Maximální počet kreditů

Anonymní
12.8.21 14:57

Maximální počet kreditů

Dobrý den,

Na internetu jsem našla, že maximální počet kreditů, které lze zapsat za semestr je 40, zajímalo by mne zda je tato informace pravdivá. Nemáte někdo zkušenost nebo nevíte, jak to tedy je? Na stránkách VŠ není maximální počet kreditů uveden, takže nevím zda vůbec něco jako maximální počet kreditů za semestr vůbec existuje.

Děkuji

Prosím o zachování anonymu (kdyby to tak bylo tak tady nechci být za idiota :lol: )

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
12.8.21 15:05

Jen chci dodat, že v případě že mi zde nikdo neporadí, tak samozřejmě zavolám na studijní oddělení. (všimla jsem si, že tato rada se zde objevuje dost často)
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
1375
12.8.21 15:12

Každá škola to bude mít asi jinak. Někde je i třeba v 1. ročníku v 1. semestru omezen počet předmětů, které jdou přihlásit, což má samozřejmě vliv na kredity. Zavolej si tam, bude to nejlepší řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.21 15:19

To se určitě liší škola od školy, to neplatí obecně. :nevim: U nás (PřF UK) například bylo, že když si člověk zapíše předměty nad určitou hranici (třeba těch 40 za semestr, už nevím přesně), tak pak má přísnější limit, kolik jich musí splnit pro postup do dalšího ročníku (třeba že musel mít 60 za rok, místo minima 50 za rok).
Ale jinak si vlastně toho mohl člověk pozapisovat libovolně, když chtěl chodit jen tak ze zájmu třeba i na předměty jiných fakult, mohl jich mít zapsaných podle mě kolik chtěl (jen pak měl vyšší tu hranici pro postup).

Příspěvek upraven 12.08.21 v 15:23

• Citovat
  • Upravit
20901
12.8.21 15:21
@Anonymní píše:
Jen chci dodat, že v případě že mi zde nikdo neporadí, tak samozřejmě zavolám na studijní oddělení. (všimla jsem si, že tato rada se zde objevuje dost často)
Zakl.

Protože to každá škola má jinak. Rady z jiných škol jsou ti tedy úplně k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
12.8.21 15:28

Tak UK to určitě nemá (minimálně FF, FSV a PrF ještě předloni), co jsem si nejvíc zapsala bylo tak nějak kolem stovky :think:. Ale u některých oboru je omezení na započítání volitelných - třeba, že se ti započte jen 10 (většinou je to procentuálně), zbytek ne, ale máš je vedené jako splněné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14955
12.8.21 15:35

U nás 40 bylo minimum, optimum 60 (180 z 3 roky), maximální výše nebyla stanovena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
12.8.21 15:38

Tuším, že u nás bylo 40 za rok miminum, ale my jsme si nic nezapisovali, měli jsme jasně stanovený seznam předmětů pro ten daný ročník a ty byly vždy okreditovány tak, aby součet byl přesně 60kreditů za rok.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.8.21 15:39

Děkuji všem za odpovědi :), konkrétně mi jde o lf hk uk, nemáte někdo zkušenost s touto fakultou?
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
332
12.8.21 15:43

Bude to individualni jak VS tak obor. Specialne obor Biochemie na PrF UK pred cca 12 lety mel pri zapsani 60 kreditu min cca 40/akademic rok a pri zapsani tusim (nejsem si uz jista) nad 80??? Kreditu min 60 kreditu/akademic rok. Drzim palce, at se podari uspesne zacit nebo dokonci akademic. rok :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42177
12.8.21 16:31

Na lékařské fakultě máš rozvrh dost pevně daný, volíš si jen pár nepovinných předmětů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
12.8.21 17:51
@Anonymní píše:
Děkuji všem za odpovědi :), konkrétně mi jde o lf hk uk, nemáte někdo zkušenost s touto fakultou?
Zakl.

Ale dyt nějaký studijní programy, počty předmětů atd. Včetně studijního řadu na 1000% na webu najdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.21 19:32
@Cenarius píše:
Ale dyt nějaký studijní programy, počty předmětů atd. Včetně studijního řadu na 1000% na webu najdeš.

Jistě, na webu je doporučený rozvrh, šlo mi o to, že jsem si chtěla dát i předměty (které nemají prerekvizitu) z vyšších ročníků. Mám totiž v plánu jet na Erasmus, ale zároveň nechci pokud možno prodlužovat studium, proto jsem chtěla vědět kolik kreditů maximálně si můžu na semestr zapsat. ;) Nicméně odpověď na mou otázku jsem si už zjistila, takže děkuji všem za odpovědi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
12.8.21 21:29
@Anonymní píše:
Zakl.

a máte studijní řád? A mohla by ses do něj podívat?

Ne - rozvrh není studijní program/řád.

A samozřejmě že máte…

https://www.lfhk.cuni.cz/…ny-a-sylaby/

Jen za první ročník máš povinných okolo 60 kreditů - to je minimální množství + za celé studium musíš nabrat určitý počet kreditů z volitelných předmětů. Je na tobě jak si to rozhodíš.

Maximální stanovené nemáš, ale jako vzhledem k tvé snížené schopnosti pracovat s informacemi bych si fakt pro začátek nepsala víc než musíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.8.21 21:31
@Anonymní píše:
Jistě, na webu je doporučený rozvrh, šlo mi o to, že jsem si chtěla dát i předměty (které nemají prerekvizitu) z vyšších ročníků. Mám totiž v plánu jet na Erasmus, ale zároveň nechci pokud možno prodlužovat studium, proto jsem chtěla vědět kolik kreditů maximálně si můžu na semestr zapsat. ;) Nicméně odpověď na mou otázku jsem si už zjistila, takže děkuji všem za odpovědi :kytka:

za erasmus se ti počítají kredity, podle toho co tam budeš absolvovat za předměty, nejspíš tam asi budou i takové, co pak půjdou uznat i za ty povinné. to už si fakt musíš vyřešit konkrétně na studijním podle toho co budeš studovat, kam pojedeš a v kterém semestru.

a když nejdřív budeš přemýšlet, pak budeš dohledávat a vyhodnocovat informace samostatně a až pak se budeš ptát na konkrétní otázky na správných místech (a ne, emimino to fakt není), budeš za menší hlupaňu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin