Mateřství v mladém věku

50
19.8.17 11:56

Mateřství v mladém věku

Zdravím všechny maminky, popřípadě tatínky :)
Je mi 22 a mám dvě krásné holčičky (dvojčátka). Strědní školu mám dodělanou a s manželem bydlíme ve vlastním. Dcerkám ještě není ani měsíc. Mateřství si moc užívám, svoje holky miluju, jen mě trápí reakce okolí. Teď už to není tak hrozné, ale ze začátku jsem tím dost trpěla. Většina lidí je toho názoru, že jsem moc mladá na to být matkou. Často slýchám poznámky typu: Jsi ještě dítě! Ty holky jsou asi omyl, co? Mohla sis užívat. Ničíš si mládí! Vůbec nevíš, co všechno obnáší mít dítě! Atd… Mně nepřijde, že bych něco uspěchala. S manželem jsem začala chodit v sedmnácti, ještě na střední. Navíc mám o devět let mladší sestru, o tu jsem se dřív hodně starala. Všichni, kteří mého muže neznají mu vždycky typují přes třicet let. To, že mám děti brzo přece nemusí znamenat, že je můj manžel o hodně starší, je starší jen o necelý rok. Zajímalo by mě, jestli tu jsou taky nějaké „mladé maminky“ (nebo jak se tomu říká) a s jakou reakcím okolí se setkali ony. Budu ráda i za názor. Děkuju moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25897
19.8.17 12:00

Máš manžela, vlastní bydlení, dodělanou školu a určitě si stihla i pracovat. Tak neřeš hloupé otázky okolí a holčičky si užívej. :kytka: Mimochodem bude to zápřah, máme dvojčata v rodině, tak hodně sil. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.17 12:00

Anonymně kvůli věku, admin nech anonym nebo příspěvek smaž díky
mě už je lehce přes čtyřicet let, a myslím si, že je na každém, jak si svůj život zařídí a uspořádá, pokud máte bydlení, z čeho žít, nechápu, s čím mají lidé problém, prostě bych je slušne poslala do pryč a bylo by. :nevim:
Jinak zastávám názor, že mladé maminky jsou lepší než starší, příjde mi, že mladší maminky dětem v pubertě více rozumí :)

• Citovat
  • Upravit
22
19.8.17 12:06

No tak me teda ve 22letech neprijde nejak extra brzo mit deti.. nejsi nahodou z Prahy? Tak se to totiz asi dneska prilis nenosi, ale v jinych mestech, mensich, to je docela normalni vek! Obzvlast pokud jsi vdana tak co resit a na co cekat? Kazdy gynekolog by ti radil mit deti do 30 protoze potom exponencialne narusta riziko nejakych pripadnych vad ditete.. je pravda, ze dneska se trend trochu pohnul k tomu mit deti po 30, ale z biologickeho hlediska to dobre neni.. takze si nelam hlavu a nedel si starosti a vsechny takovy rypali posli nekam :D a co se tyce stari partnera tak me je 28, memu muzi 35 (vypada tak na 40 :lol: ) a no a co jako? Mame se radi! Deti sice jeste nemam, ale kdyz vidim problemy s otehotnenim po 30 ve svem okoli, tak toho zacinam docela litovat, bohuzel (bohudik) jsem si vybrala narocnou VS a povolani, kde se dite mit driv „nehodi“.. ale to neznamena, ze to je spravne! Naopak, spravne jsi to udelala TY! A na reci ostatnich se vyprdni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
19.8.17 12:13

@Anna95 doporucuju se nad to povznést, připadne vymyslet nějakou vtipnou odpověď co blby dotazy zastaví. Ujišťuji te, ze i kdyby ti bylo 30, lidé budou mit poznámky, protože uz zase budeš,,moc stará„. Ja se vdavala ve 21 letech, a plno lidi bylo přesvědčeno ze se brát,,musíme“. No trvalo par mesicu nez jim doslo ze nemusíme :mrgreen: potom jsem jen kazdy rok poslouchala řeči jako,,kdy teda bude rodina, kdyz uz jste se vzali" atd. první dite jsem mela ve 26, a i tak se našli jedinci, kterým to přijde brzy a prý jsme si ani nic neužili. Druhe dite do dvou let od prvniho, a aniž by zase hodnotitele znali situaci, jsou přesvědčeni ze jsme to takto neplánovali a proste se stal omyl :roll: existují lidé, kteří proste mají potřebu vrtat se v životech jiných a hodnotit, soudit, škatulkovat. Vždyť kdybychom se měli tim vším trápit, bylo by to na chocholouska… ;) užívej si sve skvele rodiny a snaz se získat ten nadhled :hug:

• Citovat
  • Upravit
50
19.8.17 12:14

Děkuju moc :) cca před dvěma lety jsme se právě z Prahy stěhovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
19.8.17 12:26

@Anna95 Lidi hrozně rychle odsuzují. Myslím, že mladé matky mají spojené v dnešní době s tím, že to je omyl, nebo že jsou sociální případy. Jsi vdaná, máte vlastní bydlení, SŠ máš. Otázka je, jakou máš pracovní praxi, ale každopádně bych ti chtěla jen napsat, ať si užíváš děti a neřešíš okolí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
19.8.17 12:27

No a. Kasli na to pokud mas zivot usporadanej, tak 22 je na dite fajn. Dospela, svepravna, zajistena, fyzicky zdatna. Lidi bych odpalkovala, ze oni je za tebe zivit ani vychovavat nebudou. A ze sis to takhle prala a predstavovala. Az ti bude 40, tak budes mit pohodicku a vrstevnice budou prebalovat. To je super ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
19.8.17 12:27

@Anna95 To jsou takové společenské ornamenty, z toho si nic nedělej, Kdo by Tě chtěl zkritizovat, našel by si něco jiného; kdo nechce, tak třeba jen neví, jak společensky konverzovat, a tak nějak se to nabízí (podobně jako „kdy bude svatba?“, „a vy neplánujete děti?“ apod.).

Já bych jim říkala jednoduchou věc (ze života): „No to je proto, abych ještě ve čtyřiceti nemusela dítě přebalovat nebo vodit do školy.“ Tím můžeš snadno přejít k tomu, jaké to má výhody. (Případně přihodit historku o maminkách, u kterých nevíš, jestli jsou maminky nebo babičky - taková strhanější pětačtyřicítka, když je na hřišti s čtyřleťákem, určuje se to fakt blbě…)

Držím palec, ať se na to brzo povzneseš. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
19.8.17 12:28

@Anna95 Já jsem zase musela poslouchat ve 28, jaktože ještě nemám dítě a že mám nejvyšší čas (v té době jsem o dítěti ani nepřemýšlela) :lol: Je fakt, že to vždycky říkali spíš lidé se SŠ. Ale neřešila jsem to, je to můj život a jsem spokojená tak, jak jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
19.8.17 12:37

Mně je 23 a mám dvě děti, manžela dům v rekonstrukci a dva psy :lol:. Nikdy jsem se nesetkala s někým kdo by mi jen naznačil něco jako tobě. Tak ani nevím jak bych reagovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
19.8.17 12:40

My máme 2 děti, je mi 26, manželovi 27… setkáváme se s tím, že po nás lidé pohoršeně koukají, ukazují si, šeptají…kromě toho, že se řadíme mezi ty mladší rodiče totiž ještě navíc vypadáme, jako bysme právě opustili základku :D po mě stále ještě vyžadují občanku když jdu koupit alkohol :lol: každopádně si z toho nic neděláme, spíš z toho máme srandu :) je to váš život, vaše rozhodnutí a ostatní at si myslí co chtějí :) doporučuji se nad to zkusit povznést, s takovými lidmi se pravděpodobně budeš ještě nějakou dobu setkávat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
19.8.17 12:46

Jsem na tom v zásadě úplně stejně jako ty, akorát mám jen jednoho, téměř dvouměsíčního chlapečka :) s obdobnými reakcemi jsem se taky setkala, ale snažím se si z toho nic nedělat. Já bych často taky nechtěla mít život uspořádaný tak jako ti, co mi to říkají… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.17 12:52

Maminkou jsem se stala měsíc před dvacítkou :) a je to užasnej pocit. taky mi štve jak si všichni myslí a nebo mysleli že naše holčička je NEHODA :cert: ale vůbec ne pracovali jsme na ní půl roku. :mrgreen: at si všichni trhnou :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
19.8.17 13:11

Ahoj :mavam: Mě je 23, manželovi 25 a máme 2 chlapečky, 2.5 ročního a 15 měsíčního. Svatbu nám nikdo nevymlouval ani nás do ní netlačil. Spíš nás tedy v tom podporovali. :kytka: Že jsem ještě dítě mi říkali lidi, když jsem čekala první dítě, teď už by si to nikdo nedovolil. Myslím, že jsme všem dokázali, že jsme šťastná rodina, naše děti jsou pro nás vše a že to spolu myslíme opravdu vážně, když jsme se i vzali :lol: Jinak jsem obklopená jen lidmi, kteří nám to přejí. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí