Máte tip, kde sehnat jehněčí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26574
10.3.13 10:43
@vulpes píše:
Co mám povědomí, tak ten chovatel je trochu podivín a jak jsem tam ty ovce vídala ze silnice, tak nevypadaly nic moc opečovaně, většinou celé obalené bahnem…nějak od pohledu bych ni neměla chuť tam to maso brát :nevim: Ale je to jen můj dojem a nějaké zaslechnuté zvěsti, můžu se mýlit…

No ovce když jsou venku, tak jsou často poněkud špinavé.
Ale díky za upozornění, pokusím se poptat, znám holku, co bydlí ve Velkém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
10.3.13 11:09
@jenny.fields píše:
No ovce když jsou venku, tak jsou často poněkud špinavé.
Ale díky za upozornění, pokusím se poptat, znám holku, co bydlí ve Velkém.

Ale já vím, že nebudou vypulírované :) to zas nepatřím mezi ty, co si myslí, že zvíře je týrané, když je špinavé…ale prostě ikdyž nejsem chovatel, tak jsem těch ovcí už pár viděla a tyhle mi nepřišly úplně košer… + nějaké divné historky kolem toho všeho
Ale jak píšeš - jen upozorňuji, může to být úplně jinak a úplně v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30833
10.3.13 11:22

@jenny.fields my chováme ovce u Příbrami, tedka máme 2 beránky (lonská jehnata) na porážku, ale musím se dohodnout s rodičema, jestli už to někomu neslíbili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
10.3.13 11:36

Holky a kde koupit čerstvé jehněčí v okolí Ostravy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
10.3.13 11:38
@acimedaca píše:
@jenny.fields my chováme ovce u Příbrami, tedka máme 2 beránky (lonská jehnata) na porážku, ale musím se dohodnout s rodičema, jestli už to někomu neslíbili

Ale to už je skopové, ne?
Což o to, skopové na česneku-ňam!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
10.3.13 11:39

@vulpes jasný,já jsem ráda, že jsi to napsala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30833
10.3.13 11:42

@jenny.fields no letošní jehanta jsou teprve „novorozenci“ co mají měsíc, z těch by toho moc nebylo :o) já se přiznám, že neví, kde je ta hranice mezi jehněčím a skopovým

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.3.13 12:11

Tak nasi maji berana cca 4 roky na podzim uz pujde je stary ten uz se bude hodit jen na klobasy, ale 1-2r starou ovci varime bezne jak koliv od gulase, na svickovou, pecene na cesneku/ kminu k zeli, vyvar, lassagne, prirodni rizky, minutky k hranolkam, rostenku atd. upravujeme to stejne jak kazde jine maso.
Priznam se jak uz je ovce starsi jak 2r tak uz v tom jidle citim ovcinu a takove maso uz mi chutna jen v klobasach, ktere si chlapi pripravuji.
Jo a jeste jsem zapomnela napsat, ze nejlepsi je grilovane a krajene na gyros to je nejlepsi jidl
o na svete :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21913
10.3.13 12:21
@IvkaH píše:
Tak nasi maji berana cca 4 roky na podzim uz pujde je stary ten uz se bude hodit jen na klobasy, ale 1-2r starou ovci varime bezne jak koliv od gulase, na svickovou, pecene na cesneku/ kminu k zeli, vyvar, lassagne, prirodni rizky, minutky k hranolkam, rostenku atd. upravujeme to stejne jak kazde jine maso.
Priznam se jak uz je ovce starsi jak 2r tak uz v tom jidle citim ovcinu a takove maso uz mi chutna jen v klobasach, ktere si chlapi pripravuji.
Jo a jeste jsem zapomnela napsat, ze nejlepsi je grilovane a krajene na gyros to je nejlepsi jidl
o na svete :-).

Ou jeeee
:jazyk: :jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
10.3.13 12:27
@IvkaH píše:
Jehněčí a skopové se nedělá jen na Velikonoce, jelikož máme domácí zásoby, tak ho vařím 1× týdně :D.
Dneska dělám vývar na oběd ze skopových kostí ;) a Velikonoce daleko.
Minulý týden byl guláš.

Já vím, ale na Velikonoce jich zemře daleko víc. My jíme z mláďat jenom kuřata, myslím si, že i to zvíře by mělo dostat šanci ten život prožít. Alespoň do tý dospělosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30833
10.3.13 14:53

@IvkaH doporučuju zkusit skopové vyudit na šunky, jako se udí vepřové - fakt bys nepoznala, že to je skopové a hodí se to právě na ty straší kusy nebo na berany :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.3.13 15:01
@acimedaca píše:
@IvkaH doporučuju zkusit skopové vyudit na šunky, jako se udí vepřové - fakt bys nepoznala, že to je skopové a hodí se to právě na ty straší kusy nebo na berany :palec:

Tak udění je jediná úprava tohoto masa, která se u nás ještě nezkoušela, jsme se o tom loni bavili z otcem a on m tvrdil, že to bude suché a bude se to maso rozpadat.
Tak jak tam pojedu hned mu navrhnu co píšeš.
Můžeš to prosím i rozepsat, jak to přesně děláte? Abych měla argumenty na dědu až s ním budu debatovat o udění :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
10.3.13 15:07

Holky, my delame jehneci a skopove podle receptu v kucharkach od Pohlreicha a muzu vsema deseti doporucit. Hmmm, asi vyndam balicek masa z mrazaku (mame svoje domaci)… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
10.3.13 15:20

Jehněčí kupuji ve Sklizeno (Pha, Bno, brzy Olomouc), viz odkaz, dodává Statek Horní Dvorce.

http://www.sklizeno.cz/…y-a-kontakty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30833
10.3.13 15:52

@IvkaH o úplně stejně, jako když udíme vepřové - rozbourat a hodně nasolit, každý kus ze všechn stran poctivě, pak to naskládat do kamenky a pevně to tam „utáhnout a napěchovat“ neměl by tam být žádný vzduch, pak se navrch dá igelit, zatíží se to kamenem a nechá se to 6týdnů, udíme cca 20h a je to žrádlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí