Máte trampolínu?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1266
4.4.23 09:50

My máme a chvála Bohu za ní. Nevíme o nich celé léto. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76031
4.4.23 09:51

@boricmytu jo, moje dítě spadlo z koloodrážedla a bylo to na 4 stehy,
přesně - obalit dítě do bublinkové folie a nevypouštět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7906
4.4.23 09:59
@boricmytu píše:
Nejlépe děti nepustit ani na kolo, na kolečkové brusle, hlavně ať nelozí na strom, nedej bože na prolézačky, mám v živé paměti, když jsme byli na pohotovosti a přivezli tam kluka s rozbitou hlavou (hodně) a spadl z prolézačky, dále tam bylo dítě se zlomenou rukou, které spadlo z kola.

Dítě obalit do bublinkové fólie a nejlépe ani nepouštět ven, přece by si mohlo někde ublížit :mrgreen:

Pamatuje si někdo naše dětství, kolo, lyže vše bez helmy a bez dozoru, káry udělané z kočárku a jízda z kopce, lození na stromy a světe div se, ale spousta nás to nepřežilo.

No nevím, vloni jsem poslouchala rozhovor s nějakým dětským doktorem z urgentu a ten říkal, že ty nejhnusnější úrazy, jaké jim vozí, jsou z trampolín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.23 10:06
@AH píše:
Nemam a bojuju doma ze v zadnem pripade. Deti by sice radi, byvaji nadsene, ale me to neprijde uplne zdravy pohyb a bezpecne. A nezapomenu kdyz na pohotovost v lete prijela placici holcicka a zachranari mezi sebou „no jo, zase trampolina“. Jela do prahy na operaci.
Co pro takhle maly poridit nafukocaci skakaci hrad? Jinak my poridili domecek, to je TOP pro obe deti(3 a 1 rok), ted budem montovat klouzacku a k tomu hrazdu, kruhy a houpacku.

Hrad jsme měli, hned to bylo puchnuty a kloudne nevíme o co. A to zrovna nebyl nejlevnější… :?

• Citovat
  • Upravit
AH
847
4.4.23 10:10

@boricmytu nevim proc to prekrucujes a ani si neumis prispevek docist. Hlavne si rychle rejpnout, co. Pisu, ze jsme poridili skluzavku kam budem ted davat hrazdu a kruhy. Do pokoje ted hledame zebriny s hrazdou. Maji tam ted piklera, ten uz nestaci ani rocnimu. Starsi ma kolo, nejevi o nej zajem. Prohani se po zahrade na detske ctyrkolce. Ze nejsem fanda trampoliny obzvlast u malych deti neznamená, ze je balim do bublinkovky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
4.4.23 10:10

Z jiného pohledu - trampolinu má brácha…

Za cca 8let - 3 vážnější úrazy, zlomeniny. Jeho děti a děti jeho návštěv jsou běžné, hravé děti.
Moje hyperaktivní děti se jen zamotaly do ochranné sítě (nohy) a vypadly na hlavu + nějaké ťukance. Každopádně je to nebavilo a mít to denně, nechodili by tam.

Takže asi chce zvážit především, co baví ty děti. U nás by vyhrál raději domek na stromě, basketový koš nebo hrbolatá zahrada :lol: na BMX závody na kolech a odrážedlech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76031
4.4.23 10:12
@Sonmi píše:
No nevím, vloni jsem poslouchala rozhovor s nějakým dětským doktorem z urgentu a ten říkal, že ty nejhnusnější úrazy, jaké jim vozí, jsou z trampolín.

no protože jinde děti nosí přilby, na trampolíně ne,
a ještě - na trampolíně musí být děti pod dozorem, ale když dospělí popíjejí a baví se, tak děcka dělají blbosti a pak to špatně dopadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
4.4.23 10:15
@Anonymní píše:
Hrad jsme měli, hned to bylo puchnuty a kloudne nevíme o co. A to zrovna nebyl nejlevnější… :?

No mne se ted libila ta v lidlu za 1300…ale prave dost recenzi bylo, ze se brzo propichne. Ale pro ty prcky mi to prijde idealnejsi.
Ja to nakonec i odpiskala ze to chce fakt dozor. Maly deti samotny bych se bala tam nechat jen tak. Nejvic urazu pry je kdyz si rozepnou sit a slejzaji dolu. Vlastne by tam melo byt vzdy jen 1 dite, at se nepotlucou spolu. Ja potrebuju at se zabavej sami a ja muzu neco delat na zahrade.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
4.4.23 10:20

Taky máme trampolínu, už asi 4 roky, holkám je necelých 9 a 6 let. Máme jí na chatě, takže když tam jsme, skáčou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
4.4.23 10:20
@stinga píše:
no protože jinde děti nosí přilby, na trampolíně ne,
a ještě - na trampolíně musí být děti pod dozorem, ale když dospělí popíjejí a baví se, tak děcka dělají blbosti a pak to špatně dopadá

přesně… @AH taky rozhodně děti nebalím do folie, jsme hodně free, jdou do všeho a na to, jaké situace zažili, jsme díkybohu bez ztráty věnečku - bez zlomenin atd.
Ovšem trampolinu si nedovolím (a díkybohu ani nechtějí), právě proto, že to je bez ochranných prostředků, kdy může úraz způsobit i jiné „letící“ dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
4.4.23 10:23
@boricmytu píše:
Nejlépe děti nepustit ani na kolo, na kolečkové brusle, hlavně ať nelozí na strom, nedej bože na prolézačky, mám v živé paměti, když jsme byli na pohotovosti a přivezli tam kluka s rozbitou hlavou (hodně) a spadl z prolézačky, dále tam bylo dítě se zlomenou rukou, které spadlo z kola.

Dítě obalit do bublinkové fólie a nejlépe ani nepouštět ven, přece by si mohlo někde ublížit :mrgreen:

Pamatuje si někdo naše dětství, kolo, lyže vše bez helmy a bez dozoru, káry udělané z kočárku a jízda z kopce, lození na stromy a světe div se, ale spousta nás to nepřežilo.

Mně po pádu z kola taky vezli na pohotovost a to mi bylo 40. Takže od té doby z domu zásadně nevycházím, ale jen se vykotoulím obalený v bublikové folii. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76031
4.4.23 10:26
@Slavek79 píše:
Mně po pádu z kola taky vezli na pohotovost a to mi bylo 40. Takže od té doby z domu zásadně nevycházím, ale jen se vykotoulím obalený v bublikové folii. :zed:

a tak je to správně, ještě to můžeš vylepšit, že nebudeš vycházet úplně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
4.4.23 10:28
@AH píše:
@boricmytu nevim proc to prekrucujes a ani si neumis prispevek docist. Hlavne si rychle rejpnout, co. Pisu, ze jsme poridili skluzavku kam budem ted davat hrazdu a kruhy. Do pokoje ted hledame zebriny s hrazdou. Maji tam ted piklera, ten uz nestaci ani rocnimu. Starsi ma kolo, nejevi o nej zajem. Prohani se po zahrade na detske ctyrkolce. Ze nejsem fanda trampoliny obzvlast u malych deti neznamená, ze je balim do bublinkovky :roll:

To nebylo přímo na tvůj příspěvek, ale tak všeobecně o tom, jaký je na trampolínu názor. Ano děti se tam mohou zranit, ale nejčastěji sražením se s jiným dítětem, ale přináší spoustu pozitiv:

• vědomí vlastního těla
  • koordinace
  • fyzička
  • posilování svalů (břicho, zádové, pánevní dno)
  • podporuje činnost lymfatického systému
  • podporuje aktivitu kostní dřeně
  • a v neposlední řadě je to vše formou zábavy!

(takto všeobecně to nenahradí, žádné kruhy, houpačky, kolo atp.)

Ono dítě se může zranit úplně na všem a vidět v trampolíně pouze to negativum nebezpečí, které kolem ní koluje, je dle mě mimo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.4.23 10:28
@AH píše:
No mne se ted libila ta v lidlu za 1300…ale prave dost recenzi bylo, ze se brzo propichne. Ale pro ty prcky mi to prijde idealnejsi.
Ja to nakonec i odpiskala ze to chce fakt dozor. Maly deti samotny bych se bala tam nechat jen tak. Nejvic urazu pry je kdyz si rozepnou sit a slejzaji dolu. Vlastne by tam melo byt vzdy jen 1 dite, at se nepotlucou spolu. Ja potrebuju at se zabavej sami a ja muzu neco delat na zahrade.. :mrgreen:

My měli mensi hrad za 4500. Doma zabral celej pokojicek, ale bylo to v pohodě. Jakmile se dal ven, na koberec aby se nezničíl zespod, tak byl hned pichnutej. Jeden kus se zalepil, a další den díra na druhý straně…a to byl venku par dni. :nevim: Deti si v tom hrály slušně bez bot, měli v té době 1r a 2r.. :? Doma v obrovské místnosti je určitě fajn. :)

• Citovat
  • Upravit
5837
4.4.23 10:36
@AH píše:
Ja potrebuju at se zabavej sami a ja muzu neco delat na zahrade.. :mrgreen:
:lol: ;) a musí to být sport? nestačilo by dětské nářadí, kolečka…a bavit se prací.
Jen zkouším tip, děti jsou různé, takže to třeba někde nefunguje, ale já ty svoje vedu, že práce je i zábava i sport, takže zametaj, vozí dřevo, myjou kola (nebo všechno co jde, když je hezky) leští auto, odhazujou sníh…koulí pneumatiky atd. a tím, stíhám i já dělat co potřebuju.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák