Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tak my kameru nemáme, ale táta nás jako malý natáčel a pouštět si to je fakt supr. Ale asi kameru kupovat nebudeme, táta natáčí i vnoučata, když jsme u něj a kdyby jsme chtěli, tak nám ji určitě půjčí. Ale má teda takovou uplně malinkou, takže nosit to sebou není žádná zátěž, ale asi byla drahá
značku bohužel nevím ![]()
ahoj, kameru máme a využíváme. Velmi ráda se podívám za pár (desítek) let na syna, jaké to bylo, když byl malý. Takže natáčíme, ale ne hodinové záznamy, ale pokud dělá něco zajímavého, chytneme kameru, natočíme 5 minut nebo pár desítek sekund, dokud je to „zajímavé“ (tipuji týdně tak 10 minut). Z foťáku takovou kvalitu nedostaneme, nemáme tak kvalitní. Kamera je lehká a skladná. Prckovi, že je točen, zatím vůbec nevadí, jen se občas po kameře vrhá a chce si s ní hrát
Rodině záznamy nepouštíme, ti vidí prcka on-line ve vývoji, tohle je myšleno pro nás s manželem a synem jako památka na jeho dětství, která významu nabyde až za pár let. Myslím, že se člověk už tak trochu zná, tak ví, jestli kameru zahodí a nebude používat, nebo si bude ty záznamy dělat a podle toho je asi dobré se zařídit.
edit - je jasné, že to chce záznamy potom sestříhat a je pravda, že je s tím docela práce, tohle člověka buď chytne nebo ne, což se zase dopředu moc otipovat nedá ![]()
Příspěvek upraven 28.11.11 v 11:28
Ahoj my jsme ji kupovali taky kvuli prckovi, chteli jsme nejakou levnejsi nakonec jsme vzali docela drahou , ktera nataci v HD kvalite a je super. docela dost ji vyuzivame, zrovna vcera jsme nataceli na oslave, jinak to pak mame v pc. jsou na to ruzne programy, kam si to nahrajes, popripade sestrihas. ted snad i vic natacime nez fotime.
Nečetla jsem celou diskuzi, ale koupila bych si teda lepší telefon, kde je kvalitní kamera. Telefon většinou máš po ruce pořád.Na kameru si musiš vzpomenout.
Máme (Sony). Já chtěla dát chlapovi na lepší foťák, aby mohl natáčet holku, protože jeho foťák má HODNĚ mizerná videa. Jenže chlap si raději vybral kameru. Docela jsem za ni byla ráda na plavání.
A natáčíme sem tam různé vývojové dovednosti holky.
Nemame. Mladsiho si obcas natocim na fotak, kvalita je myslim dost dobra (jediny problem vidim v tom, ze to sezere hodne pameti z karty, takze treba na dovolenou to chce radsi karty dve).
Se starsim synem mam doma pytlik s fotkama, foceno klasicky na film jeste, a taky mi to staci
. Dnesnimu nataceni a hlavne foceni tisicu fotek s ditetem
vubec neholduju.
Mrzi me jen, ze nemam zachycenu se starsim treba vanocni besidku ze skoly apod., jeste jsem digit.fotak nemela.
Máme, dlouho jsme zvazovali jakou vybrat, nakonec jsem se poradila s kamaradem, ktery pracuje jako profi kameraman (toci dokumenty po cele evrope, je fakt sikovnej) - nase pozadavky byly kamera pro rodinne dovolene u more, vylety, oslavy s kvalitnim obrazem, zvukem, na karty, poradil nam panasonic hc-v10ep. Stála 5500, a jsme opravdu spokojeni, super zvuk, obraz jak v televizi, stabilizator i zoom je v optice fakt super vecicka. Zkouseli jsme tocit na dovci sousedy ve vile vzdalene nakych 200-300m a obraz suprovej( zrovna tam nikdo nebyl ale meli tam uklizeno:) Myslim si ze tady plati za malo penez hodne muziky!. Nekdo tady psal ze kameru maji ve skrini protoze neni po ruce, u nas je teda porad, je fakt malicka, muj manzel ma dokonce problem protoe ma velke ruce s ovladanim. Takze v nasem pripade lezi ve skrini fotak:)
Maminky prosim Vás, vy které máte ty starší videokamery co jsou na kazety a připojují se na video, jde to připojit i na pc? jde mě o to, zda se to dá nějak přehrát a vypalit na dvd.
@zanulinek píše:
Maminky prosim Vás, vy které máte ty starší videokamery co jsou na kazety a připojují se na video, jde to připojit i na pc? jde mě o to, zda se to dá nějak přehrát a vypalit na dvd.
měli jsme jí ještě před rokem, ale nezkoušeli jsme to-blbnula už delší dobu.. tak nevím, ale vím, že za 50 korun se to dá z vhs přendat na normální cd-dvd.. otázkou je, jestli se to vyplatí.. koupili jsme novou kameru za 4000 a natáčí pěkně:)..(já momentálně natáčim v HD kvalitě mým foťákem-doporučuji- Nikon coolpix L810.. )