Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky poraďte, kde koupit levně svatební šaty. V mém okolí je X svatebních salonů, ale jenom 2 z nich mají šaty i na prodej a tam jsem si nevybrala… Nevadí mi šaty objednat online (ale kde, aby to nebyl AliExpress?) a nevadí mi mít ani šaty z druhé ruky. Cenu si představuju do 10 tisíc - budeme mít v podstatě jenom obřad, focení a oběd a to ve složení my, dcera, svědci a rodiče, takže budu mít šaty na sobě asi tak půl dne, nechci za ně dát majlant, ale ani nechci, aby vypadaly lacině. ![]()
Svatba bude v říjnu, takže ideálně dlouhý nebo 3/4 rukáv, ale nikde jsem nenašla pěkné, takže už beru asi i na ramínka…
Nejvíc se mi líbí ty viz. fotky, takže něco na tento styl.. problém je, že fotky jsou právě z AliExpresu a podobných eshopů, ze kterých objednat asi úplně nechci, aby mi nedošel jenom kus záclony ![]()
A proč si je nechceš půjčit? Jinak zkus stránky beremese.cz jestli to teda ještě existuje, tam jich bude hafo na prodej
Zkus vinted.
https://www.vinted.cz/…ty-s-vleckou
Tyhle mi přijdou podobné tomu, co hledáš…
Akorát teda je paní tahala po blátě…
Ale myslím si, že bys tam mohla najít to, co sháníš.
@pikola Protože chci mít svoje, koupené:)
Na beremese jsem nic nenašla:/
@Magical-eyes Vinted mám projekty celý včetně polských uživatelek:/
Ještě teda doplním, že mám trošku problém i s velikostí - potřebuju vel.36, ale přes prsa mám 95cm, což u většiny šatů odpovídá L
Výšku až tak neřeším, jsem sice maličká (154cm), ale nechám je zkrátit, s tím počítám u všech šatů…
@Marti.eM píše:
@pikola Protože chci mít svoje, koupené:)
Na beremese jsem nic nenašla:/
No já měla taky svoje koupené, ale kvůli něčemu jinému a pak jsem je pri stěhování dala do kontejneru na oblečení
za mě úplně zbytečný zabírání místa ve skříni
@Marti.eM píše:
Ještě teda doplním, že mám trošku problém i s velikostí - potřebuju vel.36, ale přes prsa mám 95cm, což u většiny šatů odpovídá LVýšku až tak neřeším, jsem sice maličká (154cm), ale nechám je zkrátit, s tím počítám u všech šatů…
tak ber ty s tou špinavou spodní obrubou - za 1200 jsou hezké a spodek dáš beztak pryč
Tak si je nech ušít. Mě vyšly svatebky na pět tisíc, kombinace satén, krajka. Taky nemám konfekční postavu.
@pikola píše:
No já měla taky svoje koupené, ale kvůli něčemu jinému a pak jsem je pri stěhování dala do kontejneru na oblečeníza mě úplně zbytečný zabírání místa ve skříni
Já svoje měla na Halloweenu jako Bílá paní a na Mikuláše za anděla
.
V roce 2015 jsem šaty koupila z Ameriky (Češka, která tam bydlela), šaty vyšly na 1500,–, úprava od švadlenky za 500,–. Stránky už nevím, ale našla jsem je přes aukro.
@Janli píše:
Tak si je nech ušít. Mě vyšly svatebky na pět tisíc, kombinace satén, krajka. Taky nemám konfekční postavu.
Přesně tak…
Jestli chce mít něco jako na těch fotkách, tak se s takovouhle jednoduchou „záclonovinou“ do desítky vejde úplně bez problémů. A ještě to bude na míru, což u natolik nekonfekční postavy bude dost podstatné.
Já zkusila zadat svatební šaty na Vintedu a vyhodilo mi jich to tolik, že sem se tím prodírala asi tejden ![]()
Nakonec jsem si tam koupila dvoje, za směšnou cenu, jedny na obřad, druhý jako „popůlnoční“, případně kdybych se něčím polila a pod., tak mít prostě něco náhradního.
Mají tam od jednoduchých za pár stovek po vymakaný za deset i víc tisíc.
Klidně zkus ten Aliexpress, jen koukej na hodnocení a reálné fotky. Kupovala jsem tam šaty za nějaké 3000 i s poštovným a byly naprosto v pohodě. Budu je teď prodávat, ale asi by ti byly velké. Stylově jsou podobně co chceš, jen tedy bez růkávů.
Tedy koupila jsem dvoje s tím že snad jedny budou OK a nakonec byly krásné oboje, tak jsem se vdávala v těch ve kterých jsem se cítila lépe. Oboje tedy budu prodávat, jedny nošené, druhé ne.
Já chtěla svoje, abych se při obřadu a párty nemusela strachovat, že půjčené šaty někde zničím a ve výsledku jsem byla moc spokojená. Měli jsme malou svatbu.
@Marti.eM píše:
Ještě teda doplním, že mám trošku problém i s velikostí - potřebuju vel.36, ale přes prsa mám 95cm, což u většiny šatů odpovídá LVýšku až tak neřeším, jsem sice maličká (154cm), ale nechám je zkrátit, s tím počítám u všech šatů…
Jo to znam byla jsem jako proutek 55kg 175 a prsa 5ky. zaboha jsem nemohla sehnat saty v 90 l aby sedly..a myslim ze by to byl orisek i ted..