Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já když děti spadnou, tak vyčkávám, co bude. Přijde mi, že kolikrát dospělí v dětech teprve vyvolá ten pocit, že se něco stalo, když vyjekne, hned přiskočí… Pokud to vážný je a opravdu to bolí, přijdou a chtějí pofoukat, pokud to vážný není, tak nebrečej, jen třeba mladší chce opucovat špinavé ruce a tak. Jako tyran si nepřipadám, spí mi některé matky přijdou v tomhle ohledu jako hysterky ![]()
@nikol.ondrášovka ja te nekde potkat tak na tebe rovnou volam socialku
A jeste bych te tak zprazila pohledem, to by sis za ramecek nedala ![]()
Řeším podle situace, ale když řve ze vzteku nebo schválně dělá blbosti a trochu se bouchne, tak nechlácholím, řeknu, vidíš, říkala jsem ti to, teď ses bouchla a pojď
a taky už jsem za ruku vedla řvoucí vztekající se dítě a nevšímala si jí ![]()
Taky jsem tyran. U nas se nekona ani zvlastni bebickovani, kdyz sebou sekli na zem, proste vstali a slo se dal. Pohledy znam, Kdyz zacla chodit holka, zili jsme v Italii a tam se k ni vzdycky sebehlo lidi
![]()
Ted sklizim obdiv, protoze kdyz nejmladsi spadne z kola, zvedne se a jede dal. Bez revu ![]()
@soleile hááá, jsi mě pobavila… úplně jsi mi připomněla kámošku a její malou Leničku…
Jednou jedinkrát jsem jí oslovila Lenko a to dítě si myslelo jak strašně jí kárám!
Oslovení „Lenko“ vůbec neznala… to je furt Leničko sem, Leničko tam…
![]()
Naopak já jsem si nechala děla gravírovaný přívesek s fotkou dcery (4měs.)
a na druhou stranu jsem nechala vyrýt „Kamila 24.2.2013“
Kámoška na to kouká a řiká: „Ježiš Kamila… proč jsi si tam nenechala napsat spíš Kamilka?“
No proč asi?! Protože se jmenuje KAMILA! Né Kamilka! Jednou taky vyroste!
![]()
@nikol.ondrášovka snad jediná situace kdy ho pochovám potom co upadne je když je unavený, protože se stejně rozeřve a pak už ho neuklidním tuplem. ale to mám pro něj docela pochopení, taky jsem na zabití když jsem unavená
Jsme zařídili, teď nedávno „když tě to bolí tak si to pofoukej“ ![]()
@Gladys píše:
Já když děti spadnou, tak vyčkávám, co bude. Přijde mi, že kolikrát dospělí v dětech teprve vyvolá ten pocit, že se něco stalo, když vyjekne, hned přiskočí… Pokud to vážný je a opravdu to bolí, přijdou a chtějí pofoukat, pokud to vážný není, tak nebrečej, jen třeba mladší chce opucovat špinavé ruce a tak. Jako tyran si nepřipadám, spí mi některé matky přijdou v tomhle ohledu jako hysterky
Presne! U nas platilo, ze cim vetsi pozornost, tim vetsi rev
Oni nejsou blby, ze jo…
@Gladys píše:
Já když děti spadnou, tak vyčkávám, co bude. Přijde mi, že kolikrát dospělí v dětech teprve vyvolá ten pocit, že se něco stalo, když vyjekne, hned přiskočí… Pokud to vážný je a opravdu to bolí, přijdou a chtějí pofoukat, pokud to vážný není, tak nebrečej, jen třeba mladší chce opucovat špinavé ruce a tak. Jako tyran si nepřipadám, spí mi některé matky přijdou v tomhle ohledu jako hysterky
Přesně! To je i moje teorie!
Sestřenka měla obě děcka dobře naučený… upadli, začali řvát… ona se vůbec nevzrušovala, šáhla pro pití a normálním hlasem povídá :„Pojď to honem zapít. To pomůže!“ a ještě než dítě doběhlo pro pití tak už se věnovala něčemu jinému.
Dítě postřehlo nezájem, že se teda asi nic vážného neděje, vyzunklo pitíčko a šup zpět na pískoviště…
![]()
Jo jednou se rozjel na odrážedle z mini kopečka, a ještě neuměl brzdit, tak se trošku vysekal, já si nemohla pomoct a smála jsem se
a od tý doby už umí brzdit ![]()
Ale teda taky chovám i 15 kilové dítě, když je unavená nebo když ji něco opravdu bolí… a minule se na mě někdo divně díval, tak možná jste to byly vy
ale jinak taky platí, když se tvářím, že se nic nestalo, většinou se nic neděje ![]()
@martina.se píše:
@nikol.ondrášovka nejsi tyran, jsi rozumná ženská, která nebude skákat, jak dítě píská.. mě spíš fascinuje, když některé holky dítě přemlouvají, to do nich např buší a ony:no tak, miláčku, pojď, tak ten bonbonek koupíme a pod.. Nebo vodí za ruku, bo co kdyby náhodou spadl… Tvůj přístup se mi líbí
Tak já mladšího vodím za ruku tam, kde mám fakt strach, já nevím, on je takovej cvok, nedávno lítal u mýho táty po zahradě a chvilkama se nám fakt tajil dech, málem vrazil hlavou do rohu krbu a fakt to bylo o milimetry… Nechápu, jak to dělá, že se většinou fakt vyhne i když já už vidím, jak má na hlavě otisklej roh zdi, futra…
![]()
Můj mladší brácha takhle jednou jako prcek běhal, vrazil do dveří plnou silou, jak byl rozběhlej, praštil do dveří, řekl „Zlý dveře“ a běžel dál…
![]()
Ja vzdycky rikam - upadla ti ruka? ne? upadla ti noha? ne? Tak to nic neni, jdi si hrat..