Maturita, nic neumím
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dneska jsem byla informovaná od spolužáků, co maturovali dnes, že každej to zvládl a to i ti, co vůbec nečetli, důležitý je mluvit a jen něco vědět. Mně se hned ulevilo. A učitelé dost pomáhají! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravíím holky, dopadlo to dobře! Z ekonomiky za 2, z aj za 2, ale ta čeština za 4. Nevadí, o známky přece nejde
Děkuju vám moc za podporu
![]()
- Citovat
- Upravit
Gratuluji!!! Taky mě to čeká. Jen netuším o čem budu mluvit když budu mít okno. U první maturity před 20 lety se mi to stalo. Okno jako prase a šla jsem v zari.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravíím holky, dopadlo to dobře! Z ekonomiky za 2, z aj za 2, ale ta čeština za 4. Nevadí, o známky přece nejdeDěkuju vám moc za podporu
![]()
gratuluju, to věř, že nejde, máš nebo nemáš, a zdarec! a ty máš, tak slav ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jednou vám moc moc děkuju ♥ A všem, co je čeká maturita, přeju hodně sil. I já měla okno, co si budem… Ale dopadne to dobře, u nás to neudělala jedna holčina, co fakt neřekla ani slovo.
- Citovat
- Upravit
Ještě bych se chtěla zeptat, od kdy musím odvádět zdravotní a sociální? Od září nebo už od června? Děkuji ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ještě bych se chtěla zeptat, od kdy musím odvádět zdravotní a sociální? Od září nebo už od června? Děkuji
až od září, do konce srpna si stále studentem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravíím holky, dopadlo to dobře! Z ekonomiky za 2, z aj za 2, ale ta čeština za 4. Nevadí, o známky přece nejdeDěkuju vám moc za podporu
![]()
Taky se přidávám ke gratulacím! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
maturita za měsíc
Zdravím! Ústní maturitní zkoušky mám za měsíc a upřímně…nervy mám v kýblu. Snažím se aspoň každý den udělat něco málo, pročíst si otázku, nebo cokoliv. Hlavně abych udělala něco každý den. Ale pořád mi přijde že neumím nic. Četla jsem různé diskuze atd. o tomhle tématu a většinou mě to uklidní. Ale pak zase přijde ta úzkost a já s tím neumím moc pracovat. Celý 4 roky jsem se neučila nějak extra dobře, na nějaký předměty jsem úplně kašlala, ale není to tak že bych to měla úplně na háku, tu maturitu chci mít. Poslední asi měsíc, skoro dva, se snažím dělat maximum co ten daný den zvládnu, ale neumím pracovat s tím strachem. Nepotřebuju 1 nebo 2, stačí mi 4, hlavně abych prošla.
Máte nějaké typy na to jak zvládat tenhle stres nebo úzkost před maturitou? Přijde mi že kdybych se tolik nestresovala, učení by mi šlo líp.
Hezký den ![]()
- Citovat
- Upravit
To máš sice pravdu, ale tomu nezabráníš. Uč se pravidelně, nepřeháněj to, dej si čas i na odpočinek, hlavně se neuč do noci, ať se pořádně vyspíš. Ono to vypadá hrozně, je těch otázek balík, že? Ale neboj, věř tomu, že pokud jsi to ty tři roky vyloženě neflákala, něco ti v hlavě zůstalo a ono se to vybaví, až příjde na věc. A navíc, ani profesoři ve škole nemají žádný zájem na tom, aby studenti neodmaturovali a nebudou se snažit tě nějak „dusit“. A jestli to bude na jedničku nebo na trojku, to se tě už nikdo ptát nebude. Takže v klidu a poslední dva dny před maturitou už se neuč vůbec, to už nemá cenu a raději odpočívej. Tak ať to dopadne ![]()
Mimochodem, bráchovo heslo bylo, že i bez maturity je život krásnej. A taky odmaturoval, i když tady to byl fakt malý zázrak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Chodila jsem na gympl a mesic pred maturitou jsem cas ani na uceni jeste nemela. Stihla jsem to behem svataku pak. V klidu, vypada to hur nez to je. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Já se drtivou většinu věcí na maturitu naučila až během svaťáku. Pokud se zvládneš už teď učit klidně třeba jen půl hodiny denně, tak máš slušně našlápnuto.
Než umět polovinu otázek perfektně, tak je lepší umět ke každé alespoň něco. Já tedy vzala všechny otázky a soustředila jsem se na to, abych ke každému tématu věděla ten úplný základ. Když jsem si to osvojila, tak jsem ta témata prošla ještě jednou a znalosti rozšířila o další kousek, tím se i upevňovala znalost toho základu. No a takhle pořád dokola až do maturity.
Vždycky budou otázky které ti jsou bližší a o kterých budeš vědět víc než o jiných, tak to je. Důležité je ale vědět alespoň něco tak nějak ke všemu a pak to u ústní zkoušky umět okecat.
Hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit