Medrol a IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10.1.20 22:09
@Berry77 píše:
Tak ono je hlavně důležité, jestli ti Medrol zabírá?

Ahoj, před 3 lety proběhly 4 kety i s Medrolem a k uchycení embryí nepomohl. Naopak mi způsobil zdravotní problémy, kterých se potřebuji zbavit.
imunologické vyšetření mi dělali až následující rok po ketech a tam se zjistilo, že imunitu mám v pořádku, takže jsem Medrol užívala úplně zbytečně. doktorka v gennetu mi ho dala prostě „jen tak“. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
11.1.20 07:36

@barevnakvetinka můžu se zeptat jaké problémy ti medrol způsobil? Mě zjistili protilátky proti spermiím i proti vajíčkům. Beru ho 14 dnů a skoro denně mě bolí hlava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.20 17:26

@Margit. Tomanova No potlačil mi imunitu natolik, že od té doby mám přemnožené plísně ve střevech, bolí mě i močový měchýř. Když si dám jídlo nebo pití i s jen minimem cukru, tak to okamžitě pocítím bolestí břicha, pálením (v oblesti střev, močového měchýře, pochvě). Doktoři si myslí, že si to vymýšlím, takže žádná léčba zatím neproběhla.
Po 3. embryotransferu a 3. dávce Medrolu jsem měla poprvé zánět kolem kyčelních kloubů. Ten mám opakovaně a čím víc ty kyčle šetřím, tím mám větší „svalovou slabost“.
Teď jsem s tím byla nějakou dobu doma, tak zánět polevil a začínám pomalu rehabilitovat, abych nebyla úplný invalida. Nemůžu ale žádný alkohol, kafe, nic dráždivého, nic sladkého, jinak se mi ty bolesti a pálení hodně zhorší.
Už jsou to 3 roky, co jsem naposledy Medrol brala a potíže trvají. Jestli mě po něm bolela hlava, si už nepamatuji, myslím ale že ne nějak výrazně. Problémy nastaly až po půl roce braní Medrolu.
Protilátky proti spermiím by tak nevadily, to řeší IVF, ale když máš protilátky i proti vajíčkům, tak tam to bez kortikoidů nejde. Budeš teď podstupavat IVF nebo Ket? Když by to pro tentokrát nevyšlo, tak pak Medrol postupně radši vysaď a nechávej si delší dobu na vzpamatování než já. Já vysazovala myslím jen asi na 1,5 měsíce a pak brala další dávky. Prostě mezi pokusy nechat delší časový odstup. Kortikoidy můžou způsobit kde co - máš to v příbalovém letáku, tak ať se tomu vyhneš. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
13.1.20 17:46

@barevnakvetinka tak to je síla co všechno ti to způsobilo :zed: jakou denní dávku si měla? Já to zatím beru 3 týdny, ve středu jdu na prvním ultrazvuk jak to vypadá s filolikulama. Zatím teď čtvrtý den stimuluju. Příští týden bych měla jít na punkci, takže cca za 14 dní by mi měli dát jedno oplodněné vajíčko zpět. Od imunoložky mam napsáno brát až do 16 týdne těhotenství. Jak dlouho si ho celkem užívala ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.20 18:14

@Margit. Tomanova Já byla těhotná jen v r. 2012, z toho mám syna. Tehdy mi doktor dal taky medrol 4mg denně, ale až od embryotransferu a užívala jsem ho tuším do 2. měsíce těhotenství. Musela bych se podívat do zprávy z Gennetu.
V roce 2016 jsme chtěli dítě druhé, měla jsem zamražená 4 embrya (5 denní blastocysty), doktor už tam nebyl a nová doktorka mi dávala Medrol měsíc a půl před transferem 4mg, týden před transferem mi to zvýšila na 8mg, po transferu snížila na 4 mg. Po 14 dnech, když byl test negativní jsem ho měla postupně vysadit.
Jo a cpala do mě také Estrofem, že mi zastavila můj cyklus. podle mě kombinace medrolu a Estrofemu způsobila, že jsem tu sliznici měla už moc vysokou a embrya se nechytla.
Bohužel to vím pozdě. Ne každému estrofem sedne. :-(
Rádi bychom IVF ještě jednou zkusily, ale vzhledem k mému zdravotnímu stavu to teda moc nevidím. Pořád to odkládám a doufám, že mi bude líp… :zed: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
13.1.20 19:05

@barevnakvetinka no já mám eatroferm taky napsaný. ale zatím ho neberu… Tak nevim kdy mi řeknou abych s ní začala :think: je to stejně někdy takovy pokus/omyl jaká kombinace léků komu bude vyhovovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.20 19:31

@Margit. Tomanova Někdy dávají Estrofem až krátce před transferem, když zjistí, že je sliznice třeba jen 4mm. Měla by být max. 8-10 mm vysoká.
Byli jsme na konzultaci v Brně - Heliosu a tam nám to doktor říkal. Jak je nad 12 mm, tak už není vhodná k přijetí embrya. Otázka je, kdy se ta maximální výše měří. To nevím.
Tak uvidíš, držim pěsti, ať vám to vyjde na poprvé. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
13.1.20 19:40

@barevnakvetinka moc děkuju :srdce: tobě přeju ať se brzo zbavíš těch zdravotních potíží :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.20 20:16

@Margit. Tomanova Díky moc. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
10.4.20 12:25

Ahoj

Ahoj holky,
já si o imunologii řekla hned před prvním IVF, po 3 neúspěšných IUI. Asi jsem měla dobré tušení, protože mám lehčí protilatky proti spermiím ale hlavně pozitivní protilatky proti zona pellucida. Nikdo mi k tomu v centru nic neřekl, doktor řekl ať na to zapomenu že se s tím stejně nedá nic dělat :zed:
Ale v doporučení od imunologa byl právě medrol.
První IVF už dle slov doktora před ET zřejmě nedopadne, tak přemýšlím, jestli si o ten Medrol říct…?
Jak dlouho se musí brát aby začal účinkovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
10.4.20 13:17

@sharkac ahoj, já začala brát medrol hned při první injekci (stimulace na dlouhý protokol IVF), ET bohužel nevyšel, tak jsem ho měla vysadit. Nyní mám za sebou KET a medrol já začala brát 1.DC, beru stále, čekám na výsledek, jestli KET vyšel :) hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
10.4.20 13:48

@sharkac ahoj, Medrol by se mel brat minimalne mesic, alespon to mi rekl muj imunolog. Ja ho brala dohromady 5 mesicu. Bohuzel stejne nepomohl a pomohly az injekce Igamplie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
10.4.20 13:49

Taky jsem měla dlouhý protokol. Znervózňuje mě představa že budu vše absolvovat znovu. O penězích ani nemluvím :oops:
A přibrala jsi tedy? To by bylo totiž fakt to poslední co potřebuji… Ale pokud by to mělo vyjít tak ať

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
10.4.20 13:51

@peta1003 5 měsíců? 8o Mě jebne…
No asi to zkusím a doktorem prodiskutovat ještě, nechci ztratit další pokus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
10.4.20 14:04

@sharkac ahoj, jde I o to jestli tělo na Medrol bude reagovat… Chce to nabírat krev pro kontrolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí