Vracení zboží v obchodě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4346
24.10.17 18:26

Vrátí mi v obchodě peníze?

Ahoj, dneska jsem si v obchodě koupila dlouhou vestu s chlupem v pudrové barvě. Doma jsem si ji zkoušela (na černém oblečení) a zjistila jsem, že příšerně pouští chlupy. Když ji vysvleču, vypadám jak olezlej maltézák :zed: Chmýří je po půlce bytu a to nemluvím o tom, jak nepříjemně dráždí v nose. Zkoušela jsem ji vzít válečkem na chlupy, ale je to k ničemu. Stála 2.000,– a čekala jsem, že to nebude úplnej šunt :roll: Nikdy jsem snad nic nevracela, většinou peníze oželím, ale tohle mně fakt štve. Prostě je nenositelná. Do obchodu jsem se snažila dovolat, ale mají vyplý tel. Zítra se tam chystám. Etiketu jsem naštěstí nesundala, doklad mám. Na co mám být připravena? Vrátí mi peníze nebo si tam budu muset něco v této hodnotě vybrat? Upřímně si nechci kupovat za každou cenu něco, co nepotřebuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6611
24.10.17 18:29

Máš právo na reklamaci. Zbytek je jen jejich dobrá vůle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
24.10.17 18:29

A co máš napsané na účtence? Docela dost obchodů tam uvádí podmínky vrácení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
24.10.17 18:30

Pokud je to obchod kde jsou kabinky - tudíž se dá zboží vyzkoušet, tak v 90% peníze nevrací, ale nabízí zboží ve stejné hodnotě…je to jen na ochotě obchodu jak se k tomu postaví. vím že třeba hm nevrací, musíš si vzít něco v hodnotě zboží

• Citovat
  • Upravit
4346
24.10.17 18:30

@jakanas tak to jsi mě moc nepotěšil :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
24.10.17 18:33

@ka-tka Ohledně vrácení nic. Právě proto jsem tam zkoušela volat, ať tam třeba nejezdím zbytečně s tím, že mě pošlou do háje zeleného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
24.10.17 18:33

Většina obchodů co jsem měla zkušenost tak vrátí peníze :) ale je to jen jejich dobrá vůle pokud to není klasická reklamace

• Citovat
  • Upravit
4367
24.10.17 18:34

Ja bych k tomu pristupovala jako k reklamaci. I kdybych mela tvrdit, ze to byl dar /tudiz neskouseny/, ale ani tady nevidim duvod, proc by to nemeli uznat jen proto, ze maji kabinky. Podle me je to vada a i kdybych mela cekat 30 dni, tak poustec chlupu nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27569
24.10.17 18:36

My peníze nevraceli měnili jsme za zboží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
24.10.17 18:36

@Halamka Děkuji. Já se na to taky dívám jako na skrytou vadu. Při zkoušení jsem na sobě měla světlý svetr, takže jsem si ničeho všimnout ani nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
24.10.17 18:42
@Koty píše:
@Halamka Děkuji. Já se na to taky dívám jako na skrytou vadu. Při zkoušení jsem na sobě měla světlý svetr, takže jsem si ničeho všimnout ani nemohla.

tak ono reklamace většinou trvá 30 dnů - zboží se posílá výrobci ( pokud to jde ) a nakonec to uznat nemusí a peníze nevrátí..takže nevím no..možná lepší si za ty peníze vybrat něco jiného.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
587
24.10.17 18:45

Asi si chce dopředu rozmyslet, jestli to chceš vrátit nebo reklamovat. V případě vrácení spíš bývá obvyklé, že si musíš vybrat zboží za stejnou cenu (vrácení peněz výjimečně z dobré vůle). Vyřízení reklamace 30 dnů a výsledek nejistý. A teď babo raď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
24.10.17 18:45
@smurfka píše:
tak ono reklamace většinou trvá 30 dnů - zboží se posílá výrobci ( pokud to jde ) a nakonec to uznat nemusí a peníze nevrátí..takže nevím no..možná lepší si za ty peníze vybrat něco jiného.. :nevim:

Pokud mi vůbec tuto možnost nabídnou :nevim: Aspoň budu vědět, jak moc seriózní obchod je a jestli se příště radši vyhýbat velkým obloukem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
24.10.17 18:48
@Ewiczka píše:
Asi si chce dopředu rozmyslet, jestli to chceš vrátit nebo reklamovat. V případě vrácení spíš bývá obvyklé, že si musíš vybrat zboží za stejnou cenu (vrácení peněz výjimečně z dobré vůle). Vyřízení reklamace 30 dnů a výsledek nejistý. A teď babo raď.

Výměna zboží je asi taky z dobré vůle, že? Jako asi je pro mě přijatelnější to vyměnit než riskovat, že mi ten maltézák zůstane doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27569
24.10.17 18:48

@Koty udělej smutný oči na prodavačky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie