Maxi-cosi priori XP x Romer Duofix plus

22654
23.8.09 21:18

Maxi-cosi priori XP x Romer Duofix plus

Ahoj,

poraďte prosím. Po dlouhém vybírání zvažujeme tyto 2 autosedačky. Pro Maxi-cosi mluví, že jde víc polohovat do lehu než Romer. Pro Romera zase mluví to přichycení do ISOFIXu, no ale přece jen je to zase zhruba o 2 tisíce více.
Mám několik dotazů:

1. Váhám o kolik je asi bezpečnější sedačka s přichycení do ISOFIxu než bez ISOFIXu, nevíte někdo?
  2. Je nutný podhlavník, právě ani jedna tato autosedačka ho nemá, musel by se dokoupit. Jenže myslím že Karolínce by vadil, protože ona vůbec nesnáší jakékoli omezení, takže nevím.
  3. Která z těchto autosedaček je lepší - vaše zkušenosti?
  4. Jaký rozdíl je mezi MC Priori XP a SPS, nevíte někdo ?
  5. Jdou tyto autosedačky bez problémů přenášet z auta do auta?

Jedno auto máme bez ISOFIXu a jedno s ISOFIXem (Renault Megane), tím jezdíme častěji.

Díky moc všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3329
23.8.09 22:07

Urcite se Steve ozve, ja jen ze zalezi taky na prioritach… Pro me byla priorita to, ze v Roemeru se mala vztekala, ze kdyz usne, tak ji pada hlava dopredu (meli jsme moznost vyzkouset u kamaradu). Jezdime vetsinou dlouhe trasy a smeruju je do doby, kdy mala spi, takze vic polohovaci autosedacka pro me byla nejdulezitejsi. Nakonec nemam Priori ale Tobi, ale kamaradi co maji Priori tak prenaseji casto a v pohode. Tobi se oddelava a pridelava o neco hur, nastesti to nemusime resit. Jo a i Priori se dela s Isofixem, pokud bys po nem touzila (MC priorifix).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
23.8.09 22:08

Martyk, máme MC priori XP, jsme velmi spokojení, zkusím ti odpovědět alespoň na něco, s romerkou zkušenost nemám.
Podhlavník - když jsme ji kupovali, tak jsem se na podhlavník ptala a zkoušeli jsme ho, ale zrovna byla zima a malá měla čepici a bundu (já vím že v autě v sedačce se má jezdit bez bundy) a díky tomu podhlavníku tam už byla tak divně narvaná a vykláněl ji dopředu, nakonec jsme se na to vyprdli, jezdí se jí krásně a spala v ní už mockrát, včetně několika hodin vloni cestou na dovolenou a zpět, hlavičku si krásně položí na bok, nikam nepadá.
XP a SPS - XP má navíc takovou přítlačnou lištu vespod sedačky, která přitáhne ještě víc spodní pás, sedačka sedí na sedadle pevněji.
Sedačku vyndáváme často, je to rychlé a jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22654
23.8.09 22:54

Holky, díky moc za odpovědi. Jinak vím, že dělaj i MC Priorifix jenže ta už stojí 7,5 tisíce a to se mi zdá moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3804
24.8.09 07:13

Máme MC Priorifix. Při přendávání z auta do auta je to trošku náročnější s opěrnou nohou, ale už jsme si zvykli.
Váhali jsme mezi MC a Roemer. Sedačka Roemer mi přišla nepohodlná, syn v ní seděl strašně rovně, polohování do lehu skoro žádné. Do sedačky MC krásně ‚zapadne‘, polohování do lehu výborné (taky jezdíme dlouhé trasy). Celkově mi MC přišla pohodlnější. A podhlavník máme, taky spokojenost. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2179
24.8.09 15:01

Ahoj,
máme taky MC Priori XP a ten podhlavník vřele doporučuju. Sedačka je celkově dost prostorná, tzn., že i v oblasti hlavy. Když prcek usne, hlava by mu dost lítala ze strany na stranu. Isofix nemáme a díky té liště, jak už tu zaznělo, se sedačka dobře přitáhne a sedí pevně. Taky jí přehazujeme často a jde to rychle a snadno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
31.8.09 08:49

Martyk, porovnávat Priori a Duo jde těžko, když je jedna isofixová a druhá bez, zkusme porovnat neisofixové varinatzy a isofixové:
neisofixová : MC Priori XP x Römer King plus- tady určitě do Kinga, je prostornější, má integorvaný podhlavník, větší rozsah nastavení pásů ( obě mají dodatečné dopínání pásů, takže dobře sedí, Priori XP se musí dotáhnout ta lišta, King to má automaticky)
isofixové: MC Priorifix x Römer safefix plus- jsou hoddně podobné, safefix o 15% větší, integrovaný podhlavník, stejná cena
mezi nimi stojí někde Duo plus, která je cenou mezi, ale už má isofix,velikostí stejná jako Priori( priorifix) ale jde o 1 stupeň méně polohovat.
U Römeru je 3 roky záruka, u MC jen 2.
Ty isofixové jsou těžší na nošení, ale zase přidělání díky isofixu je rychlejší a bezpečnější- stále je vidět na ukazateli, zda je správně nacvaknutá, u pásu to člověk nevidí, dokud to nezkusí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
15.9.09 19:05

Shodou okolnosti mame obe. Priori po starsi se ted bude prodavat nebo bude jako zalozni. Z uzivatelskeho hlediska bezkonkurencni - pohodlna, snadna manipulace a upinani do auta, bezva polohovani a batole se v ni pohodlne vyspi.

Ted pro mladsi jsem diky isofixu v jinem aute volila Isofixovou, ale takovou aby sla upnout i do starsiho auta bez Isofixu. Mame Romer Duo Plus. Je daleko tezsi, potivejsi material (mame Trendline) a nema takove polohovani na spani jako MC. V aute na isofix drzi jak pribita. Dokoupila jsem podhlavnicek a ted nema mala pri spani tak naklonenou hlavicku.
Tak dobry vyber!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí