Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@skritek Petra píše:
@jenny.fields ja nakupuji maso jedine tady a je to vyborna kvalita! www.jehnecimaso.cz a nejen jehneci, vzdy nakoupim 2× do roka - jaro/podzim, kdy maji i zverinu ci mlade. Skopove je vynikajici, jehneci vyborne a jak rikam, zverina - fakt super. No a nebo Makro, tam je taky kvalita masa zarucena!
Každopádně lepší ceny než v naší farmářské prodejně, kde to začíná na 260 kč kilo.
Díky všem za tipy.
@ohýnek píše:
@jenny.fields jj
Aha! Dobrý tip! Díky! A ve Velkém nebo Malém?
@Leni78 jehněčí se nejí jen na velikonoce… a že to je mládě? kuře, sele na grilování, telecí… to jsou taky mláďata, ale jsou to prostě zvířada chovaná na maso
![]()
@jenny.fields Škoda, že nejsi blíž z Moravy
naši mají svůj domácí chov a když někdo chce, tak prodají maso. Mám sestru v Praze, ale převážet to asi by nebylo moc super
.
@jenny.fields myslím že v malém, prostě v tom druhém směrem od Kladna
Nevim jestli to tam mají pořád, tak často tam nejezdím, ale kolikrát jsem si tam všimla cedule
@Leni78 píše:
Vždyť je to mládě. Tohle je hrozná tradice.
Jehněčí a skopové se nedělá jen na Velikonoce, jelikož máme domácí zásoby, tak ho vařím 1× týdně
.
Dneska dělám vývar na oběd ze skopových kostí
a Velikonoce daleko.
Minulý týden byl guláš.
@IvkaH píše:
@jenny.fields Škoda, že nejsi blíž z Moravynaši mají svůj domácí chov a když někdo chce, tak prodají maso. Mám sestru v Praze, ale převážet to asi by nebylo moc super
.
No kurnik!
Já právě koukala. že většina těch domácích chovů prodává na Moravě.
Tady na Praze 6 - arabský obchod blízko stanice tram Dejvická či další na Puškinově náměstí. Pak také Robertson blízko tram stanice Zelená.
@IvkaH píše:
Jehněčí a skopové se nedělá jen na Velikonoce, jelikož máme domácí zásoby, tak ho vařím 1× týdně.
Dneska dělám vývar na oběd ze skopových kostía Velikonoce daleko.
Minulý týden byl guláš.
No to je paráda. Závidím ![]()
My jsme koupili před 14 dny deset kilo domácího telecího, takže teď taky každý víkend jsou telecí hody:)
@jenny.fields hele, fakt vyzkousej ty farmare na tom webu, jak jsem ti posilala odkaz a podle me nebudes zklamana, my si bereme vzdy kolinka, kytu a samo, ze zebirka - kotletky
a ikdyz to hodime na mrazak, tak po vyndani je masko vzdy velmi chutne. Ale jak rikam, bereme treba i teleci, ktere maji vyborne a neni nad rizky z teleci kyty!
nebo kanci gulasek, ted zrovna - vcera - jsem delala jeleni gulas a byl spickovy! ![]()
@jenny.fields píše:
No to je paráda. Závidím
My jsme koupili před 14 dny deset kilo domácího telecího, takže teď taky každý víkend jsou telecí hody:)
joj, to bych se i nechala pozvat ![]()
@jenny.fields píše:
Aha! Dobrý tip! Díky! A ve Velkém nebo Malém?
Co mám povědomí, tak ten chovatel je trochu podivín a jak jsem tam ty ovce vídala ze silnice, tak nevypadaly nic moc opečovaně, většinou celé obalené bahnem…nějak od pohledu bych ni neměla chuť tam to maso brát
Ale je to jen můj dojem a nějaké zaslechnuté zvěsti, můžu se mýlit…
@jenny.fields
Otec má nějakého známého v nějaké dědince za Prahou vím, že choval kozy a prasata
zkusím zjistit jestli taky nemá ovce a pak dám vědět.
U Váa se třeba nedělají ty farmářské trhy?
Tam bývají ti drobní statkáři a prodávají své domácí maso a vajíčka z chovu.
My je tu míváme, ale chodím tam na někdy na pštrosí maso spíš.
A telecí závidím, taková zásoba by se hodila
.
@IvkaH píše:
@jenny.fields
Otec má nějakého známého v nějaké dědince za Prahou vím, že choval kozy a prasatazkusím zjistit jestli taky nemá ovce a pak dám vědět.
U Váa se třeba nedělají ty farmářské trhy?
Tam bývají ti drobní statkáři a prodávají své domácí maso a vajíčka z chovu.
My je tu míváme, ale chodím tam na někdy na pštrosí maso spíš.
A telecí závidím, taková zásoba by se hodila.
zdejší „farmářské“trhy nestojí fakt za zmínku. Ale jezdíme do Prahy na kulaták a tam mívají lecos, jenže ty ceny tomu odpovídají, že je to Praha.
To bys byla hodná ![]()