Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nevíte někdo jestli je možné přestoupit z maturitního oboru na nástavbový 2letý. když bych měla výučný list. Jde o to, že jsem zkazila známky a myslím, že by mě nepřijali na nástavbový obor abych si mohla dodělat maturitu, a tak mě napadlo podat přihlášku na maturitní obor a poté v pololetí přestoupit na nástavbový. Děkuji za každou radu:)
Nějak nechytám tvoje myšlenkový pochody. Doděláš učňák. Přihlásíš se na nějaký maturitní obor, jakože znova střední odzačátku? A jak budeš někde ve třeťáku, tak chceš přestoupit na nástavbu s maturitou?
@Lucy1323 píše:
Nevíte někdo jestli je možné přestoupit z maturitního oboru na nástavbový 2letý. když bych měla výučný list. Jde o to, že jsem zkazila známky a myslím, že by mě nepřijali na nástavbový obor abych si mohla dodělat maturitu, a tak mě napadlo podat přihlášku na maturitní obor a poté v pololetí přestoupit na nástavbový. Děkuji za každou radu:)
přestoupit možná jo, u nás přecházeli ve 4 ročníku na učňák ty co by maturitu neudělali.
Jenže jestli jsi zkazila známky (nevím jak hodně), tak i tak máš větší šance dostat se na nástavbu - tedy to, alespoň zkus- než se dostat na maturitní obor
@Cenarius tahle jsem ve 3 ročníku sš a v červnu mě čekají závěrečné zkoušky a mám v plánu jsi dodělat maturitu, chci si podat přihlášku na nástavbu, jelikož jsem zkazila známky tak si myslím že mě na ní nepřijmou a tak mě napadlo podat přihlášku na maturitní obor a následně hnedka v září přestoupit na nástavbu pokud by se uvolnilo místo, stím že bych byla vyučená
@smajlik345 jde o to že jsem nehodnocená z několika předmětu, a kdybych šla na maturitní obor tak tam by mi počítali známky ze základky kde jsem měla dobrý.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.