Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Já ho občas musím vypnout a zapnout, aby to nedelal. Jinak nevím, se stejným problémem sem reklamovala tablet a jak se dostal do ruky opravari, tak jel normálně a vrátili mi ho, ze žádnou poruchu nemá ![]()
@Kriss Tina vypínám denně. Pokud se toto stane, musím vypnout i 3× po sobě.
@Billi píše:
Rok a půl mám mobil. Kolem Vánoc mi začal blbnout. Nedělá to pořád, ale tu a tam, tak 4× denně, se „zblázní“ a nejde nic napsat, přeskakují aplikace, když vyhledávám, tak si tam skáče, co chce. Asi problém v displeji.
Přitom se k němu chovám velmi pěkně, nenosím po kapsách, v kabelce má svoji polstrovanou kapsu, nikdy mi neupadl, dětem nepůjčuju, mám na něm ochranné sklo a za celou dobu neprasklo.
Stejný typ mobilu mají další 4 členové rodiny a nikdo s tím problém nemá.
Vyměnila jsem ochranný kryt, měnili jsme ochranné sklo (co kdyby náhodou), mobil jsme vrátili do továrního nastavení - 2× a nic z toho nepomohlo.
Teď uvažuju, jestli má smysl ho reklamovat. Jakou máte zkušenost? Nebo jste někdo zažil s mobilem něco podobného a byla to nějaká blbost, co nás ještě nenapadla?
Nemá. Už je to taková doba, že ty musíš prokázat, že ta závada tam je. Takže můžeš to nahrát jiným telefonem apod. a toto přidat jako důkaz. Bez důkazů to nemá vůbec smysl, vždycky ti to vrátí, že se závada neprojevila. Nebo pak dojít se znaleckým posudkem. Pak ti určitě reklamaci vezmou a vyhoví. Ale zase záleží, v jaké cenové kategorii seš.
Myslím, že to je dneska obecný problém. Taky se mi každou chvíli něco jen tak vypne, přepne, mobil si píše co chce ![]()
@Billi píše:
@Kriss Tina vypínám denně. Pokud se toto stane, musím vypnout i 3× po sobě.
Reklamujte.
@Dahlia0409 píše:
Myslím, že to je dneska obecný problém. Taky se mi každou chvíli něco jen tak vypne, přepne, mobil si píše co chce
No můj mobil tohle rozhodně nedělá. To by letěl z okna.
@Dahlia0409 píše:
Myslím, že to je dneska obecný problém. Taky se mi každou chvíli něco jen tak vypne, přepne, mobil si píše co chce
Občas nejsem schopná napsat ani slovo. I když píšu běžně rychle, tak místo ano se napíše aaaaaaadsfsnnnnnnmnnmooooioooo.
@Billi píše:
Občas nejsem schopná napsat ani slovo. I když píšu běžně rychle, tak místo ano se napíše aaaaaaadsfsnnnnnnmnnmooooioooo.
Tak takový problém nemám. Občas se odmítají dělat mezery mezi slovy, musím to smazat a napsat znovu, nebo se mi vyhodí aplikace, aniž bych z ni vyjela, jinak dobrý
@Dahlia0409 dneska jsem hledala pastelky na Sevtu, nebyla jsem schopná to ani přesunout dolů, protože jak jsem se dotkla displeje, otevřel se mi hned ten produkt.
Vypadávání aplikací beru jako normální.
A zkusila jste jej používat i bez ochranného skla? Mnohdy jej stačí sundat a přístroj začne pracovat tak, jak má. V tomto směru jsou lepší folie.
@Billi píše:
Rok a půl mám mobil. Kolem Vánoc mi začal blbnout. Nedělá to pořád, ale tu a tam, tak 4× denně, se „zblázní“ a nejde nic napsat, přeskakují aplikace, když vyhledávám, tak si tam skáče, co chce. Asi problém v displeji.
Přitom se k němu chovám velmi pěkně, nenosím po kapsách, v kabelce má svoji polstrovanou kapsu, nikdy mi neupadl, dětem nepůjčuju, mám na něm ochranné sklo a za celou dobu neprasklo.
Vyměnila jsem ochranný kryt, měnili jsme ochranné sklo (co kdyby náhodou), mobil jsme vrátili do továrního nastavení - 2× a nic z toho nepomohlo.
Teď uvažuju, jestli má smysl ho reklamovat. Jakou máte zkušenost? Nebo jste někdo zažil s mobilem něco podobného a byla to nějaká blbost, co nás ještě nenapadla?
@Prostě Vodnář myslíte, že by to zacalo po víc jak roce používání a dělalo to problémy jen někdy?
Ano, možné to je, ale musí se to vyzkoušet. Byla by to první věc, kterou bych zkusil. Pochopitelně to tím nemusí být, může se přehřívat, může mít špatnou paměť… bez diagnostiky lze jen odhadovat.