Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@cyklistkaa píše:
@Petule030 Spíš hledám banku na většinu plateb přes účet.
V tompřípadě Monetu NE! Jsou to myslím „jenom“ 4Kč za odchozí platbu, ale když jich v měsíci provedeš víc, přijde mi to jako zbytečné vyhození peněz ![]()
Na druhou stranu, pokud někdo potřebuje vkládat peníze na účet častěji, než občas, tak je to také dobré promyslet.
Ale znám spoustu lidí, co má sice vedení účtu zdarmo, ale už „neřeší“ že často platí za položky a za tohle a tamto…
Začínal jsem (internetové bankovnictví myslím) u FIO. V té době dokonalost sama. Ale není to jednoduché s bankomaty, pokud někdo chce často vybírat. A úročení (i na spořicím účtu) je směšné.
Zkoušel jsem mBank, Zuno, AirBank a nejvíc mi vyhovuje Equa. Podmínky se také mění, ale většinou jen klesá úrok na spořicím účtu (pořád ještě jde)- to je všude. Jinak se pro mě spíš odstraňují podmínky pro bezplatné použití- původně myslím podmínka příchozích 15.000 měsíčně, pak 9.000, teď je to „trvale“ zdarma bez podmínek.
Dodatek- už jsem občas slyšel, že se někdo „diví“, že by mohl mít víc účtu u více bank. Pokud je ten účet reálně opravdu zadarmo, tak mít klidně 3 různé banky- každá může mít nějakou výhodu. FIO je zase třeba opravdu dobré na bankovní styk se Slovenskem. Pokud déle přemýšlím o úvěru, tak je dobré mít v bance účet delší dobu (a používat ho), pak může být vše o mnoho jednodušší.
Myslím, že v dnešní době - pokud neřešíš dostupnost nějakých speciálních služeb, úvěry apod., tak určitě nějakou banku s vedením účtu zdarma a bez poplatků… (bývalá) GE Money Bank to tak má?
MBank nedoporučuju, nedávno jsem od nich prchla k FIO jen a pouze kvůli dementnímu internetovému bankovnictví. (Mívali uplně normální, jakž takž přehledné. Před nějakou dobou to změnili, je to barevné, můzeš tam sbírat odznáčky za aktivity a když chceš něco najít, tak se uklikáš… Při zadávání platebních příkazů nevedou řádek „pro příjemce“ a „pro mě“, takže na soukromé poznámky k platbě můžu zapomenout.
A prý se tohle všechno jejich klientům líbí, mi říkal pán z podpory.) FIO má internetové bankovnictví poměrně přehledné a zobrazení si můžeš dost upravit k obrazu svému.
Už 5 let mám Mbank a jsem spokojená…osobně do banky nepotřebuji chodit, na tu jejich Mlinku jsem taky nikdy nepotřebovala volat, nikdy nebyl žádný problém…