Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@martina.se píše:
@nikol.ondrášovka nejsi tyran, jsi rozumná ženská, která nebude skákat, jak dítě píská.. mě spíš fascinuje, když některé holky dítě přemlouvají, to do nich např buší a ony:no tak, miláčku, pojď, tak ten bonbonek koupíme a pod.. Nebo vodí za ruku, bo co kdyby náhodou spadl… Tvůj přístup se mi líbí
Tak já mladšího vodím za ruku tam, kde mám fakt strach, já nevím, on je takovej cvok, nedávno lítal u mýho táty po zahradě a chvilkama se nám fakt tajil dech, málem vrazil hlavou do rohu krbu a fakt to bylo o milimetry… Nechápu, jak to dělá, že se většinou fakt vyhne i když já už vidím, jak má na hlavě otisklej roh zdi, futra…
![]()
Můj mladší brácha takhle jednou jako prcek běhal, vrazil do dveří plnou silou, jak byl rozběhlej, praštil do dveří, řekl „Zlý dveře“ a běžel dál…
![]()
Ja vzdycky rikam - upadla ti ruka? ne? upadla ti noha? ne? Tak to nic neni, jdi si hrat..
@kate02 píše:
Tak já mladšího vodím za ruku tam, kde mám fakt strach, já nevím, on je takovej cvok, nedávno lítal u mýho táty po zahradě a chvilkama se nám fakt tajil dech, málem vrazil hlavou do rohu krbu a fakt to bylo o milimetry… Nechápu, jak to dělá, že se většinou fakt vyhne i když já už vidím, jak má na hlavě otisklej roh zdi, futra…![]()
Můj mladší brácha takhle jednou jako prcek běhal, vrazil do dveří plnou silou, jak byl rozběhlej, praštil do dveří, řekl „Zlý dveře“ a běžel dál…
![]()
Prej zlý dveře
já se tu řežu
Taky většinou nezvedám..já asi matka tyranka opravdu jsem, protože starší když upadne, tak se jednu domu hrozně vztekal. on nebrečel bolestí, ale vzteky že upadl, popř. že má špinavý ruce
tak to nejen, že jsem ho nezvedla, ale ani jsem k němu nepřišla(byla jsme 5m před ním), a na jeho řev „mami zvedni mě“ jsem mu řekla, tak se tady válej, a já jdu, čau. No najednou vyskočil, a tan najednou metal
naštěstí to bylo na sídlišti a nikdo okolo, jinak bych si asi taky vyslechla ![]()
Ještě přidám 2 zážitky z nedávna
Šli jsme přes louku a byla tam tenká vyšlapaná cestička, ale z boku do ní zasahovaly stonky trávy a ho to obtěžovalo, se řevem tam stál, že jako dál přes to nepujde. Řekli jsme mu, že je cíťa. Nakonec se řevem pokračoval, snažil se sice stonky různě překračovat a obcházet, nakonci v se uklidnil a šel dál ![]()
A druhý když sem přiravovala polívku a do misky od masa sem krouhala petržel, mrkev, celer a tak, no a tu plastovou misku jsem nechala na kraji a on zvědavej se chtěl podívat co tam je, a celý se mu to vysypalo na hlavu
Já chytila záchvat smíchu, on ševu, že to chce sundat
Já sem ani nemohla jak sem se smála ![]()
@nikol.ondrášovka
Jo, to znám… to se ty děti pak dovedou i vyloženě urazit, že se jim směješ. Tomu jejich neštěstí… ![]()
@kate02 píše:
Tak já mladšího vodím za ruku tam, kde mám fakt strach, já nevím, on je takovej cvok, nedávno lítal u mýho táty po zahradě a chvilkama se nám fakt tajil dech, málem vrazil hlavou do rohu krbu a fakt to bylo o milimetry… Nechápu, jak to dělá, že se většinou fakt vyhne i když já už vidím, jak má na hlavě otisklej roh zdi, futra…![]()
![]()
můj mladej měl hlavu samou bouli a to jsem ho nechávala jen na trávě
na betonu jsem taky vodila za ruku, páč začátky by asi nepřežil
jinak znám fakt holku, která vodí za ruku ještě dvouletého, protože co kdyby náhodou zakopl a uhodil se.. co na tom, že je to na trávě, nebo na písku, kde se mu nic nestane…
@nikol.ondrášovka mame stejny pristup, akorat rikam „nehuč“, take nevim jak kdo kouka, protoze se ani nerozhlednu, vetsinou mi jsou ostatni zcela volni…
Tyran nejsi, dělám to stejně. ![]()
Vždycky řeknu jenom „neřvi, máš dávat pozor“, kouknu jestli jsou ok a dál to nepitvám. většinou mám zkušenost u kamarádek, že čím víc do děcek hučí, houpají a konejší, tím déle pak děcka ječí, i když za normálních okolností by už lítali a dováděli jako by se nic nedělo.
@martina.se píše:
můj mladej měl hlavu samou bouli a to jsem ho nechávala jen na trávěna betonu jsem taky vodila za ruku, páč začátky by asi nepřežil
jinak znám fakt holku, která vodí za ruku ještě dvouletého, protože co kdyby náhodou zakopl a uhodil se.. co na tom, že je to na trávě, nebo na písku, kde se mu nic nestane…
Tak na písku, na hřišti, na trávě ho neřeším… To ho nechávám, ale třeba na chodníku mám kolikrát fakt strach, ale i tak ho nechávám už běhat samotnýho, protože on zas vidí bráchu, že jde sám, tak chce taky, no… ![]()
@nikol.ondrášovka těší me, jsme v tom případě 2 matky tyranky.
@kate02 píše:
Tak na písku, na hřišti, na trávě ho neřeším… To ho nechávám, ale třeba na chodníku mám kolikrát fakt strach, ale i tak ho nechávám už běhat samotnýho, protože on zas vidí bráchu, že jde sám, tak chce taky, no…
jasné, to chápu, jsou situace, kdy je to nezbytné.. ovšem fakt znam tenhle extrém a tuším, že kluk té známé ještě sám nikdy nešel ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
@nikol.ondrášovka těší me, jsme v tom případě 2 matky tyranky.
Nás je… ![]()
@martina.se já teda běžně za ruku vodím taky, jen u baráku kde máme školku a nejezdí tam auta, tak tam běhá na volno
ale prostě u značky dá ruku a chodíme za ruku celou dobu, neběhá nikam ode mě, aby nevběhla pod auto… takže často i tam, kde by mohla, třeba na výletě, jde za ruku, protože si to ani neuvědomíme, prostě je zvyklá, že se chodí za ruku ![]()
Já tohle dělám taky a ani mě nenapadlo, že bych byla matka tyran,–) žádný rozmazlování ![]()