Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, mám dotaz ohledně příspěvků na bydlení. S manželem už spolu ne bydlíme, dostanu ten příspěvek i když jsme pořád manžele?
Tak manžel musí mít jinde trvalé bydliště, aby se do příjmů (pro výpočet příspěvku na bydlení) nezapočitával jeho plat. To jestli jste manželé nebo ne nehraje roli. Jestli ho dostaneš, si vypočítej na některé kalkulačce na internetu. Záleží na tvých příjmech (potažmo příjmech všech lidí, co mají na adrese TP) a výdajích.
Takže když bychom se teoreticky s přítelem vzali a neměl se mnou trvalé bydliště, tak mám stále na příspěvek na bydlení nárok? ![]()
Vim o dvou kamaradkach s kterymi zije partner v byte a pobiraji hmotku i prispevek na bydleni k rodicaku. Nikdy jim zadna kontola domu v Praze neprisla ![]()
@Miarr píše:
Takže když bychom se teoreticky s přítelem vzali a neměl se mnou trvalé bydliště, tak mám stále na příspěvek na bydlení nárok?
Ano, ale nárok může vzniknout i s manželem, příspěvek se počítá podle příjmů a výdajů všech osob trvale žijících v bytě, či domě.
@Miarr píše:
Takže když bychom se teoreticky s přítelem vzali a neměl se mnou trvalé bydliště, tak mám stále na příspěvek na bydlení nárok?
je úplně jedno jestli jste nebo nejste manželé, rozhodující je rozdílné trvalé bydliště. Opět jedna pěkná díra v zákonech, díky které přichází stát o hromady peněz.
@pralinka2727 píše:
je úplně jedno jestli jste nebo nejste manželé, rozhodující je rozdílné trvalé bydliště. Opět jedna pěkná díra v zákonech, díky které přichází stát o hromady peněz.
Tak super, s přítelem máme každý trvalé bydliště jinde, až porodím (jakože těhotná ani nejsem) tak dítěti dám trvalé bydliště u mě, hezky si zajdu pro rodičák, přídavky na bydlení, přídavky na nezaopatřené dítě, na oko sepíšeme spolu alimenty v hodnotě cca 1500 kč a zbytek mi pak hezky bude doplácet do různých minim stát? Jako fakt? Super, jdu do toho
K tomu mě zkontrolovat můžou, chlap u mě věci nemá, dítěti pořídím nějakou postýlku domů (nějaké zázemí) až příjde sociálka a budeme žít po kupě u něj doma (mimo mé trvalé bydliště)…???
Toto fakt jde…jestli jo, tak potěš koště, protože totok pak bude zneužívat každá, vdaná i svobodná.
@hudečice buď v klidu na kontroly nikdo nechodí.
Moje kamarádka, pronajímá byt, ale její manžel v něm má trvalé bydliště. Ona má se syny trvalé bydliště v bytě kde žijí všichni společně. Je na rodičáku a bere už přes 4 roky zhruba 4 tisíce měsíčně. Nikdo u ní nikdy nebyl.
@pralinka2727 píše:
@hudečice buď v klidu na kontroly nikdo nechodí.
Moje kamarádka, pronajímá byt, ale její manžel v něm má trvalé bydliště. Ona má se syny trvalé bydliště v bytě kde žijí všichni společně. Je na rodičáku a bere už přes 4 roky zhruba 4 tisíce měsíčně. Nikdo u ní nikdy nebyl.
Tak rodičák chápu, ale další příspěvky typu: dávky na bydlení, na děti atd???
@hudečice No, to zas ne, nově od roku 2015 musíš podat k soudu svěření péče o dítě. Takže třeba porodné a příspěvek na dítě se bude počítat s ním, pokud bude v RL.
@pralinka2727 Mě když jsem byla s dcerou sama před 5 lety, tak přišli kvůli hmotné nouzi domů.
@pralinka2727 A já si říkám, kde se ty prachy pořád ztrácí, lidé vyjebávají se státem jak mohou, ale ani se jím nedivím. Těch peněz co odvádím na sociálním, zdravotním, daních a když potřebuješ pomoct, tak dostaneš prachsprosté minimum.
Fakt, jak jsem psala, porodit, zažádat o plno dávek jako samoživitelka a nastěhovat se k muži, s kterým společně vychováme potomka. Samozřejmě si své bydliště s dítětem nechám ve svém bytě. A nikdo mi nic nedokáže. ![]()
Krutá realita. A pak že se „černí“ mají dobře. Ale když v tom bílí umí chodit, tak to se maj taky dobře.
@Miarr píše:
@pralinka2727 Mě když jsem byla s dcerou sama před 5 lety, tak přišli kvůli hmotné nouzi domů.
Kdysi jsem také byla na hmotné nouzi, než jsem nastoupila do práce, a také mne kontrolovali, paní si akorát napsala, co mám v kuchyni, obýváku, ložnici, nějaký majetek (prý kolik mám aut atd…)??? jakože ani jedno, a šla domů.
@Miarr hmotná nouze je něco jiného, u té se musí prokazovat i majetek, úspory apod.
U příspěvku na bydlení tohle nikoho nezajímá. I kdybys měla na účtu milion.