Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
ahoj, zvažuji koupit na vánoce společný dárek videokameru aby jsme si mohli natáčet malinkýho, ale neím jestli to v dnešní době vůbec k něčemu je??? nikdy jsem to ani nedržela v ruce tak ani nevím jak to funguje-zatím malýho natáčíme na digi foťák, ale kvalita nulová
jakou vybrat, za kolik peněz, natočený materiál sestříhám díky nějakýmu programu v PC? využíváte ji nebo vám leží doma?
děkuji za přiblížení této vymoženosti
jsem sto let za opicema ![]()
Nemám a ani nechci. Švára točil pár minut po porodu a pak už skoro nic.
Taky bych to nekupovala, zaprve nesnasim, kdyz s tim na me nekdo miri a za druhe vse tocim na fotak a kvalita je dost dobra… ![]()
Na druhou stranu ted, kdyz se divam na „domaci video“ kdyz mi bylo treba pet, tak se rezu smichy a rada si to poustim…
![]()
Ahoj. Máme (kupovali jsme ji těsně před narozením starší dcery) a od té doby, co máme možnost natáčet video na foťáku, tak se kamera válí doma. Když jsem pak chtěla stáhnout všechny videa z ní, tak jsem zjistila, že je potřeba vyčistit hlavu, akorát mi v obchodě blbě poradili a já tam tu čistící pásku nechala projet moc dlouho (řekli mi 3 minuty a ono to mělo být 3 s), takže kamera je kaput
. Foťák mívám víc při ruce, většinou ho mám s sebou i venku, na výletech, na návštěvách atp. Teď mám videokameru dokonce i v mobilu.
Příspěvek upraven 28.11.11 v 10:25
mám z toho taky právě strach aby jsme to využili, ráda by jsem si malýho natočila, ale zároveň se sama nesnesu vidět ani na fotce, natož se hýbat na obrazovce
takže by jsem utíkala ze záběru, takže leda fakt točit toho malýho aby jsem tam já nebyla nikdy vidět
Máme doma starou kameru po tchánovi. Ze začátku jsme sem tam něco natočili, ale posledních minimálně 5 let leží ve skříni. Ani tchán s tou novou nic netočí. Můj táta má taky, ale ten ji využívá hlavně díky svému koníčku.
Mám kvalitní foťák, takže když je nutnost, natáčím foťákem anebo mobilem (ten má stejný rozlišení jako náš foťák)
já právě malýho točím taky na foťák, ale ta kvalita-no jako je poznat že je to on, ale nijak super
fotek máme mraky, ale chci mít zachovaný i jeho úsměv, lezení,… prostě v pohybu aby jsme viděli jaký to bylo miminko ![]()
Kameru máme, je skvělá, dělá krásné fotky, má strašnou spoustu různých funkcí. Kupovali jsme ji asi před pěti lety skoro za 40 tisíc. A jak dopadla? Válí se ve skříni, dva roky na ni nikdo nesáhl, protože všechno, co potřebuji zajistí foťák a kamera je na dnešní dobu takových rozměrů, že prostě nemám chuť ji někam tahat
![]()
Ovšem to je tak, když manžel musí nutně mít něco dokonalého a pak ani neví, že to má
![]()
goldenka píše:
já právě malýho točím taky na foťák, ale ta kvalita-no jako je poznat že je to on, ale nijak super
fotek máme mraky, ale chci mít zachovaný i jeho úsměv, lezení,… prostě v pohybu aby jsme viděli jaký to bylo miminko
Tak u nás ve foťáku i v mobilu je kvalita celkem dobrá (neříkám, že jako filmy v TV
, ale k těmhle účelům to bohatě stačí). Jinak souhlasím, že mít natočená videa s dítětem je krásná věc a něco na fotkách prostě nezachytíš.
My kameru máme. Dostali jsme jí k Vánocům od tchýně. Používáme jí docela dost. Natáčíme teda spíš malýho, bereme sebou na výlety atd. Za mě to docela praktický je no. Občas nahrávám z mobilu, ale kvalita děs
. V balení je CD s programem na sestříhání a úpravu videa. My máme tuhle http://www.excelfoto.cz/…5-11055.html .
Koupila bych lepší foťák, který bude umět kvalitní videa ![]()
Nejsem příznivcem videokamer, člověk pro to musí mít cit, aby z toho pak nevzniklo tříhodinové video, jak mimino leží a čučí do stropu, u kterého každý umře nudou
A ty krátké sekvence si natočím i na ten foťák, kdybych to chtěla dát někdy dohromady - nebo pro nějaký vtipný moment, zážitek…
Třeba když to vidím na dovolených, jak někdo natáčí několik minut vodopád, úplně lituju tu rodinu, co se na to pak bude muset dívat a obdivně vzdychat
![]()
kameru mám, děti průbežně natáčíme.
Staršímu jsem sestříhal první rok, pěkně s muzikou, animace… ale potom už nic
Není na to čas ani chuť, vše si stahujeme na HDD do počítače s tím, že jednou až bude čas.....
Můj výhled je tento : nikdo s tím už nic dělat nebude, bude to někdě v počítači uložený, počítač se rozbije a o vše přijdeme. Řekneme si že to je škoda, ale nedá se nic dělat.
Nebo přijde jiný formát, medium a záznamy už stejně neuvidíme.
Kameru bych doporučil někomu, kdo bude mít chuť a čas to dál zpracovávat.
Já osobně preferuji fotky, přijde mi to jednudušší, aktuálnější a zábavnější… ![]()
lepší foťák jsem taky zvažovala, ale chtěla jsem zrcadlovku něco fakt lepšího, cca 15000, no a je to dost peněz, na takový to domácí blikání
jednu zrcadlovku máme, ale je na klasický film
hrůza bojím se něco vyfotit, vadí mě že to nemůže flákat jednu za druhou a pak si v klidu vybrat pěknou fotku
no a pak máme digitál za 2000-asi 3roky starý, takže kvalita nic moc
Videokameru máme, dostala jsem ji předloni k narozkám a používáme jí. Natáčíme malého každý měsíc a za ten jeden měsíc života máme vždycky jedno DVD - přítel upraví, sestříhá. Kameru jsme měli vždycky už když jsme byli malí a strašně ráda jsem se na to pak dívala. Máme Sony DCR-DVD105E: http://www.iocp.cz/…kamera-5818/, maximální spokojenost.