Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem![]()
Máte tu některá zkušenosti s parfémy od této značky (Mavue)? Včera jsem je, mírně pod nátlakem
, zakoupila ve Westfield Chodov. 3 parfémy za cenu 1, no nekup to
Prý zaváděcí akce… no, v životě jsem zrovna tou cestou ve Westfieldu nešla, nevěděla jsem, jak dlouho tam jsou a tak jsem se nechala umluvit. Zase tak nereálné mi to nepřišlo…
Bylo mi to ale podezřelé a tak jsem doma pak začala googlit. Recenze spíš neexistují a když už, tak jsou extrémně pozitivní a nebo úplně negativní (ale přesně, jak jsem zažila já).
Existuje navíc diskuze, kde se sešly téměř samé negativní recenze (staré 2-4 roky) a já si nějak nemohu vybrat, co si myslet. Na voňavky jsem dřevo a tak to ani obecně neposoudím, zda je to OK, zda to opravdu voní dlouho atd. Je jich pár na prodej na vinted/bazaru, odkaz na jejich stránky (které podezřele nevypadaji) ale jinak v celém internetu kde nic tu nic.
Další recenze by mi pomohly, abych se rozhodla, zda parfémy vrátit, či nikoliv. Nejde mi teď tak o ty peníze a voňavky, jako o ten princip a potenciální podvod, který nechci podporovat.
Anonym z důvodu studu, že jsem jako důchodci, co se nechají napálit.
JJ, zaváděcí akce. ![]()
Na Zličíně otravujou už asi 3 roky a opakovaně mají zaváděcí akci.
Zatím je slušně ignoruju, ale naposledy jsem jim řekla, že si kupuju parfémy kvalitní.
Nesnáším jakýkoliv stánkový prodej.
Tohle je právě „nově otevřená prodejna“ (o slovu nově by se dalo polemizovat, řekla bych, že tam jsou plus minus o listopadu, dle recenzí). Takže to není stánek, ale regulérní obchůdek. Kdyby to bylo ze stánku, tak se na to vykašlu rovnou a nic nekupuju, plus Westfield vnímám jako drahé OC, kde bych šmejdy nečekala, tak jsem z toho na vážkách.
Každopádně, třeba ještě někdo napíše svou zkušenost, abych měla větší představu jak to je
.
Díky za příspěvek ![]()
Na westfieldu jsou už minimálně dva roky. Rotují tam v různých stáncích. Také se mě kdysi snažili ulovit na úžasnou zaváděcí cenu. Já ale nekupuji parfém na první dobrou. Potřebuji si ho očuchat a vyzkoušet na kůži. Pokud mi voní ještě doma, tak se pro něj klidně vrátím.
Jo, ještě jedna poznámka. Pokud jsi věc koupila v kamenné prodejně, ze zákona nemáš právo to vrátit bez udání důvodu. Byla by to pouze dobrá vůle toho obchodu.
Dneska mě tím nastříkali, že si to nemusím kupovat, říkám, že je to na mne silné a z takových parfému mě bolí hlava… A opravdu nehorázný smrad a už mě bolí hlava, nevoní mi to, ale to je otázka vkusu, za dva litry bych si to nekoupila, vůně jsou těžké a takové smíchané.. A to nemám problém si koupit drahý parfém, ale to co mi voní. Tohle jsou za mě vyhozené peníze, nedoporučuji.
Ahoj
taky jsem to koupila na chodově..moc jsem tomu nechtěla věřit ale upřímně mě jejich parfémy mile překvapily a už jsem tam byla pro další ![]()
Dobrý den! Koupila jsem parfém ’Mavue’ na Chodově! Chtěla bych zeptat, jestli náhodou někdo neví, mužů vůně vrátit zpátky!? Protože vubec nevoní. Když prodávali, říkálí, že vůně vydrží 12 hodin!!
Já vám tady popíšu zkušenost ze strany zaměstnance furmy mavue, ze začátku se popsali jako skvělou společnost, 200 korun na hodinu, z toho se pak stalo 150,– což bych ještě pochopila, když jsem přišla na školení tak jsem byla pod nátlakem abych se do půl hodiny naučila 2 oboustranné A4 papíry které byly plné forem jak nalákat zákazníky. Po tom co jsem tohle zvládla jsem přišla první den do práce kde jsem byla celé 3 hodiny než jsem podepsala výpověď, tlačili na mě že jestli hned něco neprodám, že skončím, že musím prodat minimálně 4 lidem atd. tak jsem zastavovala doslova každého člověka který prošel, z těch všech se chytlo asi 5 lidí a pouze jeden si odnesl parfém. Následně mi řekli ať podepíšu výpověd a odejdu. Abych ale na ně neházela úplnou špínu, oblíbila jsem si parfém z kolekce icône který voní jako liči a ještě z totéž kolekce ten černý. Každopádně nedoporučuji práci v této společnosti, je to tlak a buzerace
@zuzana440a píše:
Ahojtaky jsem to koupila na chodově..moc jsem tomu nechtěla věřit ale upřímně mě jejich parfémy mile překvapily a už jsem tam byla pro další
tvrdí prodejkyně těch no name smradů ![]()
Důvěru ve značku rozhodně nemám. Mamka patri přesně mezi ten typ lidi, který jakmile slyší slova jako „sleva“ a „akce,“ tak nakupuje… a tak jsme vůní z akce 3 za cenu jedné dostaly 3 holky v rodině. Nicméně formu prodeje hodnotit nemůžu, hodnotím samotný výrobek. Ne že by mi ta moje nevoněla, v tom se mamka celkem trefila, ale když si člověk přečte recenze na danou spolecnost, zjistí, že vůně pravděpodobně prodávají s průpovídkou, že vydrží až 12 hodin. V reálu je to tak hodina, maximálně 2 a muzu na sebe dát klidně 10 stříknutí… Na webu prodávají jeden za 2390, v recenzích lidi píšou, že v rámci akcí koupili jeden za 500. Obávám se, že toaletní vodou z drogerie za tři stovky uděláte víc parády a hlavně déle. Navíc, jistý polský výrobce kosmetiky a parfémů jim nějak často lajkuje sociální sítě. Dva tisíce za parfém jsem ochotná dát, ale určitě ne za tohle.
Pokud to někdo chcete fakt vyzkoušet, tak jsou toho plné bazary a Vinted.
Před třemi roky mi dcera jedena takový výhodný nákup nadělila. Vůně kořeněná, těžší. Voní celý den. Na rovinu jsem z toho byla rozpačitá. ale začala jsem ho jako šetrná trubka používat a nakonec jsem byla spokojená, koupila jsem si (samozřejmě v akci) další a teď jsem koupila i jako dárek. Ano, není to taková vůně, jako si koupíte v prodejně parfémů za 3500 - takové mám, používám, ale na denní použití to odpovídá ceně. Důležité je nenechat se zahltit voněním k mnoha druhům. Z toho si člověk nemůže vybrat. A NE, nejsem prodejce a oslovovači mne štvou. Je to podobné jako s prodejci čisticího gelu na brýle, který už více než 10 let ráda kupuji a jsem ráda, že jsem na ně kdysi narazila. Berte to jako nákup sportovního zboží v Decathlonu - službu udělá dobrou na určité úrovni.
Tak musím říct, že jsme dopadli stejně. Manžel byl v létě na Zličíně a také mu parfémy vnutili. Koupil dva za 1000, jeden dámský- zelený a pánský šedý pro syna. Když to přinesl domů, byla jsem skeptická, taky jsem si říkala, že beztak naletěl, ale vůně mi voněly, tak jsme začali používat a musím říct, že hlavně ten pro syna pánský šedý neskutečně krásně voní a opravdu vydrží celý den. Od té doby sháním, kde ten parfém zase koupím za tu cenu. I s tím mým jsem celkem spokojená i když ten pánský mi voní více. Musím říct, že předtím měl syn Armani - Aqua di Gio a vůbec nevydržel tak dlouho jak tento. Voní fakt krásně. Takže já jsem spokojená a až pojedeme příště do Prahy, tak je možná zase koupíme.
Nedavno mne taky odchytily, vodopad slov, kecy o vanocich a darcich a pak mi zacala strkat krabicky do rukou-ze prej pani prede mnou si myslela, ze je to “skryta kamera” bla, bla, bla 2600,– Tak jsem ji ty krabicky zase nastrkala zpet, nic jsem nekoupila a nikdy nekoupim! Litovala jsem jen, ze jsem s tou ukecanou cuzou ztratila 10 minut svyho zivota!!!
Manžel taky koupil v super výhodné akci… No, jedna vůně se mi líbila, tu jsem používala - občas. Jsem trochu úchyl na parfémy, mám jich hodně, od levnějších od Avonu po opravdu drahé od Chanelu, Shiseido, Yves Saint Lauren… Chanel mám ve skříni už deset let, ten je jen pro opravdu zvláštní příležitosti. A k věci…„parfém“ Mavue zbělal a zasmrádl (mám ho čtyři roky), tak jsem jim tuto skutečnost poslala i s fotkami a dotazem, jak je to možné… Odepsali, že je to vůně z roku 2018, takže už je několik let prošlá, proto je zkažená. Odepsala jsem, že ani na lahvičce, ani na krabičce nepíšou datum spotřeby a jiné parfémy mi tohle neudělaly ani po deseti letech. Jsem zvědavá, co mi odpoví…
Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem
Máte tu některá zkušenosti s parfémy od této značky (Mavue)? Včera jsem je, mírně pod nátlakem
, zakoupila ve Westfield Chodov. 3 parfémy za cenu 1, no nekup to
Prý zaváděcí akce… no, v životě jsem zrovna tou cestou ve Westfieldu nešla, nevěděla jsem, jak dlouho tam jsou a tak jsem se nechala umluvit. Zase tak nereálné mi to nepřišlo…
Bylo mi to ale podezřelé a tak jsem doma pak začala googlit. Recenze spíš neexistují a když už, tak jsou extrémně pozitivní a nebo úplně negativní (ale přesně, jak jsem zažila já).
Existuje navíc diskuze, kde se sešly téměř samé negativní recenze (staré 2-4 roky) a já si nějak nemohu vybrat, co si myslet. Na voňavky jsem dřevo a tak to ani obecně neposoudím, zda je to OK, zda to opravdu voní dlouho atd. Je jich pár na prodej na vinted/bazaru, odkaz na jejich stránky (které podezřele nevypadaji) ale jinak v celém internetu kde nic tu nic.
Další recenze by mi pomohly, abych se rozhodla, zda parfémy vrátit, či nikoliv. Nejde mi teď tak o ty peníze a voňavky, jako o ten princip a potenciální podvod, který nechci podporovat.
Anonym z důvodu studu, že jsem jako důchodci, co se nechají napálit
.