Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Já bych se nepokoušela vracet, ale reklamovala bych. To přeci není normální, aby to takhle pouštělo chlupy.
@Žaňulin No to není pravda, na to máš nárok je při nákupu po internetu. V kamenném obchodě je to vyloženě na prodejci.
@Monchichik píše:
Já bych se nepokoušela vracet, ale reklamovala bych. To přeci není normální, aby to takhle pouštělo chlupy.
Já mám právě obavu, že reklamaci zamítnou a já můžu vestu hodit do koše. Uvidím zítra. Třeba mi nenabídnou ani výměnu za jinou věc a já nebudu mít jinou možnost. Ach jo - zlatý nakupování přes net.
@Koty Tak já zase nerada nakupuju přes net, protože mi to buď nesedí a nebo přijde nějaká hrůza
. Tak uvidíš zítra, šla bych tam s tím, že se to nedá nosit, chlupy jsou z toho všude a co teda s tím. Když budeš usměvavá a v pohodě, tak by mohly být vstřícné.
Tohle není případ, že si to rozmyslím, nebo že mám špatnou velikost. Tohle vypadá na vadu výrobku a to se těžko může hrát na „peníze nevracíme“. Je jedno, jestli to zkoušela v obchodě. Pouštění spousty chlupů asi nebude běžná vlastnost. Je možné, že to bude chtít posudek od znalce, ale pokud to dopadne OK, i znalce zaplatí obchodník.
@Ivan PPZ píše:
Tohle není případ, že si to rozmyslím, nebo že mám špatnou velikost. Tohle vypadá na vadu výrobku a to se těžko může hrát na „peníze nevracíme“. Je jedno, jestli to zkoušela v obchodě. Pouštění spousty chlupů asi nebude běžná vlastnost. Je možné, že to bude chtít posudek od znalce, ale pokud to dopadne OK, i znalce zaplatí obchodník.
Takhle nějak to cítím, akorát jak se znám, než se s někým handrkovat a ztrácet čas dohadama či soudníma tahanicema kvůli takové částce, radši nad tím mávnu rukou
Uvidím zítra. Třeba mě echt naštvou a to pak neznám bratra ani sestru ![]()
Jj, to máš pravdu. Právě proto snad poprvé v životě jdu něco reklamovat. Teda aspoň to zkusit.
@Žaňulin píše:
Obchod ti musi nenosene neprane oblečeni do 14 dni vrátit, zvlast pokud mas uctenku a cedulku na oblečeni. Max. By ti nemuseli vrátit penize, ale měli by te nechat si vybrat jiné věci v te hodnotě… ale to snad nehrozí
to je kravina
@Koty píše:
Jj, to máš pravdu. Právě proto snad poprvé v životě jdu něco reklamovat. Teda aspoň to zkusit.
Zrovna dnes jsem dával zamítnutou reklamaci na boty ke znalci, dělá i textil při nejhorším ti pošlu kontakt:-)
@jakanas píše:
Zrovna dnes jsem dával zamítnutou reklamaci na boty ke znalci, dělá i textil při nejhorším ti pošlu kontakt:-)
Díky moc, ale nebude to potřeba.
Prodavačka mi řekla, že mi to jako reklamaci nevezme, že ta vesta prostě taková je a že její kamarádka ji prohnala sušičkou a už nepouštěla, což jsem odmítla udělat s tím, že to v žádném případě riskovat nebudu. Vyměnila jsem ji u nich za jiné zboží, s tím neměla vůbec problém. Naštěstí se mi tam toho líbilo dost, takže jsem nakonec spokojená, i přesto, že s postojem prodavačky v podstatě nesouhlasím.
@Koty Prodavačka jí na reklamaci vzít musí. A když to ví, měla tě na to upozornit při nákupu, pak by sis jí asi nevzala, ne? No hlavně že sis vybrala něco jiného a dobře to dopadlo.
Obchod může udělat ledasco, ale nesmí odmítnout reklamaci. Klidně ji pak může vyřídit negativně, ale ne odmítnout. ČOI by to jistila.
@Monchichik i kameny obochod ale musi vyřizovat reklamace a jsou tu stejne někdy podobně podmínky…
@jakanas kravina to neni… dělala sem v obchodě a takhle sme to dělali a dělám to i sama jako zákazník… sama vidíte ze to tak udělali v obchodě i u zakladatelky…