Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zajímavé je, že muži často přejí k MDŽ proto, že si myslí, že to žena očekává, že se to od nich očekává, ačkoli to sami jako svátek nevnímaji
Můj muž taky, léta. Teď už to máme vyjasnene a kytky nosí když si sám vzpomene a má chuť mi dát nějak jinak najevo, že jsme pořád co jsme
@adresa píše: Více
Co pamatuju tak ženský dostaly karafiát a po práci většinou běžely domu se starat o rodinu a nachlastaný byli opravdu vétšinou chlapi.
Příspěvek upraven 08.03.26 v 19:41
Proto taky dost ženských nemá rádo karafiáty, protože to mají spojené právě s tou dobou dřívějšich MDŽ. Mě nevadí. Ty květiny za to nemůžou.
@Anna766 píše: Více
No moje kolegyně tehdy v tom větším podniku to tak měly
můj muž ho nerad jako všechno zprofanovane a komunisty zdiskreditované, přesto byl ze školy a z práce vycviceny, že se to sluší. Časem jsme si to objasnili. Já třeba radši Valentýna, svátek lásky ![]()
Já neprožívám ani jmeniny, proč slavit ze mi někdo dal nějaké jméno, v Americe a dalších zemích jsou z toho na věrní vetvi a přijde jim to legrační
my si popřejeme a dětem jsme to samozřejmě udělali hezké, sváteční se vším všudy, pekla jsem dorty, teď vnukovi taky.
V dospělosti at si to dělají jak chtějí.
A stejně tak ať si lidi klidně slaví co chtějí jak chtějí, však je to hezké
To je pravda. A mám to stejně jak ty. Kytice karafiátu je moc hezká. Na zahrádce mám hodně hvozdíků.
Já karafiáty miluju. Měla jsem z nich i svatební kytici.
Karafiáty jsou nádherné kytky. Bohužel jsou spojené s minulým režimem,
Teď se mi vybavuje, jak ve Vyprávěj Josef Dvořák svojí nové známosti Jaroslavě Plaché koupil svetr s výšivkou růže a ona se na něj ještě obořila, že s karafiátem by byl hezčí. ![]()
@Anonymní píše: Více
Reaguji na ten druhý odstavec. Žiju v Anglii a ve 2 firmách, kde jsem pracovala (v jedné momentálně jsem) se normálně muži hromadně domlouvají, sesbírají od každého malou častku a koupí se všem ženám růže. Přijde mi to moc hezké. A dokonce jeden kolega dává ženám na začátku března dáreček, prý je to u nich v zemi tradice a je to pro štěstí.
Ano u nás taky tak. Táta dal vždy mě, mamce a dokonce i tchýni, když s námi bydlela. Jako ať si to každý bere jak chce. Mě to přijde hezké dodržovat a doufám, že mi můj manžel bude dávat květiny i do budoucna, aby to jednou přebral i náš syn.
Jo a nevlastní dcerka se dneska chlubila, že i ona dostala od přítele kytku. Těší mě, že i mladí kluci to slaví ![]()
@Barevné klubíčko píše: Více
Tohle je hezké a tak by to mělo být.
Tady to minulý režim zkazil. Jako skoro vše
@adresa píše: Více
Jo to máš asi pravdu… A je to škoda. Ale viz můj další příspěvek, mladí kluci to někteří slaví a ti si žádný minulý režim nepamatují. Tak třeba nastává generace slavičů MDŽ ![]()
@Barevné klubíčko píše: Více
To by bylo fajn. Vkládám v mladou generaci velké naděje po všech stránkách ![]()