Medrol - délka užívání

12545
8.6.16 11:24

Medrol délka užívání..

Dobrý den, dneska jsem dostala medrol 16 dávkování 3dny 1tabletu, pak 3dny pul tablety a vysadit..Jak dlouho jindy probíhá léčba s nimi? je možné že i 6denniho užívání muže ovlivnit tělo těmi vedlejšími učinky, nebo to spíš u dlouhodobějšího užívání-zadržování vody a atd? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
720
8.6.16 11:32

Většina nežádoucích účinků u kortikoidů nastává skoro hned (snížení imunity, chuť k jídlu, změna metabolismu iontů) při krátké léčbě se projeví méně při delší více. A jako vše, je to naprosto individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12545
8.6.16 11:34
@Patejl1 píše:
Většina nežádoucích účinků u kortikoidů nastává skoro hned (snížení imunity, chuť k jídlu, změna metabolismu iontů) při krátké léčbě se projeví méně při delší více. A jako vše, je to naprosto individuální.

A za jak dlouho se to vrátí zpět po vysazeni? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
8.6.16 11:39

Jak co, a záleží na délce používaní.

Imunita se například může vzpamatovávat měsíc až dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12545
8.6.16 11:43
@Patejl1 píše:
Jak co, a záleží na délce používaní.Imunita se například může vzpamatovávat měsíc až dva.

No mám to jest 6dni,3dny jednu tabletu a 3dny pul..zas nerada bych si tím víc uškodila než pomohla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
8.6.16 11:51

Úplně bych se nebál, ale vždy je to přínos vs. riziko.

I po jedné dávce prednislolu byly velké výpadky v imunitě. Na druhou stranu spoustu lidí dostane koňskou dávku a nic moc to neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.16 11:59

Tohle je naprosto nic. Vůbec bych se toho nebála. Já zrovna dostala 5100 mg, takže pár desítek mg, co máš Ty fakt nic není. Medrol beru už víc než 10 let v kuse.

• Citovat
  • Upravit
12545
8.6.16 12:17
@Anonymní píše:
Tohle je naprosto nic. Vůbec bych se toho nebála. Já zrovna dostala 5100 mg, takže pár desítek mg, co máš Ty fakt nic není. Medrol beru už víc než 10 let v kuse.

Děkuji a na jaký problém to máš? Tak zkusím snad to pomuže, i když na mni je to trochu takový hokus pokus :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.16 16:46

@Misanka2 Roztroušená skleroza. Bohužel na mě už nezabírá ani těch 5000 mg v kapačkách. :(

• Citovat
  • Upravit
12545
8.6.16 17:25
@Anonymní píše:
@Misanka2 Roztroušená skleroza. Bohužel na mě už nezabírá ani těch 5000 mg v kapačkách. :(
:-( :-(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.16 09:53

Medrol beru přes rok, 16 mg denně - nějaké veldejiší účinky pociťuji až poslední dobou, spíš pocit „napumpování“, kdy mi z nčieho nic mírně otečenou nohy, ruce, cítím se celá nabobtnalá. Přesto vážím méně než na začátku léčby… A to jím pořád stejně. Vše je asi individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí