Matka samoživitelka - příjmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Floriska píše:
Vrátím se k tomu, jak vyžít s malým příjmem - co se týká věcí na děti, do domáctnosti, tak může zkoušet hlídat nabídky na portálech a FB skupinách, kde lidé nabízejí věci zdarma, jen za odvoz, funguje to zejména ve větších městech, je toho tam spousta, ale chce to mít trochu štěstí. A je to trendy.Podporuje se tím cirkulární ekonomika a ekologie, vytváří se méně odpadu, atd.
V menších městech a na vesnici to funguje více automaticky, tam si maminky a kamarádky dávají hračky a oblečení, i drobný nábytek na děti mezi sebou, případně v příbuzenstvu.
Kromě toho existují skupiny na pomoc matkám samoživitelkám. Ta nejstarší dcera zjevně potřebuje speciální péči, tak jsou určité obavy maminky na místě.Příspěvek upraven 19.03.21 v 14:34
to je pravda sama na fb fasuju ale i rozdávám veci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prokr píše:
ADHD…to se opravdu neslučuje s tím, aby byla x hodin denně sama doma.
Tak ji má dát do speciální školy. Tam bude mít šanci, že se otevřou spolu se školkami a dítěti se dostane adekvátní péče a vzdělání.
- Citovat
- Upravit
@karkarka píše:
Jasně sem ti psala, že ocr ukoncovat nemusí. Nárok vznikl ještě před 10.narozeninami, takze trvá dal. Dokud se školy neotevrou.
Ano, to jsem četla ale až pak…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
My jsme si takový “život na dávkách” zkusili. Manžel chtěl strašně dělat u policie a tam je potřeba půl roku navštěvovat školu a ještě za minimální mzdu. My tehdy měli dvě děti do 2 let a bydleli jsme ještě v nájmu. Tak jsme si mysleli, že ten půlrok nějak takhle přežijeme. Zažádali jsme si o příspěvek na bydlení a přídavky na děti, ale že to bude až takový masakr jsem nečekalaKdyby nám rodiče pravidelně nepomáhali s jídlem, tak bychom se asi chodili pást
A úřad jen zajímalo, kolik nám rodiče půjčili a kdy jim to jako vrátíme
Já nechápu, jak takhle dokáže někdo žít a už vůbec ne dlouhodobě. Jo, takhle na pár měsíců se to vydržet dalo, ale nerada na to období vzpomínám
ikdyž už je to hodně let zpátky. Za mě se takhle žít nedá a už vůbec ne s dětmi, kterým by se člověk měl snažit dopřát něco lepšího. Takže za mě bych se práce nevzdávala a snažila se nějak pořešit starší dítko. Nemůžeš jí chodit domů z práce kontrolovat? Nebo mamka? Nebo otec by se fakt nemohl zapojit a pomoct?
Moc si neumím představit v dnešní době práci, ve které se toleruje odskakování si domů vpracovní době. Otec dětí nic nedělá a nic ho nepřinutí to změnit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka píše:
Ne nemohl se na to nikdo připravit. Ale když si dělám 3 děti, tak si je dělám s člověkem, co má nějaký vyšší příjem, rodina má rezervu a ne dluhy apod. A pak se nemusí řešit to, že nemám z čeho žít.
ale tak to, že ty jsi zlatokopka a jdeš po penězích, je tvůj standard. nevnucuj ho ale ostatním
třeba v naší rodině jsem já byla ta s vyšším příjmem (vyšším, než partner, nikoli vysokým) a bylo mi to šumák, nelustruju své partnery podle výše konta a bezdětná bych kvůli tomu rozhodně nezůstala. beztak v manželství platí, že co je moje to tvoje, že jo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka píše:
Tak ji má dát do speciální školy. Tam bude mít šanci, že se otevřou spolu se školkami a dítěti se dostane adekvátní péče a vzdělání.
Ty jsi blazen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prokr píše:
Moc si neumím představit v dnešní době práci, ve které se toleruje odskakování si domů vpracovní době. Otec dětí nic nedělá a nic ho nepřinutí to změnit
to nikde tolerovat nebudou uz jen proto ze zamestnavatel ma za zamestnance behem pracovni doby zodpovednost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka píše:
Dítě s ADHD má právo navštěvovat běžnou ZŠ. Tyto děti mají většinou inteligenci v normálu, často i nadprůměrnou a ve speciální škole nemají co dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@VitaminC píše:
Ty jsi blazen.
co je u paní specialní škola? Jako zvláštní?😀
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagina píše:
ale tak to, že ty jsi zlatokopka a jdeš po penězích, je tvůj standard. nevnucuj ho ale ostatnímtřeba v naší rodině jsem já byla ta s vyšším příjmem (vyšším, než partner, nikoli vysokým) a bylo mi to šumák, nelustruju své partnery podle výše konta a bezdětná bych kvůli tomu rozhodně nezůstala. beztak v manželství platí, že co je moje to tvoje, že jo
Nejsem zlatokopka. Ale nedělala bych si 3. a ani druhé dítě, kdybych měla dluhy a byla s financemi na hraně. Což nejspíš byli, když chodila do práce na mateřské.
- Citovat
- Upravit
@lucenka píše:
jako sorry, zlato. moje dítě je taky ADHD a do speciální by mi ho nikdo neschválil a ani by k tomu nebyl důvod, proboha. naopak, v debatě o střední škole mu učitel doporučoval gympl
navíc do speciálky rodič své dítě nemůže zařadit jen tak, musí k tomu mít dobrozdání PPP (a nevím, jestli i lékaře).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud OČR začala čerpat ještě před 10 narozeninami nejstaršího, tak v něm bude pokračovat. Nesmí ho teď ukončit. Kdyby to starší dítě pustili do školky a pak to zase zavřeli, tak může čerpat OČR případně na některé z mladších dětí dětí (pokud ty budou též doma). Poku dbude doma jen to nějstarší, tak částěčně si děcko bude muset poradit samo, nebo ho vyslat na online školu k nějakému kamarádovi.
Prázdniny. Zvednout si výdělek a zajistit dětem příměstské tábory. Poslat je za tatínkem, po babičkách ( i ta pracující babička bude asi někdy čerpat dovolenou, tak se prostě musí koordinovat) a příbuzenstvu. Domluvit se na nějakém recipročním hlídání s nějakou stejně postiženou maminkou.
Nejmladšího mít přes léto co nejvíc ve školce (některá města mají pokryté celé prázdniny sběrnou školkou).
Edit: Ohledně táborů se písit po příspěvcích u zaměstnavatele, na zdravotní pojišťovně, apod.
Dát výpověď aspoléhat na dávky je to nejdementnější, co ta ženská může udělat.
Příspěvek upraven 19.03.21 v 15:03
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka píše:
Nejsem zlatokopka. Ale nedělala bych si 3. a ani druhé dítě, kdybych měla dluhy a byla s financemi na hraně. Což nejspíš byli, když chodila do práce na mateřské.
no vidíš. a já si ty tři děti klidně pořídila, i když jsme s financemi na hraně byli a do práce jsem taky chodila i v době mateřské. nelituji, jsou to fajn děcka. samozřejmě, jak byly starší, tak se mi víc a víc uvolňovaly ruce pro práci, takže peněz začalo postupně přibývat. ale dokud jsou děcka malé a nesamostatné, je to holt problém.
a jako pokud doporučuješ vybírat chlapa podle výše konta, tak co teda jsi, když ne zlatokopka? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prokr píše:
Dítě s ADHD má právo navštěvovat běžnou ZŠ. Tyto děti mají většinou inteligenci v normálu, často i nadprůměrnou a ve speciální škole nemají co dělat.
Ano mají na to právo. Ale i tak je pro ně lepší speciální škola, kde se jim mohou více věnovat, výuku vedou speciálně vystudovaní pedagogové.
- Citovat
- Upravit