Máte tip, kde sehnat jehněčí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
612
10.3.13 10:27

Vždyť je to mládě. Tohle je hrozná tradice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
10.3.13 10:27
@skritek Petra píše:
@jenny.fields ja nakupuji maso jedine tady a je to vyborna kvalita! www.jehnecimaso.cz a nejen jehneci, vzdy nakoupim 2× do roka - jaro/podzim, kdy maji i zverinu ci mlade. Skopove je vynikajici, jehneci vyborne a jak rikam, zverina - fakt super. No a nebo Makro, tam je taky kvalita masa zarucena!

Každopádně lepší ceny než v naší farmářské prodejně, kde to začíná na 260 kč kilo.
Díky všem za tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
10.3.13 10:28
@ohýnek píše:
@jenny.fields jj

Aha! Dobrý tip! Díky! A ve Velkém nebo Malém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
10.3.13 10:29

@Leni78 jehněčí se nejí jen na velikonoce… a že to je mládě? kuře, sele na grilování, telecí… to jsou taky mláďata, ale jsou to prostě zvířada chovaná na maso :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.3.13 10:30

@jenny.fields Škoda, že nejsi blíž z Moravy :( naši mají svůj domácí chov a když někdo chce, tak prodají maso. Mám sestru v Praze, ale převážet to asi by nebylo moc super :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
10.3.13 10:30

@jenny.fields myslím že v malém, prostě v tom druhém směrem od Kladna :-) Nevim jestli to tam mají pořád, tak často tam nejezdím, ale kolikrát jsem si tam všimla cedule

• Citovat
  • Upravit
74217
10.3.13 10:33
@Leni78 píše:
Vždyť je to mládě. Tohle je hrozná tradice.

Jehněčí a skopové se nedělá jen na Velikonoce, jelikož máme domácí zásoby, tak ho vařím 1× týdně :D.
Dneska dělám vývar na oběd ze skopových kostí ;) a Velikonoce daleko.
Minulý týden byl guláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
10.3.13 10:33
@IvkaH píše:
@jenny.fields Škoda, že nejsi blíž z Moravy :( naši mají svůj domácí chov a když někdo chce, tak prodají maso. Mám sestru v Praze, ale převážet to asi by nebylo moc super :think:.

No kurnik! :? Já právě koukala. že většina těch domácích chovů prodává na Moravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
10.3.13 10:35

Tady na Praze 6 - arabský obchod blízko stanice tram Dejvická či další na Puškinově náměstí. Pak také Robertson blízko tram stanice Zelená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
10.3.13 10:35
@IvkaH píše:
Jehněčí a skopové se nedělá jen na Velikonoce, jelikož máme domácí zásoby, tak ho vařím 1× týdně :D.
Dneska dělám vývar na oběd ze skopových kostí ;) a Velikonoce daleko.
Minulý týden byl guláš.

No to je paráda. Závidím :palec:
My jsme koupili před 14 dny deset kilo domácího telecího, takže teď taky každý víkend jsou telecí hody:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
10.3.13 10:37

@jenny.fields hele, fakt vyzkousej ty farmare na tom webu, jak jsem ti posilala odkaz a podle me nebudes zklamana, my si bereme vzdy kolinka, kytu a samo, ze zebirka - kotletky :) a ikdyz to hodime na mrazak, tak po vyndani je masko vzdy velmi chutne. Ale jak rikam, bereme treba i teleci, ktere maji vyborne a neni nad rizky z teleci kyty! :) nebo kanci gulasek, ted zrovna - vcera - jsem delala jeleni gulas a byl spickovy! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
10.3.13 10:38
@jenny.fields píše:
No to je paráda. Závidím :palec:
My jsme koupili před 14 dny deset kilo domácího telecího, takže teď taky každý víkend jsou telecí hody:)

joj, to bych se i nechala pozvat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7863
10.3.13 10:39
@jenny.fields píše:
Aha! Dobrý tip! Díky! A ve Velkém nebo Malém?

Co mám povědomí, tak ten chovatel je trochu podivín a jak jsem tam ty ovce vídala ze silnice, tak nevypadaly nic moc opečovaně, většinou celé obalené bahnem…nějak od pohledu bych ni neměla chuť tam to maso brát :nevim: Ale je to jen můj dojem a nějaké zaslechnuté zvěsti, můžu se mýlit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.3.13 10:39

@jenny.fields
Otec má nějakého známého v nějaké dědince za Prahou vím, že choval kozy a prasata :think: zkusím zjistit jestli taky nemá ovce a pak dám vědět.
U Váa se třeba nedělají ty farmářské trhy?
Tam bývají ti drobní statkáři a prodávají své domácí maso a vajíčka z chovu.
My je tu míváme, ale chodím tam na někdy na pštrosí maso spíš.
A telecí závidím, taková zásoba by se hodila :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
10.3.13 10:42
@IvkaH píše:
@jenny.fields
Otec má nějakého známého v nějaké dědince za Prahou vím, že choval kozy a prasata :think: zkusím zjistit jestli taky nemá ovce a pak dám vědět.
U Váa se třeba nedělají ty farmářské trhy?
Tam bývají ti drobní statkáři a prodávají své domácí maso a vajíčka z chovu.
My je tu míváme, ale chodím tam na někdy na pštrosí maso spíš.
A telecí závidím, taková zásoba by se hodila :mrgreen:.

zdejší „farmářské“trhy nestojí fakt za zmínku. Ale jezdíme do Prahy na kulaták a tam mívají lecos, jenže ty ceny tomu odpovídají, že je to Praha.
To bys byla hodná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport