Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Jak nemela? Ocividne se ji snih dostal do bot. Snih je snad mokrej. U nas se chodi za kazdyho pocasi. Bydlim v rickach.
Naopak, když takhle hodně mrzne, tak se sníh nikam nedostane, neulpívá na oblečení. A jestli bydlíte v horách a holka nemá kvalitní obuv, tak to škoda mluvit.
@Anonymní píše:
Ty jsi z Prahy vid?
Zbytečné. Na horách trávíme defacto každý zimní víkend, opravdu děti nebývají mokré, když je -15. Naopak, největší peklo je to v teplotách na nule.
@unuděná píše:
Naopak, když takhle hodně mrzne, tak se sníh nikam nedostane, neulpívá na oblečení. A jestli bydlíte v horách a holka nemá kvalitní obuv, tak to škoda mluvit.
I při těch -15 se může sníh dostat do bot. Dokonce i zůstává na oblečení. To, že tobě se to nestalo, neznamená, že se to neděje ![]()
@Anonymní píše:
Jak nemela? Ocividne se ji snih dostal do bot. Snih je snad mokrej. U nas se chodi za kazdyho pocasi. Bydlim v rickach.
při -15 sníh mokrý není,
a asi teda kup lepší sněhule
@Pitaya1 píše:
I při těch -15 se může sníh dostat do bot. Dokonce i zůstává na oblečení. To, že tobě se to nestalo, neznamená, že se to neděje
Jedině pokud má opravdu špatné oblečení typu flísové tepláky, a to jaksi u rodiny žijící na horách nepředpokládám. Sněhuly, punčochy, přes to kalhoty na lyže/softshelly s gumičkou, a opravdu se ti nikam nic nedostane, natož aby ti tam toho napadalo tolik, že budeš úplně durch, až dojdeš do školky.
Já se jen snažím naznačit, že jsi možná přehnaně úzkostlivá a možná to tvůj chlap vidí reálněji. Nad tím bych se zamyslela.
My jsme nesměli děti v družině venčit, když spadla teplota snad pod mínus pět a teď taky koukám jak blázen, že školka chodí. V Praze teda bylo ráno mínus osm. Jinak chápu chlapa, že je naštvaný, dělat něco s dítětem za zády je za trest. Jestli teplota nepoleze nahoru, zkus s ní aspoň na chvíli někam vypadnout. Nebo výlet k prarodičům? A zdravím na hory - mínus patnáct, to už musíte být úplně zamrzlí! Letos topím první rok dřevem v kamnech a i menší mrazy jsou pro mě zážitek. Jste frajeři!
@stinga píše:
při -15 sníh mokrý není,
a asi teda kup lepší sněhule
I při-15 může být sníh mokrý, respektive takový, ze kterého se dají dělat hezky koule. Záleží i na jiných okolnostech, než je teplota.
@unuděná píše:
Jedině pokud má opravdu špatné oblečení typu flísové tepláky, a to jaksi u rodiny žijící na horách nepředpokládám. Sněhuly, punčochy, přes to kalhoty na lyže/softshelly s gumičkou, a opravdu se ti nikam nic nedostane, natož aby ti tam toho napadalo tolik, že budeš úplně durch, až dojdeš do školky.
Jak muzu vedet jestli ji ta ucitelka pretahne kombinezu pres snehule? Ocividne se s tim nese.rou kdyz mela ponozky i boty uvnitr durch
@unuděná píše:
Asi máš dokonale dítě, co se ve školce nikdy neválelo ve sněhu. Protože když jen nestojím někde na cestě, ale třeba jezdím na bobech apod., tak se sníh mnohdy dostane do bot i mně.
@Anonymní píše:
Jak muzu vedet jestli ji ta ucitelka pretahne kombinezu pres snehule? Ocividne se s tim nese.rou kdyz mela ponozky i boty uvnitr durch
A ona se neumí obléknout sama? Moc se mi nechce věřit, že jdou s dětmi do -15 stupňového mrazu a nedohlédnou na to, aby byly řádně oblečené. A pokud ano, tak asi holt koupit lepší obuv a apelovat na holčičku, ať si kalhoty přetáhne přes boty.
@Pitaya1 píše:
Asi máš dokonale dítě, co se ve školce nikdy neválelo ve sněhu. Protože když jen nestojím někde na cestě, ale třeba jezdím na bobech apod., tak se sníh mnohdy dostane do bot i mně.
Moje děti se ve sněhu válejí odmalička i několik hodin (narozdíl od hodinky v družině trávíme venku opravdu celý den), bobují, koulují se, válí sudy, dělají andělíčky. A totálně durch jsou jen pokud je na nule, sníh se lepí všude, leze pod kalhoty a okamžitě taje.
@unuděná píše:
A ona se neumí obléknout sama? Moc se mi nechce věřit, že jdou s dětmi do -15 stupňového mrazu a nedohlédnou na to, aby byly řádně oblečené. A pokud ano, tak asi holt koupit lepší obuv a apelovat na holčičku, ať si kalhoty přetáhne přes boty.
Ma necele tri roky. Kombinezu si pres boty fakt nepřetahne. Me jsou tvoje dedukce u zadku. Tady se chodi za kazdyho pocasi ven. Prsi, mrzne fouka. Proste s detmi se nesedi ve skolce. Jsme na horach. Tady jsou minusy bezny. Nejsme na Vaclavaku.
Z ceho byla tak promocena? To snad ze snehu nemuze byt ted v mrazu…
Demar mame a jsou perfektni…jedine se detem spoti noha, ale to ve vsem a neni to durch…Obleceni se taky nepromoci ted v mrazech…zvazila bych proto co ma vlastne obvykle na sobe a zkusila to lepe vychytat…
Jinak se zvysenou teplotou(u nas je to i 37) bych dite min 3 dny do skolky/skoly nedala. Virozy ted radi hodne, to ani nemusi mit z toho promoceni vcera…
@Pitaya1 píše:
I při-15 může být sníh mokrý, respektive takový, ze kterého se dají dělat hezky koule. Záleží i na jiných okolnostech, než je teplota.
Diky. Aspon nekdo to chape..