Materiál lyžařských kalhot

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10726
26.10.17 08:04

Materiál lyžařských kalhoty

Mám v tom guláš - lyžařské kalhoty pro sjezdování, z jakého mají být materiálu? jsem si vždycky myslela, že z takovýho tlustýho a la dřívější oteplovačky, ale v lepší kvalitě. teď jsem narazila i na to, že softwheelový. Který jsou lepší a proč? A pokud sowtsheel, tak vím, že je teplejší, tenčí, prostě různý druhy, tak který?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25101
26.10.17 08:16

@tasa Softshell se dneska používá na kde co. Já ho moc ráda nemám, ale ta jedna zimní/lyžařská bunda, co ji mám, je fajn. Mě se zdá, že to nedýchá. Ale kupujeme si bundy tak do 2000, možná ty dražší jsou příjemnější.
V čem je lepší, těžko říct. Možná tolik neprofoukne. Ale to podle mě i ty klasické materiály. Důležité je taky se o to dobře starat - skladování, praní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
26.10.17 08:24
@Aries6 píše:
@tasa Softshell se dneska používá na kde co. Já ho moc ráda nemám, ale ta jedna zimní/lyžařská bunda, co ji mám, je fajn. Mě se zdá, že to nedýchá. Ale kupujeme si bundy tak do 2000, možná ty dražší jsou příjemnější.
V čem je lepší, těžko říct. Možná tolik neprofoukne. Ale to podle mě i ty klasické materiály. Důležité je taky se o to dobře starat - skladování, praní.

no a co se týče event. vyválení se ve sněhu, u dítěte, pochopitelně, lyzar-začátečník…? co se spíš nepromočí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25101
26.10.17 08:28
@tasa píše:
no a co se týče event. vyválení se ve sněhu, u dítěte, pochopitelně, lyzar-začátečník…? co se spíš nepromočí?

Já si myslím, že oboje stejně. Doporučuju dokoupit ještě impregnaci a třeba zadek přestříkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
26.10.17 08:32
@Aries6 píše:
Já si myslím, že oboje stejně. Doporučuju dokoupit ještě impregnaci a třeba zadek přestříkat.

a kterou impregnaci? si nejsem jistá, jestli na její učinky věrim, viz mé ucinky, resp. neucinky u impregnace bot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
26.10.17 10:12

Tak záleží, jak jsi zimomřivá. Ale mě by v softshellových kalhotách umrzl zadek při sezení na sedaččce a neumím si představit ani bundu z tohoto materiálu na lyže. Možná na takovou „jarnější lyžovačku“ nebo když je fajn a svítí slunce. Bohužel lyžovaček, kdy je ideální počasí, jsem na svahu za ty roky co jezdíme zažila tak málo, že by se dali spočítat na prstech… asi i jedné ruky. Já nevím, ale nám pořád buď fučí nebo nekonečně sněží nebo i prší… :nevim: A na to softshell nestačí.¨
Kalhoty mám 10 000 vodní sloupec, bundu dokonce 20.
Ten lacinější softshell mi navíc přijde, že je totálně neprodyšnej.
Kalhoty mám ráda i s nějakou hřejivou podšívkou. Už jsem si i koupila takové, co nebyly vypolstrované, měly odrážet díky použité technologii teplo zpět na tělo… no a povím ti, že mi prostě na sedačce pravidelně mrznul zadek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
26.10.17 11:04

Mě by třeba zajímalo, jestli existují kalhoty za méně než 1000 pro dítě, které se učí lyžovat a tudíž bude padat, znám Lidl, nesedí, Wolf, neuveden vodní sloupec, YDI-neuveden sloupec…asi proste skončím u těch dražších. no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
26.10.17 11:08

@tasa Zkus pohledat na bazárcích. Já teda pro děti kupuju lyžařské věci na bazárku dost často. Mají to na rok… tak nevidím důvod kupovat úplně nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
26.10.17 11:59
@Black Cat píše:
@tasa Zkus pohledat na bazárcích. Já teda pro děti kupuju lyžařské věci na bazárku dost často. Mají to na rok… tak nevidím důvod kupovat úplně nové.

no právě, moje dítě roste jako z vody, a zejm. kalhoty ma na chvili. Momentalne na bazarcich ani burzách nic není, ale dekuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25101
26.10.17 12:11
@tasa píše:
a kterou impregnaci? si nejsem jistá, jestli na její učinky věrim, viz mé ucinky, resp. neucinky u impregnace bot

TAk já mám vyzkoušeno, že funguje. Samozřejmě ne věčně, ale třeba na ten zadek dobrý. Musíš si přečíst konkrétní impregnace, na co je.
@Black Cat Já mám bundu fakt teplou až až. V zimě ji vytahuju, když je hodně po nulou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák