozhodla som sa urobiť krok, ktorý mám vyčítaný dodnes, požiadala som o výživné a zverenie do výchovy. potom som mu povedala že ideme vo všetkom na polovicu, poplatky a nájom, a dá mi na dcéru výživné - 2000.Tým výživným som dosiahla toho že sme sa pohádali a skončilo to tak že sme sa nebavili skoro rok, len spolu bývali a bavili sa len ohľadom dcéry. Po roku sme to dali dokopy ale s tým že financie ostanú rozdelené. Drogérku a oblečenie si kupujeme každý sám, na dcéru sa delíme. Čo sa stravy týka, chcela som že sa zložíme hoc aj denne ale toto nevyšlo. Vymenila som cigarety za elektronickú, urobila som zásoby jedla pre seba a dcéru, pretože mi neprispel tak je to len naše, on sa stravuje mimo domu, a o víkende keď si chceme uvariť tak prispeje, ale na potraviny ktore nekupujete denne - mlieko, káva, cukor, atd, neprispel, tak som to kúpila a kupujem dodnes, a on si berie. Keď mu poviem že by to mohol občas kúpiť aj on, dostane sa mi odpoveď že on vypije 1 kávu za deň, alebo že to mám kúpiť a on mi potom dá peniaze, málokedy sa mi to ale podarilo to dostať. Tak som to nechala tak. Snažím sa aby sme spolu ten voľný čas trávili spolu ale odpovie mi buď potom, alebo sedí pred telkou a nechce sa mu. nemožem sa s ním ani rozísť, neutiahla by som sama nájomné skoro 11000, dcéra obedy 500, a internet s TV 500 a kredit 200 mesačne, moj plat je 15000 a nemám bohužiaľ zaručené že by mi tú 2000ku výživné platil pravidelne a bez toho by som to nedala. Keď nezačnem debatu o peniazoch tak máme vzťah v pohode, ale pred pár dňami sám začal o peniazoch, pretože sa pozrel na papier kde mu píšem polovicu všetkých poplatkov a k tomu 2000 na dcéru, a spýtal sa ma či mi nie je trápne pýtať tých 2000 keďže spolu žijeme.
Na to som mu povedala že nie je keďže jej nekupuje jedlo, takže na to to je. Názor mojej rodiny je ten, že aj za tú cenu, že by to malo dopadnúť tak že zas budeme oddelení úplne, to mám tak urobiť. Že mnou pekne točí, dokonca až na psychické týranie, lebo všetko otočí proti mne, že mi totálne odbúral sebavedomie..a ja nic od neho nepočujem keď už sa chytneme, že neviem hospodáriť s peniazmi, že aké mám priority blbé, neviem viesť domácnosť, nevarím, nevytváram to teplo domova. Ja už neviem čo mám robiť. ja som tá zlá vo všetkom.
Pište svoje názory holky, a dodajte pevné nervy. Tie už mám na vlásku
![]()
My to máme s manželem tak, že peníze o výplatě všechny vybere( máme rádi cash),dáme je na hromadu a rozpočítáme co je třeba koupit. Mimořádné výdaje společně probíráme( třeba oblečení, benzín do aut a motorek, výlet, akce, prostě někde něco). Manžel vydělává víc než já, a teď jsem na nemocenské, takže mám ještě méně peněz. Na tom ale u nás nezáleží, prostě peníze jsou společné, ikdyby si vydělal sto tisíc a já deset. Když už bych to měla brát rozděleně pak má manžel nějaké trvalé příkazy, hypotéka, energie, pojistky atd, ty jsou psány na něj. To vždy zaplatí, pak vybere cash. Na mě zpravidla zbude jídlo, zábava, benzíny a podobné věci. Ale takhle to brát nás nikdy nenapadlo. Prostě máme o výplatě hromadu a peněz a z té bereme. ![]()
@Emilie aj dvě.