Nevíte, co je to za brouka?

199
30.7.16 23:29

Nevíte co je to za brouka?

Nacházím občas doma, neví někdo co to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kjůta
30.7.16 23:33

Myslím, že by to mohl být Potemník :/

https://cs.wikipedia.org/…C4%8Dn%C3%BD

• Citovat
  • Upravit
199
30.7.16 23:45

Díky vypadá tak. Ale kde se bere, myslíte, že by nám mohl lézt z odkryté části půdy do bytu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
31.7.16 03:22

Tak tenhle brouk už mě taky pěkně vytáčí, není den, abych aspoň jednoho neuplacala :cert: Je možný, že se Vám bere z půdy, já si myslím, že k nám cestuje z vedlejšího nedodelaneho pokoje, kde je taky fuka na půdu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kjůta
31.7.16 10:57

No, tipuju to spíš na kuchyň nebo spíž. Je to dospělec od moučného červa. Zkuste zkontrolovat zásoby, třeba je i na půdě něco, co jedí a v čem se množí ;)

• Citovat
  • Upravit
358
31.7.16 15:33

Nepoznám z fotky, jestli je to dospělák od moučňáka, ale pokud ano, tak ztrouchnivělé dřevo se jim moc líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.16 22:32

larvy masarky

Zdravim, moc prosim o radu.
O vikendu jsme necekane byli pryc, cili od patku do nedele.
Vratili jsme se v noci, sli spat a rano ihned do prace. odpoledne jsem prisla domu, zustaly mi oci pro plac :(
Zvedla jsem ze zeme spadnuty polstarek a vsede byly cca 1cm tm. hnede larvy, nektere vylihnute. Kdyz sem obesla cely byt, byly kolem steny snad vsude :,( mam doma cisto, uklizim pravidelne, vse v naprostem poradku. takze opravdu nechapu jak a z ceho se to mohlo stat, je pravda ze pri neocekavanem odjezdu, jsem nevynesla kos, ale u kose jich bylo par. Ikdyz sem vse uklidila, vyprala, vydrhla sedacku, citim se strasne neprijemne.. pred chvili jsem koukla za listu u plovouci podahy jestli naaahodou i tam nejsou a jsou :( cele listy sem vytrhala, ale mam porad sileny pocit, nevite co s tim a co ppouzit at uz se tu neobjevi.
Pokud je to masarka, vylihne se a odleti?
Dekuji za odpovedi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kjůta
1.8.16 23:37

Chápu že to asi není nic moc, určitě buďte pozorná, hodně větrejte. Odněkud se brát musí, tak asi prověřit všechny i nemožné možnosti - víc mě nenapadá.

S chemií bych byla opatrná, ale občas nezbyde nic jiného - poradí Vám v drogerii, nebo v zahrádkářské prodejně.

• Citovat
  • Upravit
737
2.8.16 00:43

To je nepříjemné :poblion:. Já bych prohlédla jestli ti někde nezapadl třeba kousek šunky, masa, možná to bylo i z toho koše. Chcíplé zvířátko (myš) by jsi už asi cítila :?. Masařky nekladou vajíčka do drobků z rohlíku, potřebují k tomu maso, i malinký kousek. Všechno bych vysála (vysypala pytlík z vysavače) a hodně větrala na průvan. Však tam nebudou věčně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ivulinak83
29.5.17 11:18

Obnovuji… nevíte prosím co je to zač?

• Citovat
  • Upravit
29.5.17 11:38

.

Příspěvek upraven 29.05.17 v 12:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26566
29.5.17 12:19

Aaa..dala jsem prispevek omylem k fotce..klikoroh devetsilovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.17 12:13

Obnovuji diskuzi. Může to být potemnik?? Každý den jich doma pár zaplácnu. Ale ať hledám, tak pořád nevím, odkud se berou. Už mě z toho začíná hrabat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19749
25.6.17 12:27

@bobulka.ivulka To klidně potemník být podle mě může. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3370
25.6.17 12:38

@bobulka.ivulka Řekla bych, že to je dost možné, mimo jiné, dost vtipný podklad pro fotku, hezky tam splývá :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný