Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mame 2ucty-jeden v nemecke bance-tam chodi manzelova vyplata a pridavky na deti. a pak v ceske bance - tam vkladame vymenene penize, chodí mi tam mateřská a platí se z toho poplatky.
@alenka84 píše:
Tak koukám, že už se to tu zvrhlo na debatu o tom, jestli je lepší mít jeden účet nebo dva (a víc), podle mě je to úplně zbytečné, je léty prověřeno, že fungují oba způsoby stejně dobře, každý je vhodný pro někoho jiného.
Naprosto souhlasím! A že se to tu zvrhlo - no když on k tomu ten nadpis vybízí…
Osobně jsem chtěla s nadsázkou poukázat na to, jestli třeba nemá partner v něčem pravdu - ne každý umí s financemi hospodařit
Čímž se nechci zakladatelky nějak dotknout
Ještě bych chtěla zmínit, že nedostatečný přístup k financím je také formou domácího násilí
@Aksinedka píše:
Maminky, chtela bych se Vas zeptat, delite si s pritelem, se kterym mate miminko penize co a kdo bude platit? Mam pritele, se kterym mam 3 mesicniho syna. Plat ma cca ctyrnasobne vyssi nez ja materskou. s tim, ze on zaplati najem a tim to pro nej hasne a ja ze sve materske zivim dite a nas dva(jidlo, drogerie, potreby pro prcka, lekarna…) Pokud uz nemam a reknu mu, tak mi tvrdi, ze neumim hospodarit a zbytecne utracim a penize mi stejne doma nenecha. Mely jste nektera take takovy problem a jak jste ho resily??
Kam dává zbytek peněz? Tohle jsme nikdy neměli, vždycky všechno společně.
Máme každý svůj účet a pak jeden společný, kam oba vkládáme každý domluvenou částku peníze a z nich se pak strhavají účty a platí běžný provoz + tam vždycky něco přebyde.
Soukromé účty si pak nehlídáme a pokud jde o nějakou větší investici, tak se o tom bavíme společně.
Partner nikdy čistě společný účet nechtěl a já taky ne. Upřímně nemám ani tušení, kolik vydělává ![]()
@Anonymní píše:
Máme každý svůj účet a pak jeden společný, kam oba vkládáme každý domluvenou částku peníze a z nich se pak strhavají účty a platí běžný provoz + tam vždycky něco přebyde.Soukromé účty si pak nehlídáme a pokud jde o nějakou větší investici, tak se o tom bavíme společně.
Partner nikdy čistě společný účet nechtěl a já taky ne. Upřímně nemám ani tušení, kolik vydělává
jo, přesně tak jsme to měli v době, když jsme měli společnou domácnost
@smoulinka71 píše:
Všechny peníze mám já a chlap dostává kapesné podle toho jak si zaslouží.
@Sonarka píše:![]()
To je správné, chlapi neumí hospodařit
To jsou zase moudra
Ne každý chlap je tupec ![]()
Zakladatelko budu asi hnusná, ale z chlapů, jako je ten tvůj je mi upřímně na ![]()
Dej mu přečíst tuhle diskuzi…
@Fjodorka píše:
To jsou zase moudra![]()
Ne každý chlap je tupec
Jé tady zase nemá nikdo smysl pro humor, to byla nadsázka
Ale jinak souhlas, ne každý chlap je tupec ![]()
@Sonarka píše:![]()
To je správné, chlapi neumí hospodařit
Přesně tak a když nebude poslouchat, dostane jenom stravenky. ![]()
@smoulinka71 na ty stravenky bacha, aby si je neušetřil a neutekl
(ach, na tu diskuzi nezapomenu!
)
@Fjodorka píše:
@smoulinka71 na ty stravenky bacha, aby si je neušetřil a neutekl(ach, na tu diskuzi nezapomenu!
)
Ne ale jako vážně, já mít na starosti naše finance, tak… je prostě večer a já mám v peněžence dvacet korun
… a mě by vážně nebavilo honit banky a účty, která má lepší úrok na spořícím účtu…
… není lepší… si koupit nějaké pěné botičky?
![]()