mateřská

58
13.5.10 11:08

mateřská

ahoj holky,
zaměstnaná jsu od 2006 a nyní jsu na neschopence v 19tt. Můj hrubý měsíční plat byl 15tis. a chci se zeptat… Můžu si předem vypočítat, jakou budu mít mateřskou? Šla bych asi na 3roky, přemýšlela jsem, že na dva, protože za 2roky chceme další, ale kdyby to nešlo, tak ať nemusím do práce, když malýmu budou jen 2roky…Ale to je nějakou dobu po porodu nějaká částka a pak jiná,ne? A má na výpočet mateřské vliv teď ta nemocenská? Nezlobte se, je to asi zmatenéj dotaz, ale mám v tom hroznéj guláš!!! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ish
5353
13.5.10 11:20

http://www.penize.cz/…vypocet-2010
http://www.rodicovsky-prispevek.cz/
Podle mě na dvouletý rodičovský příspěvek nedosáhneš, budeš si muset zvolit mezi 3- a 4-letým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
13.5.10 11:22

Majo, dvoletou variantu můžeš zvolit pouze pokud tvůj hrubý denní plat činí 380kč a výš. To si myslím, že u tebe nebude. Já měla výplatu kolem 12-13tis. a vyšlo mi to na 379kč :evil: Jak se počítá PPM, v tom už se teď taky nevyznám, dřív to bylo 67 nebo kolik % z platu..teď fakt nevím. Tříletá varianta znamená, že budeš mít RD necelých 8000kč po celou dobu. U dvouleté je to přes 11tis. celou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
13.5.10 12:37
maja 69 píše:
ahoj holky,
zaměstnaná jsu od 2006 a nyní jsu na neschopence v 19tt. Můj hrubý měsíční plat byl 15tis. a chci se zeptat… Můžu si předem vypočítat, jakou budu mít mateřskou? Šla bych asi na 3roky, přemýšlela jsem, že na dva, protože za 2roky chceme další, ale kdyby to nešlo, tak ať nemusím do práce, když malýmu budou jen 2roky…Ale to je nějakou dobu po porodu nějaká částka a pak jiná,ne? A má na výpočet mateřské vliv teď ta nemocenská? Nezlobte se, je to asi zmatenéj dotaz, ale mám v tom hroznéj guláš!!! :nevim:

28týdnů máš mateřskou dovolenou. Ta se nastupuje 6-8 týdnů před termínem porodu a počíta se z platu (nejsem učetní, takže jak, neporadím). Po uplynutí mateřské přecházíš na rodičovskou dovolenou, tu můžeš pobírat do 2,3 nebo 4 let dítěte. Částky se liší podle zvolené délky. Do tří let je myslím 7 600kč měsíčně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
13.5.10 12:38
maja 69 píše:
ahoj holky,
zaměstnaná jsu od 2006 a nyní jsu na neschopence v 19tt. Můj hrubý měsíční plat byl 15tis. a chci se zeptat… Můžu si předem vypočítat, jakou budu mít mateřskou? Šla bych asi na 3roky, přemýšlela jsem, že na dva, protože za 2roky chceme další, ale kdyby to nešlo, tak ať nemusím do práce, když malýmu budou jen 2roky…Ale to je nějakou dobu po porodu nějaká částka a pak jiná,ne? A má na výpočet mateřské vliv teď ta nemocenská? Nezlobte se, je to asi zmatenéj dotaz, ale mám v tom hroznéj guláš!!! :nevim:

28týdnů máš mateřskou dovolenou. Ta se nastupuje 6-8 týdnů před termínem porodu a počíta se z platu (nejsem učetní, takže jak, neporadím). Po uplynutí mateřské přecházíš na rodičovskou dovolenou, tu můžeš pobírat do 2,3 nebo 4 let dítěte. Částky se liší podle zvolené délky. Do tří let je myslím 7 600kč měsíčně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat