Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Urcite bych neporizovala takhle malym detem trampolinu. Trampolina je vhodna az tak od 6 let. Dokud dite neumi skakat a stabilne chodit s behat samo na pevne zemi, nema co delat na trampoline. Muze mu jen uskodit, nehlede na ty urazy.
Máme a je to nejvyužívanější věc, spolu s bazénem. Máme 4m, vnitřní síť. S mláďaty tam někdo musí být, nebo být u nich. Ale pubosi tam řádí pořád.. za 2 roky bez úrazu
Měli jsme léta velkou trampolínu na zahradě. Teď druhý rok ji nemáme. Letos jim chci za vysvědčení koupit novou, velkou. Našim dětem chybí. Ježíšek zatím nadělil jen domů. https://www.jumping-profi.com/…a-excellent/?…
Ale i tu ven znovu vrátíme. Bývala hodně využívána. Jak je psané hore. Tak u nás to samé na zahradě - trampolína, bazén, dlouhý chodník přes celou zahradu jsme udělali, tam jezdí na koloběžkách různých, bruslích, kolech.
Ale je pravda, že znám jednu holčičku u nás v obci, která jednou vlezla na zahradě na trampolínu. Ani 2 roky neměla a musela na operaci. Tak si tu ruku nějak škaredě přisedla, polámala. Ale ona je celkově taková porcelánová panenka. Měla víc takových nehod. Spadla a polámala se. Asi má ty kosti moc křehké. Nám od toho věku hopsali na trampolíně normálně.
@Markétka111 píše:
Urcite bych neporizovala takhle malym detem trampolinu. Trampolina je vhodna az tak od 6 let. Dokud dite neumi skakat a stabilne chodit s behat samo na pevne zemi, nema co delat na trampoline. Muze mu jen uskodit, nehlede na ty urazy.
To bych rekla ze popisuješ tak roční dite co sotva chodi… Věk deti jsem psala. Chodit stabilně umí, skákat po dvou také. Ale určitě se na to ještě podívám.. diky ![]()
Máme, od 5 let věku dětí. Takhle malým bych určitě ještě nekupovala s ohledem na nezralost pohybového aparátu. Ono celkově trampolína není nic moc super pro ty děti (namáhání kloubů, možné úrazy). I já jsem říkala, že jakmile tahle doslouží, novou už kupovat nebudeme. Čím jsou děti starší, tím víc tam dělají nebezpečné kraviny.
My máme trampolínu 10 let… tři úrazy, jen jedno dítě bylo naše. Zbytek bratranec a švagr
využívaly ji i malé děti, spíše k válení, běhání, prostě dle svých schopností. Bezpečnost obecně nezaručíš - dcera si a trampolíně vymkla kotník když jsme u ní stáli a byla na trampolíně sama…jdou jen snížit rizika. Pokud jsi úzkostná matka, trampolínu nepořizuj. Nejmladší syn má teď 10 a je na trampolíně pořád, i se spolužáky. Snad to přežijí ve zdraví- rozhodně je nehlídám. I já občas skáču, je to fajn pohyb. Celkově tuto investici hodnotím jako dobrou. Máme 3,6 metru, stačí bohatě.
Už ne. Mívali jsme na zahradě velkou s ochrannou sítí, ale děcka na tom dělaly kraviny, dcera si tam 2× zvrkla kotník.. Měli jsme ji 6 let a dosloužila, novou už nekoupíme.
Nemam a bojuju doma ze v zadnem pripade. Deti by sice radi, byvaji nadsene, ale me to neprijde uplne zdravy pohyb a bezpecne. A nezapomenu kdyz na pohotovost v lete prijela placici holcicka a zachranari mezi sebou „no jo, zase trampolina“. Jela do prahy na operaci.
Co pro takhle maly poridit nafukocaci skakaci hrad? Jinak my poridili domecek, to je TOP pro obe deti(3 a 1 rok), ted budem montovat klouzacku a k tomu hrazdu, kruhy a houpacku.
@Kelsey Ten chodník je bezva nápad!
Trampolínu máme asi od tří let dcery, hodně velkou (4,6m) a s vnitřní sítí. Je to lepší kvůli úrazům, sousedovic vnučka si na jiné trampolíně zlomila nohu - ty díry jsou nebezpečné. Taky bych řekla, že možná čím větší trampolína, tím bezpečnější. Chodí k nám i děti od sousedů a nikdy se nic nestalo. U nás je využívaná na maximum celé čtyři roky, v létě v zimě (pokud není sníh). Každý, kdo přijde, si chce zaskákat. Batolata si po ní lezou po čtyřech a hrají si. Jediné, co se snažím hlídat je, aby se děti zuly, pokud je jich na trampolíně víc najednou a nekoply se botou do hlavy. Pokud je tam dítě samo, je to jedno.
Já teď řeším bazén.. Ten ještě nemáme, tak by se mi taky hodily nějaké tipy. Asi založím další diskuzi ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, máte venku klasickou trampolínu s vnitrni/vnější ochrannou sítí? Využiji to deti? Mám dvě malé skolkove deti. Na zahradě maji jen písek. 5 minut od nás hřiště- klouzacka, houpačka. Deti maji 2 a 3 roky. Na trampolíně už skakaly u tchyne, ale ta nás pozve tak 2× za leto. Jde mi hlavně o bezpečnost, často ctu jaké jsou na tom úrazy…Jakou popripade máte, plus eikost pro dve deti? Dekuji
u nás nejvíc využívaná věc pro děti na zahradě…ale máme tu větší s pružinama venku, malá na tom blbne ještě teď v 10letech.
@Anonymní píše:
Ahoj, máte venku klasickou trampolínu s vnitrni/vnější ochrannou sítí? Využiji to deti? Mám dvě malé skolkove deti. Na zahradě maji jen písek. 5 minut od nás hřiště- klouzacka, houpačka. Deti maji 2 a 3 roky. Na trampolíně už skakaly u tchyne, ale ta nás pozve tak 2× za leto. Jde mi hlavně o bezpečnost, často ctu jaké jsou na tom úrazy…Jakou popripade máte, plus eikost pro dve deti? Dekuji
Máme Marimex 4,57m s vnitřní sítí (určitě bezpečnější). Děti 3,5 a 12 a řádí všichni, včetně kamarádů, když přijdou. Máme ji 4 roky a úžasná věc, skáčou, hrají si tam, nebo jen třeba leží a čtou.
Máme trampolínu 5m velkou a je to uplně super věc..za 1.pro mě na hubnutí za 2.pro dětičky, máme ji přes 4roky a tuk tuk nikdy žádná nehoda, děti ví co mužou a nemužou.
Děti mají 5,7,9 a skoro 11,jsou tam vždy po 2 at mají prostor ![]()
Anonym..věk dětí, děkuji.
@elda píše:
My máme trampolínu 10 let… tři úrazy, jen jedno dítě bylo naše. Zbytek bratranec a švagrvyužívaly ji i malé děti, spíše k válení, běhání, prostě dle svých schopností. Bezpečnost obecně nezaručíš - dcera si a trampolíně vymkla kotník když jsme u ní stáli a byla na trampolíně sama…jdou jen snížit rizika. Pokud jsi úzkostná matka, trampolínu nepořizuj. Nejmladší syn má teď 10 a je na trampolíně pořád, i se spolužáky. Snad to přežijí ve zdraví- rozhodně je nehlídám. I já občas skáču, je to fajn pohyb. Celkově tuto investici hodnotím jako dobrou. Máme 3,6 metru, stačí bohatě.
@AH píše:
Nemam a bojuju doma ze v zadnem pripade. Deti by sice radi, byvaji nadsene, ale me to neprijde uplne zdravy pohyb a bezpecne. A nezapomenu kdyz na pohotovost v lete prijela placici holcicka a zachranari mezi sebou „no jo, zase trampolina“. Jela do prahy na operaci.
Co pro takhle maly poridit nafukocaci skakaci hrad? Jinak my poridili domecek, to je TOP pro obe deti(3 a 1 rok), ted budem montovat klouzacku a k tomu hrazdu, kruhy a houpacku.
Nejlépe děti nepustit ani na kolo, na kolečkové brusle, hlavně ať nelozí na strom, nedej bože na prolézačky, mám v živé paměti, když jsme byli na pohotovosti a přivezli tam kluka s rozbitou hlavou (hodně) a spadl z prolézačky, dále tam bylo dítě se zlomenou rukou, které spadlo z kola.
Dítě obalit do bublinkové fólie a nejlépe ani nepouštět ven, přece by si mohlo někde ublížit ![]()
Pamatuje si někdo naše dětství, kolo, lyže vše bez helmy a bez dozoru, káry udělané z kočárku a jízda z kopce, lození na stromy a světe div se, ale spousta nás to nepřežilo.
Máme trampolínu 3,6 metry a dceru to nejvíc bavilo právě od 2 do 4 let, to skákala pořád, od 5 let už moc nemá zájem, jedině když je u nás na návštěve sousedovic chlapeček o rok mladší než ona,
samu ji to tam už nebaví skákat ![]()
Ahoj, máte venku klasickou trampolínu s vnitrni/vnější ochrannou sítí? Využiji to deti? Mám dvě malé skolkove deti. Na zahradě maji jen písek. 5 minut od nás hřiště- klouzacka, houpačka. Deti maji 2 a 3 roky. Na trampolíně už skakaly u tchyne, ale ta nás pozve tak 2× za leto. Jde mi hlavně o bezpečnost, často ctu jaké jsou na tom úrazy…
Jakou popripade máte, plus eikost pro dve deti? Dekuji