Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
poraďte prosím. Po dlouhém vybírání zvažujeme tyto 2 autosedačky. Pro Maxi-cosi mluví, že jde víc polohovat do lehu než Romer. Pro Romera zase mluví to přichycení do ISOFIXu, no ale přece jen je to zase zhruba o 2 tisíce více.
Mám několik dotazů:
Jedno auto máme bez ISOFIXu a jedno s ISOFIXem (Renault Megane), tím jezdíme častěji.
Díky moc všem.
Urcite se Steve ozve, ja jen ze zalezi taky na prioritach… Pro me byla priorita to, ze v Roemeru se mala vztekala, ze kdyz usne, tak ji pada hlava dopredu (meli jsme moznost vyzkouset u kamaradu). Jezdime vetsinou dlouhe trasy a smeruju je do doby, kdy mala spi, takze vic polohovaci autosedacka pro me byla nejdulezitejsi. Nakonec nemam Priori ale Tobi, ale kamaradi co maji Priori tak prenaseji casto a v pohode. Tobi se oddelava a pridelava o neco hur, nastesti to nemusime resit. Jo a i Priori se dela s Isofixem, pokud bys po nem touzila (MC priorifix).
Martyk, máme MC priori XP, jsme velmi spokojení, zkusím ti odpovědět alespoň na něco, s romerkou zkušenost nemám.
Podhlavník - když jsme ji kupovali, tak jsem se na podhlavník ptala a zkoušeli jsme ho, ale zrovna byla zima a malá měla čepici a bundu (já vím že v autě v sedačce se má jezdit bez bundy) a díky tomu podhlavníku tam už byla tak divně narvaná a vykláněl ji dopředu, nakonec jsme se na to vyprdli, jezdí se jí krásně a spala v ní už mockrát, včetně několika hodin vloni cestou na dovolenou a zpět, hlavičku si krásně položí na bok, nikam nepadá.
XP a SPS - XP má navíc takovou přítlačnou lištu vespod sedačky, která přitáhne ještě víc spodní pás, sedačka sedí na sedadle pevněji.
Sedačku vyndáváme často, je to rychlé a jednoduché.
Holky, díky moc za odpovědi. Jinak vím, že dělaj i MC Priorifix jenže ta už stojí 7,5 tisíce a to se mi zdá moc.
Máme MC Priorifix. Při přendávání z auta do auta je to trošku náročnější s opěrnou nohou, ale už jsme si zvykli.
Váhali jsme mezi MC a Roemer. Sedačka Roemer mi přišla nepohodlná, syn v ní seděl strašně rovně, polohování do lehu skoro žádné. Do sedačky MC krásně ‚zapadne‘, polohování do lehu výborné (taky jezdíme dlouhé trasy). Celkově mi MC přišla pohodlnější. A podhlavník máme, taky spokojenost. ![]()
Ahoj,
máme taky MC Priori XP a ten podhlavník vřele doporučuju. Sedačka je celkově dost prostorná, tzn., že i v oblasti hlavy. Když prcek usne, hlava by mu dost lítala ze strany na stranu. Isofix nemáme a díky té liště, jak už tu zaznělo, se sedačka dobře přitáhne a sedí pevně. Taky jí přehazujeme často a jde to rychle a snadno.
Martyk, porovnávat Priori a Duo jde těžko, když je jedna isofixová a druhá bez, zkusme porovnat neisofixové varinatzy a isofixové:
neisofixová : MC Priori XP x Römer King plus- tady určitě do Kinga, je prostornější, má integorvaný podhlavník, větší rozsah nastavení pásů ( obě mají dodatečné dopínání pásů, takže dobře sedí, Priori XP se musí dotáhnout ta lišta, King to má automaticky)
isofixové: MC Priorifix x Römer safefix plus- jsou hoddně podobné, safefix o 15% větší, integrovaný podhlavník, stejná cena
mezi nimi stojí někde Duo plus, která je cenou mezi, ale už má isofix,velikostí stejná jako Priori( priorifix) ale jde o 1 stupeň méně polohovat.
U Römeru je 3 roky záruka, u MC jen 2.
Ty isofixové jsou těžší na nošení, ale zase přidělání díky isofixu je rychlejší a bezpečnější- stále je vidět na ukazateli, zda je správně nacvaknutá, u pásu to člověk nevidí, dokud to nezkusí
Shodou okolnosti mame obe. Priori po starsi se ted bude prodavat nebo bude jako zalozni. Z uzivatelskeho hlediska bezkonkurencni - pohodlna, snadna manipulace a upinani do auta, bezva polohovani a batole se v ni pohodlne vyspi.
Ted pro mladsi jsem diky isofixu v jinem aute volila Isofixovou, ale takovou aby sla upnout i do starsiho auta bez Isofixu. Mame Romer Duo Plus. Je daleko tezsi, potivejsi material (mame Trendline) a nema takove polohovani na spani jako MC. V aute na isofix drzi jak pribita. Dokoupila jsem podhlavnicek a ted nema mala pri spani tak naklonenou hlavicku.
Tak dobry vyber!