Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Už jsem tu zadávala téma, kde jsem sháněla batoh pro dceru do první třídy. Byla jsem přesvědčená, že teda aktovku pro měnší dítko. Dcera má nyní 113cm, 19kg. Něco poroste určitě ještě.
Koukala jsem na aktovku baggymax, někde píšou že se nevleze do ní moc toho. Nějaké další tipy? Koukala jsem na batoh backman, ale ta cena už je drsná celkem. Ráda bych cenově kolem 2tis. max. 2500.
Syn má 116cm a 20 kg a máme aktovku oxybag. Máme z ty menší serie- light. Vleze se tam toho dost, samotná není těžká, ale ono je to jedno, stejně ji musím tahat já, i kdyby nevazila nic, tak mají tolik věcí, že nemá šanci to unést (svačina, pití, přezůvky, slabikář, tuna sešitů…), kolikrát se s tím pronesu i já ![]()
@Veru1987 píše:
Už jsem tu zadávala téma, kde jsem sháněla batoh pro dceru do první třídy. Byla jsem přesvědčená, že teda aktovku pro měnší dítko. Dcera má nyní 113cm, 19kg. Něco poroste určitě ještě.
Koukala jsem na aktovku baggymax, někde píšou že se nevleze do ní moc toho. Nějaké další tipy? Koukala jsem na batoh backman, ale ta cena už je drsná celkem. Ráda bych cenově kolem 2tis. max. 2500.
Co Topgal?
@Keyllah píše:
Co Topgal?
Co jsem četla je lepší pro vyšší děti.
Mám podobnou muší váhu jako @Kriss Tina. Nedoporučuju klasickou aktovku Stil. Sice je celkem lehká a dobře se zavírá, ale do přední kapsy se nevejde box se svačinou a nemá na stranách kapsu na lahev. Já to ráno do aktovky hezky naskládám a odpo už to vypadá trochu jinak.
@Veru1987 Do září ještě povyroste, moje dcera měřila při nástupu do školy asi 116. Aktovku si vybrala baagl a je velká akorát.
@Alušáček píše:
@Veru1987 Do září ještě povyroste, moje dcera měřila při nástupu do školy asi 116. Aktovku si vybrala baagl a je velká akorát.
Jj něco asi povyroste, ale třeba topgal jsem četla že je vhodný od 123cm.
@Veru1987 píše:
nemyslím, mám drobnou holčičku a vybírala jsem po doporučení právě tam. Myslím, že měli i nějaké speciální odlehčené…
@Veru1987 píše:
teď jsem se dívala na jejich oficiální stránky a mají pro děti od 110cm ![]()
@Lucaaa20 píše:
@Veru1987 mrknete na Pilulku, ja jsem byla v šoku, jake zbozi se da sehnat. Aktovky Trixie
ty joo tipnu že to by se dceři nelíbilo ![]()
@Keyllah píše:
teď jsem se dívala na jejich oficiální stránky a mají pro děti od 110cm
to jsem tam viděla… ale zase kde jsem četla doporučení tak dítě do 116cm by mělo mít aktovku cca do 37cm. A topgal nejmenší 41
@Keyllah píše:
teď jsem se dívala na jejich oficiální stránky a mají pro děti od 110cm
A ted koukám, že tato má 39cm:
https://www.topgal.cz/…endy-21005-g
a ta se dceři líbila nejvíce. Hodně mě odrazovali, že dětem nesedí že je moc nízko až na dupu.
@Veru1987
Boll nebo backmann. Dcera je velika, mela oxybag a nikdy bych uz klasickou aktovku nekoupila, jen tyto dva batohy a obzvlast pro male dite. Klasicke aktovky jsou hrozna „do dalky“ za ditetem a tudiz neergonomicke a prevazujou je dozadu. Tyto dva typy batohu sedi nejlepe.
@K82 píše:
@Veru1987
Boll nebo backmann. Dcera je velika, mela oxybag a nikdy bych uz klasickou aktovku nekoupila, jen tyto dva batohy a obzvlast pro male dite. Klasicke aktovky jsou hrozna „do dalky“ za ditetem a tudiz neergonomicke a prevazujou je dozadu. Tyto dva typy batohu sedi nejlepe.
Joo backmann je boží, ale ta cena je děsivá…
@Veru1987 píše:
to jsem tam viděla… ale zase kde jsem četla doporučení tak dítě do 116cm by mělo mít aktovku cca do 37cm. A topgal nejmenší píše: Více
Topgal má i takové aktovko batohy. Ty jsou 37cm vysoké
https://www.topgal.cz/…olni-aktovky?…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.