Matka samoživitelka - příjmy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1261
19.3.21 14:49
@Floriska píše:
Vrátím se k tomu, jak vyžít s malým příjmem - co se týká věcí na děti, do domáctnosti, tak může zkoušet hlídat nabídky na portálech a FB skupinách, kde lidé nabízejí věci zdarma, jen za odvoz, funguje to zejména ve větších městech, je toho tam spousta, ale chce to mít trochu štěstí. A je to trendy. :D Podporuje se tím cirkulární ekonomika a ekologie, vytváří se méně odpadu, atd. :D V menších městech a na vesnici to funguje více automaticky, tam si maminky a kamarádky dávají hračky a oblečení, i drobný nábytek na děti mezi sebou, případně v příbuzenstvu.
Kromě toho existují skupiny na pomoc matkám samoživitelkám. Ta nejstarší dcera zjevně potřebuje speciální péči, tak jsou určité obavy maminky na místě.Příspěvek upraven 19.03.21 v 14:34

to je pravda sama na fb fasuju ale i rozdávám veci. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.3.21 14:49
@prokr píše:
ADHD…to se opravdu neslučuje s tím, aby byla x hodin denně sama doma.

Tak ji má dát do speciální školy. Tam bude mít šanci, že se otevřou spolu se školkami a dítěti se dostane adekvátní péče a vzdělání.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.21 14:51
@karkarka píše:
Jasně sem ti psala, že ocr ukoncovat nemusí. Nárok vznikl ještě před 10.narozeninami, takze trvá dal. Dokud se školy neotevrou.

Ano, to jsem četla ale až pak…

• Citovat
  • Upravit
5593
19.3.21 14:51
@Anonymní píše:
My jsme si takový “život na dávkách” zkusili. Manžel chtěl strašně dělat u policie a tam je potřeba půl roku navštěvovat školu a ještě za minimální mzdu. My tehdy měli dvě děti do 2 let a bydleli jsme ještě v nájmu. Tak jsme si mysleli, že ten půlrok nějak takhle přežijeme. Zažádali jsme si o příspěvek na bydlení a přídavky na děti, ale že to bude až takový masakr jsem nečekala :lol: Kdyby nám rodiče pravidelně nepomáhali s jídlem, tak bychom se asi chodili pást :) A úřad jen zajímalo, kolik nám rodiče půjčili a kdy jim to jako vrátíme :mrgreen: Já nechápu, jak takhle dokáže někdo žít a už vůbec ne dlouhodobě. Jo, takhle na pár měsíců se to vydržet dalo, ale nerada na to období vzpomínám :oops: ikdyž už je to hodně let zpátky. Za mě se takhle žít nedá a už vůbec ne s dětmi, kterým by se člověk měl snažit dopřát něco lepšího. Takže za mě bych se práce nevzdávala a snažila se nějak pořešit starší dítko. Nemůžeš jí chodit domů z práce kontrolovat? Nebo mamka? Nebo otec by se fakt nemohl zapojit a pomoct?

Moc si neumím představit v dnešní době práci, ve které se toleruje odskakování si domů vpracovní době. Otec dětí nic nedělá a nic ho nepřinutí to změnit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
19.3.21 14:52
@lucenka píše:
Ne nemohl se na to nikdo připravit. Ale když si dělám 3 děti, tak si je dělám s člověkem, co má nějaký vyšší příjem, rodina má rezervu a ne dluhy apod. A pak se nemusí řešit to, že nemám z čeho žít.

ale tak to, že ty jsi zlatokopka a jdeš po penězích, je tvůj standard. nevnucuj ho ale ostatním :nevim: třeba v naší rodině jsem já byla ta s vyšším příjmem (vyšším, než partner, nikoli vysokým) a bylo mi to šumák, nelustruju své partnery podle výše konta a bezdětná bych kvůli tomu rozhodně nezůstala. beztak v manželství platí, že co je moje to tvoje, že jo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
19.3.21 14:53
@lucenka píše:
Tak ji má dát do speciální školy. Tam bude mít šanci, že se otevřou spolu se školkami a dítěti se dostane adekvátní péče a vzdělání.

Ty jsi blazen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
19.3.21 14:54
@prokr píše:
Moc si neumím představit v dnešní době práci, ve které se toleruje odskakování si domů vpracovní době. Otec dětí nic nedělá a nic ho nepřinutí to změnit :(

to nikde tolerovat nebudou uz jen proto ze zamestnavatel ma za zamestnance behem pracovni doby zodpovednost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
19.3.21 14:55
@lucenka píše:

Dítě s ADHD má právo navštěvovat běžnou ZŠ. Tyto děti mají většinou inteligenci v normálu, často i nadprůměrnou a ve speciální škole nemají co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
19.3.21 14:57
@VitaminC píše:
Ty jsi blazen.

Je :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
19.3.21 14:58
@VitaminC píše:
Ty jsi blazen.

co je u paní specialní škola? Jako zvláštní?😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.3.21 14:58
@sagina píše:
ale tak to, že ty jsi zlatokopka a jdeš po penězích, je tvůj standard. nevnucuj ho ale ostatním :nevim: třeba v naší rodině jsem já byla ta s vyšším příjmem (vyšším, než partner, nikoli vysokým) a bylo mi to šumák, nelustruju své partnery podle výše konta a bezdětná bych kvůli tomu rozhodně nezůstala. beztak v manželství platí, že co je moje to tvoje, že jo :nevim:

Nejsem zlatokopka. Ale nedělala bych si 3. a ani druhé dítě, kdybych měla dluhy a byla s financemi na hraně. Což nejspíš byli, když chodila do práce na mateřské.

• Citovat
  • Upravit
15814
19.3.21 15:00
@lucenka píše:

jako sorry, zlato. moje dítě je taky ADHD a do speciální by mi ho nikdo neschválil a ani by k tomu nebyl důvod, proboha. naopak, v debatě o střední škole mu učitel doporučoval gympl :nevim: navíc do speciálky rodič své dítě nemůže zařadit jen tak, musí k tomu mít dobrozdání PPP (a nevím, jestli i lékaře).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.3.21 15:01

Tak pokud OČR začala čerpat ještě před 10 narozeninami nejstaršího, tak v něm bude pokračovat. Nesmí ho teď ukončit. Kdyby to starší dítě pustili do školky a pak to zase zavřeli, tak může čerpat OČR případně na některé z mladších dětí dětí (pokud ty budou též doma). Poku dbude doma jen to nějstarší, tak částěčně si děcko bude muset poradit samo, nebo ho vyslat na online školu k nějakému kamarádovi.

Prázdniny. Zvednout si výdělek a zajistit dětem příměstské tábory. Poslat je za tatínkem, po babičkách ( i ta pracující babička bude asi někdy čerpat dovolenou, tak se prostě musí koordinovat) a příbuzenstvu. Domluvit se na nějakém recipročním hlídání s nějakou stejně postiženou maminkou.
Nejmladšího mít přes léto co nejvíc ve školce (některá města mají pokryté celé prázdniny sběrnou školkou).

Edit: Ohledně táborů se písit po příspěvcích u zaměstnavatele, na zdravotní pojišťovně, apod.

Dát výpověď aspoléhat na dávky je to nejdementnější, co ta ženská může udělat.

Příspěvek upraven 19.03.21 v 15:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
19.3.21 15:03
@lucenka píše:
Nejsem zlatokopka. Ale nedělala bych si 3. a ani druhé dítě, kdybych měla dluhy a byla s financemi na hraně. Což nejspíš byli, když chodila do práce na mateřské.

no vidíš. a já si ty tři děti klidně pořídila, i když jsme s financemi na hraně byli a do práce jsem taky chodila i v době mateřské. nelituji, jsou to fajn děcka. samozřejmě, jak byly starší, tak se mi víc a víc uvolňovaly ruce pro práci, takže peněz začalo postupně přibývat. ale dokud jsou děcka malé a nesamostatné, je to holt problém.

a jako pokud doporučuješ vybírat chlapa podle výše konta, tak co teda jsi, když ne zlatokopka? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.3.21 15:04
@prokr píše:
Dítě s ADHD má právo navštěvovat běžnou ZŠ. Tyto děti mají většinou inteligenci v normálu, často i nadprůměrnou a ve speciální škole nemají co dělat.

Ano mají na to právo. Ale i tak je pro ně lepší speciální škola, kde se jim mohou více věnovat, výuku vedou speciálně vystudovaní pedagogové.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí