Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@boricmytu jo, moje dítě spadlo z koloodrážedla a bylo to na 4 stehy,
přesně - obalit dítě do bublinkové folie a nevypouštět
@boricmytu píše:
Nejlépe děti nepustit ani na kolo, na kolečkové brusle, hlavně ať nelozí na strom, nedej bože na prolézačky, mám v živé paměti, když jsme byli na pohotovosti a přivezli tam kluka s rozbitou hlavou (hodně) a spadl z prolézačky, dále tam bylo dítě se zlomenou rukou, které spadlo z kola.Dítě obalit do bublinkové fólie a nejlépe ani nepouštět ven, přece by si mohlo někde ublížit
Pamatuje si někdo naše dětství, kolo, lyže vše bez helmy a bez dozoru, káry udělané z kočárku a jízda z kopce, lození na stromy a světe div se, ale spousta nás to nepřežilo.
No nevím, vloni jsem poslouchala rozhovor s nějakým dětským doktorem z urgentu a ten říkal, že ty nejhnusnější úrazy, jaké jim vozí, jsou z trampolín.
@AH píše:
Nemam a bojuju doma ze v zadnem pripade. Deti by sice radi, byvaji nadsene, ale me to neprijde uplne zdravy pohyb a bezpecne. A nezapomenu kdyz na pohotovost v lete prijela placici holcicka a zachranari mezi sebou „no jo, zase trampolina“. Jela do prahy na operaci.
Co pro takhle maly poridit nafukocaci skakaci hrad? Jinak my poridili domecek, to je TOP pro obe deti(3 a 1 rok), ted budem montovat klouzacku a k tomu hrazdu, kruhy a houpacku.
Hrad jsme měli, hned to bylo puchnuty a kloudne nevíme o co. A to zrovna nebyl nejlevnější… ![]()
@boricmytu nevim proc to prekrucujes a ani si neumis prispevek docist. Hlavne si rychle rejpnout, co. Pisu, ze jsme poridili skluzavku kam budem ted davat hrazdu a kruhy. Do pokoje ted hledame zebriny s hrazdou. Maji tam ted piklera, ten uz nestaci ani rocnimu. Starsi ma kolo, nejevi o nej zajem. Prohani se po zahrade na detske ctyrkolce. Ze nejsem fanda trampoliny obzvlast u malych deti neznamená, ze je balim do bublinkovky ![]()
Z jiného pohledu - trampolinu má brácha…
Za cca 8let - 3 vážnější úrazy, zlomeniny. Jeho děti a děti jeho návštěv jsou běžné, hravé děti.
Moje hyperaktivní děti se jen zamotaly do ochranné sítě (nohy) a vypadly na hlavu + nějaké ťukance. Každopádně je to nebavilo a mít to denně, nechodili by tam.
Takže asi chce zvážit především, co baví ty děti. U nás by vyhrál raději domek na stromě, basketový koš nebo hrbolatá zahrada
na BMX závody na kolech a odrážedlech…
@Sonmi píše:
No nevím, vloni jsem poslouchala rozhovor s nějakým dětským doktorem z urgentu a ten říkal, že ty nejhnusnější úrazy, jaké jim vozí, jsou z trampolín.
no protože jinde děti nosí přilby, na trampolíně ne,
a ještě - na trampolíně musí být děti pod dozorem, ale když dospělí popíjejí a baví se, tak děcka dělají blbosti a pak to špatně dopadá
@Anonymní píše:
Hrad jsme měli, hned to bylo puchnuty a kloudne nevíme o co. A to zrovna nebyl nejlevnější…
No mne se ted libila ta v lidlu za 1300…ale prave dost recenzi bylo, ze se brzo propichne. Ale pro ty prcky mi to prijde idealnejsi.
Ja to nakonec i odpiskala ze to chce fakt dozor. Maly deti samotny bych se bala tam nechat jen tak. Nejvic urazu pry je kdyz si rozepnou sit a slejzaji dolu. Vlastne by tam melo byt vzdy jen 1 dite, at se nepotlucou spolu. Ja potrebuju at se zabavej sami a ja muzu neco delat na zahrade.. ![]()
Taky máme trampolínu, už asi 4 roky, holkám je necelých 9 a 6 let. Máme jí na chatě, takže když tam jsme, skáčou.
@stinga píše:
no protože jinde děti nosí přilby, na trampolíně ne,
a ještě - na trampolíně musí být děti pod dozorem, ale když dospělí popíjejí a baví se, tak děcka dělají blbosti a pak to špatně dopadá
přesně… @AH taky rozhodně děti nebalím do folie, jsme hodně free, jdou do všeho a na to, jaké situace zažili, jsme díkybohu bez ztráty věnečku - bez zlomenin atd.
Ovšem trampolinu si nedovolím (a díkybohu ani nechtějí), právě proto, že to je bez ochranných prostředků, kdy může úraz způsobit i jiné „letící“ dítě.
@boricmytu píše:
Nejlépe děti nepustit ani na kolo, na kolečkové brusle, hlavně ať nelozí na strom, nedej bože na prolézačky, mám v živé paměti, když jsme byli na pohotovosti a přivezli tam kluka s rozbitou hlavou (hodně) a spadl z prolézačky, dále tam bylo dítě se zlomenou rukou, které spadlo z kola.Dítě obalit do bublinkové fólie a nejlépe ani nepouštět ven, přece by si mohlo někde ublížit
Pamatuje si někdo naše dětství, kolo, lyže vše bez helmy a bez dozoru, káry udělané z kočárku a jízda z kopce, lození na stromy a světe div se, ale spousta nás to nepřežilo.
Mně po pádu z kola taky vezli na pohotovost a to mi bylo 40. Takže od té doby z domu zásadně nevycházím, ale jen se vykotoulím obalený v bublikové folii. ![]()
@Slavek79 píše:
Mně po pádu z kola taky vezli na pohotovost a to mi bylo 40. Takže od té doby z domu zásadně nevycházím, ale jen se vykotoulím obalený v bublikové folii.
a tak je to správně, ještě to můžeš vylepšit, že nebudeš vycházet úplně
@AH píše:
@boricmytu nevim proc to prekrucujes a ani si neumis prispevek docist. Hlavne si rychle rejpnout, co. Pisu, ze jsme poridili skluzavku kam budem ted davat hrazdu a kruhy. Do pokoje ted hledame zebriny s hrazdou. Maji tam ted piklera, ten uz nestaci ani rocnimu. Starsi ma kolo, nejevi o nej zajem. Prohani se po zahrade na detske ctyrkolce. Ze nejsem fanda trampoliny obzvlast u malych deti neznamená, ze je balim do bublinkovky
To nebylo přímo na tvůj příspěvek, ale tak všeobecně o tom, jaký je na trampolínu názor. Ano děti se tam mohou zranit, ale nejčastěji sražením se s jiným dítětem, ale přináší spoustu pozitiv:
(takto všeobecně to nenahradí, žádné kruhy, houpačky, kolo atp.)
Ono dítě se může zranit úplně na všem a vidět v trampolíně pouze to negativum nebezpečí, které kolem ní koluje, je dle mě mimo.
@AH píše:
No mne se ted libila ta v lidlu za 1300…ale prave dost recenzi bylo, ze se brzo propichne. Ale pro ty prcky mi to prijde idealnejsi.
Ja to nakonec i odpiskala ze to chce fakt dozor. Maly deti samotny bych se bala tam nechat jen tak. Nejvic urazu pry je kdyz si rozepnou sit a slejzaji dolu. Vlastne by tam melo byt vzdy jen 1 dite, at se nepotlucou spolu. Ja potrebuju at se zabavej sami a ja muzu neco delat na zahrade..
My měli mensi hrad za 4500. Doma zabral celej pokojicek, ale bylo to v pohodě. Jakmile se dal ven, na koberec aby se nezničíl zespod, tak byl hned pichnutej. Jeden kus se zalepil, a další den díra na druhý straně…a to byl venku par dni.
Deti si v tom hrály slušně bez bot, měli v té době 1r a 2r..
Doma v obrovské místnosti je určitě fajn. ![]()
@AH píše:
Ja potrebuju at se zabavej sami a ja muzu neco delat na zahrade..