Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Tak to mě mrzí. Řekla jsi mu to, že od něj očekávas víc, třeba u toho výročí? Jestli ano, jaká byla reakce?
Mě doteď nenapadlo, že se to slaví až tak, že se dávají dárky. Přišla jsem o 17 let dárků
My to vlastně „neslavíme“ ani tím přáním. Dám si večer aspoň panáka.
Kdyby mi to vadilo, úplně normálně bych mu to řekla.
@Černá Madonna píše: Více
U nás se slaví Mikuláš, Vánoce, Nový rok, pravoslavné Vánoce, starý Nový rok, všechny narozeniny a svátky, Valentýn, MDŽ, Den Matek, katolické Velikonoce, pravoslavné Velikonoce, Den zdravotníků a další a další svátky, jenom aby byl nějaký důvod.
![]()
Zakladatelko, přeješ mu ty každoročně k Mezinárodnímu dní mužů nebo ke Dni otců, pokud má (-te) děti?
Ano, stejně jako k svátku, výročí a narozeninám. A ne, opravdu nepovažuju za přání to, že někdo něco zahuláká od stolu. Jak už jsem psala, on sám si na to velmi potrpí.
Ježiš proč jste se do zakladatelky tak obuly? Jako sorry, ale frajer nezapomenul hezky popřát matince (mimochodem nechápu proč, té má přát především na Den Matek) a svou přítelkyni má evidentně někde, tak na ni jen houkl?
A vám to přijde všem ok? Jo kdyby nepopřál nikomu a měl to na háku, tak rozumím, že je asi typ, který to neřeší. Ale že mamince nezapomněl a partnerka se má spokojit s hulákáním „Vše nejlepší k MDŽ“ od stolu, je docela síla. A dost to vypovídá o tom, že se pak nejí čemu divit, co mají některé doma, když se vše chlapům omlouvá. A ještě víc mě fascinuje, že on sam podle slov zakladatelky požaduje pomalu ceremonie při přání směrem k jeho osobě ![]()
@Deni.Tr píše: Více
tak MDŽ je z určitého historického důvodu, den mužů byl zřejmě vymyšlený už jen tak.
Mě taky manžel po 15 letech vztahu nepopral. Teda jo, ale jen kdyz jsem dítěti vysvetlovala co je dnes za den. Viděli jsme souseda, jak domu nesl dort. Tak 7 lete dítěte pak podotklo jo aha tak to soused nesl dort ke dni holek. Pak kdyz přišel manzel k obědu, tak mu dítě říká, že je dneska den holek. Chvíli bylo ticho a pak manzel řekl tak ti teda přeju všechno nejlepší.
Než takové přání, tak to snad opravdu raději nic.
Loni jeste ve školce jeden tatínek přinesl všem ucitelkam a holcickam ve třídě kytičku. Poslal to tedy po synovi. Ale bylo to fakt moc roztomilé. Někteří muzi to fakt umějí. Někteří jsou nevychovani burani.
@Deni.Tr píše: Více
No, bud to, nebo to neresit vubec, pokud to neni u nich zvykem slavit.
Hmm, tak pokud si na to sám až tak potrpí a přesto to neopětuje, tak tam bude asi něco hodně špatně…
V tom případě, žiješ se sebestředným sobcem a tupcem.
Promiň, že to takhle píšu, ale výstižnější slova mě bohužel nenapadají. ![]()
@jege píše: Více
Doufam, ze slavíte i svátky ostatních národů a vyznání. Jinak by to nebylo fér. Je krásné, kdyz to tak někdo ma. Alespoň se nenudite.
![]()
@j.a.n.i1 @Černá Madonna on si na to potrpí, jinak by mamce nevolal 🫣
Je to sobec, máš pravdu.
Já si o pauze dala cappuccino a větrník ❤️
Tak to je dobře, že sis ten den alespoň zpříjemnila po svém.
![]()
@Silverine247 píše: Více
A kdo rozhoduje o tom, co kdo smí a nesmí prožívat? Já třeba svátky a výročí neřeším, ale MDŽ je pro mě významné.
Chlap zas neřeší den otců, ale záleží mu na svátku.
Není zas tak těžké si zapamatovat, co životní partner slaví a co ne.